tiistai 9. toukokuuta 2017

Pohjustustyöt kuntoon!

Sunnuntaina pääsin aloittamaan viimeinkin projektin nimeltä mansikkamaan uusinta.
Viime syksynä aloitin poistamalla mansikkamaasta vanhat taimet, mutta syksyilmat vei voiton keleineen ja talvikin tulla tupsahti, joten homma jäi pahasti kesken.

Sunnuntaina oli niin ihanan lämmin ja aurinkoinen keli, että senkin vuoksi oli kiva päästä pihalle viimeinkin touhuamaan.

Sain kiskottua mansikkamaasta vanhat suojakankaat pois ja loput taimet.


Suojakangas oli hitusen verran tiukassa, mutta kyllä se sieltä lähti, kunhan käytti tarpeeksi naisvoimaa!


Se on melkein kuin suo, kuokka ja ...
ilman lapioo ei taida tämä akka selvitä.


Tässä vaiheessa kelpaa hymyillä, kun muovit on kiskottu pois pinnasta ja aurinkokin lämmittää mukavasti naamaa.
Hikee siis pukkaa päällensä!


Isäntä viritti jyrsimien kuntoon ja minä pääsin kirjaimellisesti kyntämään omaa maatani. 
Mies ei päässyt vielä pelloille, mutta minä sentään pääsin.Piirun verran kovaa hommaa tuon koneen lykkiminen. Meinasi aluksi lähteä vähän lapasesta, mutta alkuun päästyäni homma eteni hyvään malliin.


Sitten mentiin ympyrää niin, että pää meinasi mennä pyörälle!


Kyllä se varmaan vetää ilmeen vakavaksi, kun tuollaisen koneen kanssa häärii. Naamakin ihan punaisena hiestä ja auringon paahteesta.


Lopputulos on kuitenkin varmasti kaikkia osapuolia miellyttävä ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan vaiheeseen eli penkareiden tekoon ja sojakangasta laittamaan, sitten joskus  kun kelit antaa myöden eli ensi kesänä varmaankin vasta! 


Eilen aamusta avasin mansikkamaan puoleisen ikkunan verhon ja totesin, että ei juma...
Mikä maisema....
äääää.... kiljuin, että nyt se mullattu, möngitty mansikkamaa on lumenpeitossa ja maisema on kuin suoraan jouluaatolta!


Se siitä sitten ja lunta tulee vain lisää!!

Mutta tapahtuu meidän piha-alueilla silti jotain kevään tulon merkkejä!

Kattelin tässä eräänäpäivänä tuota puusilmää (siis puun silmää), että sinne lensi kaksi pikkulintusta ja kova oli meno päällänsä. Taisivat tehdä pesää tai sitten niillä voi siellä jo olla pikkuruisia lintuvauvoja. Hauskaa oli katsella niiden touhua ja huomata, että tekevät pesän tuohon selvään silmään, eikä tuonne pönttöön! Tai sitten pöntössä on toisten lintujen pesä!


Kesä ja talvi taistelee, lumisateesta huolimatta luonto herää eloon.
Marjapuskat alkavat vauhdilla työntämään lehtinuppujaan ulos.


Narsistit ovat kasvaneet vauhdilla ja aina seuraavana päivänä saavat lumipeitteen päälleen!


Vesikielellä ollaan, ei mene kauan kun saa maistella joko lumisia raparperejä tai sitten kirpeän kesäisiä.


Tämä on vissiin syreenipuskan nuppu, niin ainakin olettaisin?


Ja sitten tämä pikkuinne yksilö kukkii jo vauhdilla!


Pidettyäni pienen hengähdystauon päätin vielä illasta ottaa lapion kauniiseen käteeni ja kärryt viereeni.
Niin aloitin tyhjentämään viimeinkin kasvihuoneen vanhoja multia pois!

Näihin lootiin vaihdan uudet kankaat ja mullat, lisäksi olisi miehen kanssa tarkoitus vaihtaa kokonaan uudet puhtaat muovit kasvihuoneen ympärille!!Sellaista menoa meillä ja lunta näyttää tulevan taivaan täydeltä, joten ei ainakaan mansikkamaata mennä tekemään pariin päivään!!4 kommenttia:

 1. Siellä ei kyllä hommat pääse loppumaan. Pari päivää olikin niin ihanan keväinen sää. Tänään töistä tulessa sain päälleni raekuuron :)
  Mukavaa tiistaita TaRa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin on. Vielä alkuviikosta tuli ikkunatkin, joten kesäkuun puolella aletaan niitäkin vaihtamaan. Joten nyt tulee sitten niitä blogipostauksia tulvana, toivottavasti! kevätm kesä ja syksy on täällä maalla sellaista kiireistä aikaa ja silloin blogiinkin saa hyviä juttuja! jos kaikki vaan jaksaa lukea näitä mun höpinöitäni. :O
   Niitä rakeita on nyt tullut oikein urakalla. :(

   Poista
 2. Keleistä huolimatta hiki tulee kyllä pintaan puutarhatöitä tehdessä. Tuo jyrsin on kyllä mainio vehje, sen perässä saa kyllä oikein juosta kun se mennä viipottaa. Kyllä tosiaan usko alkaa mennä tuleeko tuo kesä sieltä ollenkaan. Ei tälläistä oo kyllä naismuistiin ollut. Mutta pakko se nyt on vaan uskoa ja toivoa, että päästään sinne puutarhaan touhuamaan tänäkin kesänä. Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä tein instaan videoo siitä miten se perässä juostaan. Sitä klippiä en kuitenkaan enään tähän blogiin viitsinyt laittaa, kun niin moni näki sen instassa! :)
   Kyllä se sieltä vielä tulee hitaasti ja varmasti, meinaan kesä!
   Ajatteleppa, että jos tuo kaikki lumi mitä on nyt satanut parin viimeisen viikon aikana, ollisi tullut talvella niin olisi ollut meidänkin suunnalla todella upeita hiihto ja koirien kanssa reki kelejä. Harmi, että se nyt sulaa kaikki samantien kun laskee maahan asti! :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...