sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kevät kuvina!

Meidän porukka toivottaa kaikille aurinkoista ja ihanaa äitienpäivää.

Olen perustannut toisen blogin joka kantaa nimeä Valkea Harso. Facebookista löytyy ihan omalla nimellään, mutta en tiedä löytyykö vielä hakukoneilta.

.....

Aurinko on paistatellut ja näyttäytynyt viimeinkin synkeän talven jälkeen.
Kevät tai oikeastaan kesä on tainnut rantautua viimeinkin suomeen.

Viimeviikolla kuvailin meidän puutarhaa, kun olin saanut sen viimein ja vihroin siivotuksi ja kasvihuoneessa mullat käännettyä ja muutoinkin vähän järjesteltyä.

Perjantaina kävin ostamassa Hamsterista 4 tomaatintainta ja istutin ne kasvihuoneeseen. Nyt sitten odotellaan ja katsellaan, että kerkiävätkö tänä syksynä ajoissa kypsymään. Viime syksynä jäi extra määrä raaoiksi ja siksi ostinkin nyt vähemmän taimia.

Lisäksi ostin uudet vadelmapuskat, kun viime keväänä ostamani ovat täysin kadonneet ja menivät ihan pilalle. Tiedä johtuiko hoitajasta vaiko llmoista.

Kevät on tullut todellakin vauhdilla ja jälleen huomaa kuinka näiden lämpimien päivien aikana  luonto on herännyt oikein urakalla eloon.


Nyt siis vappuna otettuihin kuviin.

Lisko hra tai rva kävi meillä vierailulla. Kaikkia muita otuksia meillä liikkuu käärmeistä iljettäviin hämähäkkeihin asti, mutta oravia ei näy, ei sitten niin missään.


Vapun aikaan valkovuokot kukkivat, mutta eilen pihaa katsellessani huomasin myös narsistien kukkivan. Valkovuokkoja kuvaillessani narsistit eivät vielä kukkineet!


Siinähän se kukintaa orottava narsissi, mutta nyt niissäkin on jo suurimassa osassa kukinto meneillään.


Kyllä penkeistä jokin alkaa itseään tuuppaamaan esille.Se jokakeväinen siivous tuli viimeinkin valmiiksi. Ja hommaa riitti, voi herranen aika sitä lehtien ja roskien ym.. määrää. Alue ei meidän puutarhassa muutoinkaan ole mikään hiirulaisen kokoinen.


Mansikkamaat putsattu ja sielläkin on alkanut vihertämään kovaan vauhtiin.


Vielä on toissavuonna pystytetty heinäseiväs aita pystyssä. Nyt odotellaan taas, koska köynnökset alkavat kasvamaan ja peittää jälleen aitauksen.


Vielä olisi pienemmän lähteen puhdistus ja siihen suihkun moottori jylläämään.


KAsvihuone siivottu, ja multa möyhennetty.
Tomaatintaimet tosin istutin kuvien oton jälkeen vasta.


Uudet vattutaimet istutettu ja nyt toivon, että nämä eivät mene pilalle vaan tuottaisivat satoa jossakin vaiheessa. Viinimarja pensaat ovat kovassa ja komeassa nuppuvaiheessa.Viimekeväänä ostamani karviaispensaat ovat elossa ja niihin on ilmestynyt nupuja. Nyt pitäisi iloita ja jännityksellä odottaa mahdetaanko saada niihin edes muutama marja syksyllä.
Tosin yhdestä pensaasta oli katkennut oksa joten sehän vähän sapettaa.


Jassoo vielä olisi suihkulähteen paikalle asennus altaineen.
Meinaan nyt ei ole sitten tietoa mitkä tässä penkissä kukkii tänä kesänä ja mitkä eivät kuki. Jos tuolta jostakin loistosalvia, kuuliljat alkavat tulemaan esiin niin johan on onni suuri sekin asia. 

Siis pitänee vielä odotella muutama viikko!Sellaisia kevään ensikuvia, seuraavassa varmaan onkin jo kukintaa jaa muuta katseltavaa. 


3 kommenttia:

 1. Siellä on keväthommat edenneet hyvin. Ihailen kovasti tuota teidän heinäseiväs aitaa, aivan ihana. Juuri sellaista maalaisromantiikkaa josta niin tykkään.
  Ihanaa äitienpäivää TaRa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljalleen mennään etiäpäin.
   Heinäseiväs aita on kyllä mukava ja olisi ollut kiva jatkaakkin sitä vielä, mutta ruohon leikkaus hommat päältäajettavalla heikkenee siinä vaiheessa. :O

   Kiitos, samoin sinne! <3

   Poista
 2. Sää ollut kyllä paljon lämpimämpi viime vuonna näihin aikoihin. Kaunis aita ja portti 😊 Käsittelittekö aitaseipäitä mitenkään ennen maahan laittoa? Vähän alkoi itseäkin kutkuttaa ajatus että tekisi seipäistä tolpat metalliverkkoaitaan.

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...