maanantai 10. heinäkuuta 2017

Kerran kesä eletään!

Hui kuinka nopeaan kesä menee eteenpäin. Juhannuskin meni kuin pikajuna ohitse ja tuntui ettei siitä oikein jäänyt juuri mitään käteen tänävuonna.
Taisi juhannus tulla vähän yllättäin tähän perheeseen, en kerinnyt edes juhannus siivoja tekemään, mutta saatiin me onneksi edes koivuvihta saunaan ja miehen siskot perheineen meille kylään. Juhannus meni siis karaokea laulaen, grillaten, lasten kanssa höristen ja live videookin otin instagramiin, mutta en muista kuinka moni oli sen näkemässä. 

Sitten juhannuksen jälkeen ...... PAM...
Olin Miinan kanssa pyörlenkillä ja Miina sitten päätti vetää paskajarrut päälle ja minä lentää liidin komeasti pyörällä ympäri. Vedin oikein kunnon stuntti liidon ja oli siinä pojat meinaan kroppa verinaarmuilla, ruhjeilla jne..
Onneksi en lyönyt päätäni.
Mitä opein tästä? no hanki kypärä ja koiralle turva vaijeri pyörään kiinni.
Tosin en ole sitten uskaltautunut pyörän selkään tämän jälkeen, enkä oikein voikaan, kun vieläkin on toinen reisi arkana.
huh.. kaikkee sitä sattuu ja tapahtuukin. Facessa vuoratin tätä pyörä liitoani oikein kunnolla. "6-vuotta olen koirien kanssa pyöräillyt mitään sattumatta", nyt lähden ensimmäistä kertaa pyörällä kesäajelulle koira mukana ja pam... samantien koira ottaa paskajarrut päälle ja meikä menee hetken nokka edellä kyynärpää ja reisi auraten hiekkatietä. Kannattaa muuten hankkia halbahallista urheilu vaatteet, kestää parhaiten kolhut ja kohellukset. 
Seuraavana päivä vähän tk:ssa putsailtiin ja paikkailtiin meikäläisen liito haavaa ja todettiin, että hengissä selvisit joten homma goes eteenpäin!

Niin paljon on touhuttu, että aloitetaan vaikka tästä!

Mitä kuuluu muuten kanoille? no Gustav ja Ujo sen kun kasvaa ja sulkiintuu.
Mutta mustat akat lähti takaisin kotiinsa. Oli sellaiset hiargia touhut, että meinasin ihan saada slaakin. Tyrnävän akoista yksi hakkasi nuorikon koiven ihan verille ja sain tarpeekseni. Kun kerta ei laumaannu niin ei sitten. Parempi aloittaa alusta nuorikoiden kanssa ja lisätä vain joukkoon nuorikoita. Ehkä sitten jonakin päivä meilläkin tulee se ensimmäinen muna munittua, kun ujo kasvaa isoksi akaksi!
Tiesittekö muuten, että kanojen lauma hiargia on todella kovaa ja rajua. Kanojen väliset selvittelyt voivat mennä todella rajuksi.

Enen juhannusta mies päätti ottaa pientä remontti urakkaa. Keväällä meille tuli talven aikana tilaamat ikkunat. Juuri näin ja oikein luit. Toinen pääty talosta lasitettiin siis uusiksi. On tuo mun ukko kyllä kätevä mies, koko ikkunarempan teki ihan itse ja ei siinä kauan kyllä nokka tuhissut, kun ikkunat oli paikallaan ja homma valmis!


Ikkuna remppa on pop! Vanha veks ja se siitä!


Nyt on esikoisen huoneessa turvallinen ikkuna. Jos tulee kiire ulos niin ei muutakuin ikkuna auki ja hyppy alas tai sitten portaita pitkin kipakasti alas.
Mikä parasta!!!!
Näissä uusissa ikkunoissa on sälekaihtimet! Tai onko se sitten hyvä, kun ne pölyyntyy niin on ne myös rrinhottavia putsata ja kokemuksen kultaisella äänellä sen sanon. 


Vanhat ikkuna ne mulle kivoja ovat!
Mä niin nautin, kun näitä tulee. Viisas menis ja laittas toriin myyntiin, mutta mää teen näistä jotakin kivaa ja myyn ne sitten vaikka valmiina sisustus pokina.


Meillähän ei tehdä ikkunaremppaa ilman työnjohtoa.
Pekka tekee mitta tarkastusta ja katsoo, että mitta on oikeassa kohdassa!


Työnjohtaja sanoo, että mitta ylemmäs niin silloin se sinne myös laitetaan!


Välillä tuumataan, että mitespäin se menikään, pidettäskö kaffee tauko ja kyseltäs äiteeltä oiksko sillä tarjota jotakin hyvää!


Paas laittaen se mittas oikeaan kohtaan, että saadaan tämäkin urakka joskus tehtyä!


Sitten se ikkunaremppa viimein valmistui ja työjohtajakin oli tyytväinen. Emäntä taisi olla vielä tyytyväisempi, kun sai keittiöön viimeinkin pitkään odottamansa uuden ikkunan. Aaaettä on se niin hieno ja hienoo, että siinä on sälekaihtimet. Tosin aurinko paistaa meidän keittiöön niin lujaa päiväsaikaan, että tarvitaan vielä kaveriksi pimenysverhot. 


Ensivuoden aikana olisikin sitten tarkoitus pistää toinenpuoli taloa uusiin laseihin. Mutta nyt nautitaan toistaiseksi näistä jotka olivat kriittisemmässä kunnossa.

"kerran kesä eletään", kesä on remppa aikaa, pihahommia, peltohommia, sitä ja tätä!

Kiva kun kävit!

Jatkoa siis seuraa....

Kiwaa viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Eläimillä on tuo hierargia vähän rajumpaa, heti käydään päälle kuin yleinen syyttäjä, jos toinen ei itseään miellytä, huh huh. Onpa siellä isäntä ollut ahkerana, kyllä nyt kelpaa ihastella maisemia uusien ikkunoiden läpi.
  Mukavan aurinkoista viikkoa TaRa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, varsinkin kanoilla. Ensiviikolla tulee lisää uusia nuorikoita meidän kanalaan ja katsotaan sitten miten menee hiargiat. Kyllä se näyttäs siltä, että Gustav ja Ujo ottaa komennuksen yhdessä.
   Nämä meidän nuorikot olivat niin jääräpäitä etteivät kunnioittaneet isompia kanoja vaan tunkivat itsensä väkisin ruokakipolle ja ylimmälle orrelle makaamaan, joten sen vuoksi sitten saivat osansa nokkimisesta. "nokkimisjärjestys se on se kanojen a ja o"!
   Mutta nyt on kolmikolla hyvä olla, kun pääsivät takaisin omaan laumaansa.
   Kiitos samoin sulle! <3

   Poista
 2. Hui tuota pyöräily-juttua! Onneksi meijän piskit on sellaisia, etten EDES harkitsisi pyöräileväni niiden kanssa...kävellenkin meinaa mennä välillä sinne sun tänne =). Hauska tuo kissa =D *huutonaurua*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä oli melkein huuto naurua, kun tätä kirjoitin. Ensin oli paskajarrut ja auraaminen hiekkatiellä, sitten vielä tuo... meidän Pekka joka toimi tehokkaana työjohtajana miehelle! :)
   Joskus niiden koirien kanssa menee pyöräily vähän pepulleen, ainakin tänäkesänä. Mutta kunhan saan hankittua sen turva jutun niin eiköhän elämä ala helpottamaan. :O

   Poista
 3. Meillä maalaillaan ikkunapokia. Muutama vuosi sitten isäntä pani kaikkiin ikkunoihin sälekaihtimet. Mä oon tosi paljon tykännyt.
  Vaikka asumme metsänkainalossa, ei näköestettä tarvittais.
  Kun on ollut kuuma kesä, laitamme sälekaihtimet kiinni ja ikkunat myöskin, niiin ei tule kuuma ilma sisälle. Ulkolämpötila on alempi kuin sisällä, niin kaikki akkunat auki, niin viilenee kummasti.
  Tosin tänä kesänä sitä ei oo tarvinnut.

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...