lauantai 22. heinäkuuta 2017

Mökkeilyä!

Viime viikonloppu vietettiin pirkanmaan suunnalla mökkitunnelmissa.
Perjantaina iltana mentiin ja sunnuntaina tultiin takaisin kotiin.
Ilmat ainakin suosivat ja olivat ihan hyvät mökkeilyyn.

Perjantai ilta meni lämmittäessä mökkiä, saunaa, ja ajellessa ruohoa. Eli mökkielämäkään ei aina ole sitä lepoa ja nauttimista. Isäni on ollut hieman huonossa kunnossa viimeaikoina ja ei ole sitten päässyt mökille touhuamaan, joten hommat jäivät meidän tehtäviksi. Kiva se oli puuhastella ja aikakin kului mukavasti touhutessa.

Kun saatiin kaikki hommat tehtyä ja paikat siistittyä niin minä heittäydyin aurinkotuoliin kirjan kera!


Mökillä ei ole sähköjä, joten siellä ei tunneta sanaa mukavuus. Joten jokaisen meistä pitää löytää se oma mukavuus alueensa, joka mulla on sitten kirjojen ja lehtien lukeminen. 
Agrikaatilla saadaan tehtyä varavirtaa, mutta sitäkin käytetään kännyköiden lataamiseen lähinnä. 
Telkka meillä on mökillä ja se toimii akulla. Sitäkin katsellaan vain iltaisin pari tuntia ja sitten porukka onkin melkein valmista tavaraa nukkumaan. 


Mitä sitä nainen tekisi mökillä ilman fifty shadesin tarinaa. Tämä kirja tempaa varmasti jokaisen naisen niin intensiivisesti mukaansa niin, että jalkapohjia polttelee. 
Olen tämän sarjan lukemisen aloittanut viime syksynä ja edelleen tämä kirja on kesken. Kaksi ensimmäistä elokuvaa ole nähnyt ja tuskanhikisenä odotan sitä kolmatta ja viimeistä ratkaisevaa osaa!
Kirja lähti mukaan mökille ja vieläkin se jäi kesken.Lauantaina kävästiin tuurissa ostoksilla ja ainahan sieltä kaikkea kivaa löytyy mukaan. Tarjouksiakin oli tälläkertaa ihan mukavasti.


Syömässä käytiin tuurin omassa puuffet ravintolassa ja ruoka oli edelleen hyvää ja täyttävää.
Miestä naurattaa ja ei mikään ihme. Äipän pieni moka sai räjähdys-itku-potku naurut aikaseksi. Mutta se siitä mokasta ja siitä sen enempää kertomatta.
Mutta ainahan meillä on hauskaa ja naurua riittää missä liikutaan perheen kesken.


Järvimaisemaa lauantai illalta.
 Mies ja meidän nuorimmainen poika ovat kovia kalamiehiä mökillä ollessa.
Minä manasin jo ääneen, kun yhtään kalaa ei perjantai iltana tullut. Sanoinkin, että onko tämä nyt ensimmäinen mökkireissu, kun kalaa ei tule?

mutta hups heijaa....

Kalaonni onneksi kääntyi ja mies nappasi melkoisen hauen järvestäSieltä tuli kuin tulikin 
4kg 85cm täyttä hauki tavaraa.
Komiat on kidukset ja pitihän sitä kalaa kuvata joka suunnasta niin paljon kuin kerkisin.


Yleensä ne ovat sellaisia 4-5 kg välillä olevia haukia mitä ollaan saatu tuosta järvestä. Kyllä sieltä isompiakin varmasti tulee, mutta tuossa 4kg on jo ihan riittävästi syömistä meidän sakille.Semmoinen kala saalis tällä kertaa!


Sunnuntaina lähdettiin takaisin kotiin ja paluumatkalla poikettiin serkkuni perheen luona.

Kävin vähän nostalgisesti fiilistelemässä ja muistelemassa lapsuuttani. Kuvassa on vanha mummolani, mummini siis elää vielä (isän äiti). Tuossa talossa olen viettänyt melkein suurimman osan kesälomistani. 
Juoksennellut näillä pelloilla ja nurmilla pikkutyttönä.


Katselin kuinka maisemat ovat vuosien vareella muttuneet ja miten hienolta ja avaralta maisemat näyttävät, kun puustoa on raivattu tieltä pois oikein kunnolla.Sellainen mökki- ja maisemamatkailu meillä tällä kertaa.

Kivaa viikonloppua kaikille!4 kommenttia:

 1. Komea hauki. Heh, muistan kuinka manguin joskus sähköä ja juoksevaa vettä porukoitten (nykyisin Helin) mökille. Mulle sanottiin, että ei se olis mitään mökkeilyä sitten. Kas kummaa, nyt siellä on jo pitkän aikaa ollu sähköt ja se vesi =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän isän mökki on niin erämaamökki, että sinne ei kannata vetää mitään hienouksia, vaan nauttia perinteisestä mökkitunnelmasta. Tosin välillä kyllä kupittaa ottaa, kun agrikaatti huutaa pihalla ja antaa virtaa, mutta siihenkin on jo vuosien varrella tottunut. :)
   Aika monet vetää sähköt ja veden mökkeihinsä, toki se helpottaa montaa asiaa, mutta niinhän se menee, että eihän se mökkeilyä olekaan jos sähköt ja vesi tulee automaattisesti. :O
   Talvisin isän mökkiin kaipaa vähän enemmän valoa, mutta kynttilöillä ja takkatulella se tunnelma sinne luodaan. AIkaisin nukkumaan ja aikaisin hereille niin luonnon valo hoitaa hommansa. Mutta nyt ei olla oltu enään moniin vuosiin talvisin mökillä. :O

   Poista
 2. Onpa hyvän kokoinen hauki. Ihanissa maisemissa olette lomailleet. Aurinkotuoli ja hyvä kirja, kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauki oli komian kokoinen ja komian makuinenkin. Savustettiin se sunnuntaina kotona. :)
   Maisemat on kyllä komiat ja hermoja lepuuttavat! :)
   Hyvä kirja, jota varamasti koskaan en saa luettua loppuun! :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...