sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Metsästäjän eukko!

Miehet starttasivat lauantaina metsästyskauden alkuun hyvillä tuloksilla. Kolme kaatoa joista ensimmäinen tuli Miinan haukkuun ja mieheni tekemä kaato!

Mä niin hehkutin silmät kirkkaana tätä mieheni tekemää kaatoa, ja varsinkin sitä, että kaato tuli meidän Miinan haukusta. 
Pisteet siis Miinalle.
Tässä oikeastaan nähdään se miten tärkeää osa hirvikoirilla on metsästyksessä. Koirathan sen kovimman homman siellä tekevät.
Tulin niin hyvälle mielelle Miinan haukusta ja siitä, että aktiivinen koiran koulutus tuottaa hyvää tulosta. 
Oltiin jo epätoivossa antamassa Miinan suhteen periksi, mutta viikonloppuna tulikin se täydellinen käännekohta eteen.
Niin hienosti oli vienyt hirviä, haukkunut ja suoraan tuonut kohti metsästäjää, että ei tämän onnellisempi voi olla mieheni ja minä!

Onnellinen kaataja ja väsähtänyt koira!


Mitäs se vaimo tekee sitten miehen juostessa koiran kanssa hirvien perässä metsällä?
Vaivaa pullataikinaa tietenkin. Korvapuusteja ja muutama appelsiini tuorejuustolla täytetty bostonpulla syntyivät päivän aikana.No entäpä sitten sunnuntai!
Sunnuntai aamuna miehet strattasivat uudelle kierrokselle.
Heräilin silmät ihan puoliummessa aamu seiskalta siihen, kun mies laittoi itseään ja koiria valmiiksi.
Koirat juoksivat eteisen ja makuuhuoneen väliä miehen perässä aivan villinä, eivät millään meinanneet pysyä karvoissaan.

Onneksi kerkisin ottamaan edes yhden kuvan meidän aktiivisista ja vauhdikkaista tapauksista.
Ullin ilme kertoo kuvassa jälleen sata sanaa. Korvat ihan luimussa ja selvästi jos osaisi puhua sanoisi, "ei kai taas", ota nyt se kuva jos olet ottamassa, ei voisi vähempää kiinnostaa tuo sun vekottimesi"!
Miinalla vain jahti mielessä ja sen huomaa kielestäkin, että lurpsis ja nama. Seuraavassa kuvassa pientä rekvisiittaa siitä miten ne koirat toimivat!
sininen viiva kartalla on Miina, Miinan viivasta huomaa sen, että on etsinyt jälkiä. Sininen suora viiva tarkoittaa, että Miina on ottanut haukun ja lähtenyt vauhdilla hirven perään.

Oranssi viiva on Ulli ja punainen viiva on Ullin haukkua! Katsoin ohjelmasta, että n.20 minuuttia Ulli ottanut haukkua jonka aikana on syntynyt punainen viiva. Kartan ylä-osassa näkyy Ulli 0 km/h ja tarkoittaa sitä, että Ulli sekä Miina ovat kummatkin jo kaadolla.

Hieno suoritus tytöiltä. Yhdessä siis haukkuneet ja juosseet perässä.

Lisäksi joukossa on vihreä viiva joka kuuluu Kiiskille. Kiiski on norjan harmaa hirvikoira ja mukana kolmantena koirana metsällä. Kiiski kuuluu eräälle toiselle metsästysseuran miehelle.
Kiiskistä voin sen verran kertoa, että on kokenut hirvijahti ja viikonlopulla oli myös ajanut hirviä. Kiiskillä oli tosi hienoa ja suoraa viivaa karttakuvassa ja sitä oli hieno päästä ensikertaa seuraamaan oman puhelimeni välityksellä. 

Ensimmäisenä vuotena Miinan ollessa hirviporukan mukana, Kiiski ja Miina ajoivat yhdessä hirviä. Eli koirat toimivat keskenäänkin ihan hienosti, mutta kaadon tullessa miesten pitää olla todella nopeasti paikalla sillä koirille tulee melkein aina eripuraa, hampaat ovat irvissä ja murinaa kuullaan. Eli kyseessä ihan luonnollinen ilmiö. Koirat käyvät läpi johtajuutta ja siitä kumman kaato on kysessä ja kumpi on oikeutettu olemaan kaadetun hiven vierellä. Se on jännä juttu kuunnella miehen tarinoita kaadolla olemisesta koirien kanssa. Tästäkin voimme siis todeta, että riistaviettiselle koiralle on kunnia asia saada pitää puoliaan omasta haukusta ja haukkuun kaadetusta saaliista. 
Koirien maailma on kovaa ja kovia kiistatilanteita tulee välillä kaadolla. Koirat tuleekin erottaa toistaan mahdollisimman pian kaadon tapahduttua jotta vältytään isommilta riidoilta. Ymmärrettäväähän se on, että metästyskoirat puolustavat omaa saalistaan. 

Täytyy myöntää, että kovia koiria nämä jämtit ja norjan harmaat hirvikoidat, mutta aivan ihania kasvatettavia ja perhe koiria samalla.  Sunnuntaina miehen ollessa metsällä minä sitten otin omaa aikaa, lepäilin ja tein ruokaa!
Oltiin viikolla ostettu kaali kaappiin ja päädyin kaalilaatikon tekoon, sitä ei oltu pitkään aikaan syöty ja nyt teki ihan sairaasti mieleni.
Lisukkeeksi hyvää salaattia ja ruoka oli valmiina juuri siinä vaiheessa, kun nälkäinen metsämies saapui kotiin!


Kaalilaatikon kuvaa ette nyt saa nautittavaksi, mutta salaatin kuvan kerkisin kaiken kiireen keskellä nappaamaan.

Mielenkiintoinen viikonloppu takana, hienoja kaatoja, haukkuja, ruokaa ja oleilua. 

Vähän oli sellainen yksinäinen olo, kun mies koko viikonlopun mennä pauhasi koirien kanssa metsässä.

Miehelläni on kuitenkin vastuullinen homma tämän metsästyskauden kun on  hirvipäällikönä!Oli koiratkin väsyneitä metästysreissujen jälkeen. Kyllä varmasti on uni ja lepo maistunut.


Seuraavaa jahtia odotellessa!!


3 kommenttia:

  1. Aika jännä viikonloppua teillä on ollut ja tosi upeaa, että koirat pärjäsivät noin hienosti.
    Ihanaa tätä viikkoa muru <3

    VastaaPoista
  2. Olipa jännittävä viikonloppu. Hyvät koirat kun saivat vainun. Mieskin tarkka ampuja. Saat olla ylpeä.

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...