maanantai 14. maaliskuuta 2016

Keittiö remonttiin vol.1

Voihan sekasorto etten paremmin sanoisi. En muista koska meidän talo olisi ollut näin kauheassa kaaoksessa ja epäsiistissä kunnossa viimeksi. 
Pieni valkoinen vale tämän kauheuden keskelle, muistan toki, koska on ollut tälläinen kaaos. Silloin, kun muutimme "tänne maalle"!

Tähän mennessä tapahtunutta..

Kirjoitin edellisessä postauksessa hiihtolomaviikostamme, joka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta koskas meillä mikään menisikään suunnitelmien mukaan?

Keittiö remppa sai alkunsa heti, kun lomat alkoivat ja sitä samaa rataa mennään edelleen. 
Itse olen jo hieman kyllästynyt koko remppaan, ihan vain siksi, että koti on kuin sikolätti ja tavaroita joka paikka täynnä. 
Eikä sekään helpota tuskaa, että tänään saapuu viimeinkin pitkään odotetut keittiökaapistot ja koneet. Eikä vieläkään helpota oloa, kun tietää, että nyt se kaaos vasta alkaakin, kun niitä aletaan kokoamaan. 

Kaikki ympärilläni olevat ihmiset toteavat vain, että saatpas ainakin uuden keittiön.
juu uuden keittiön ja samalla uuden sisustuksen. No se kuullostaa ihan sika mageelta, mutta kyllä sille uudelle keittiölle tulee hintaakin ihan sopivasti, ja just tällähetkellä olisi sitä rahanmenoa ollut vähän muuhunkin kuin remontoimiseen.
Tuleepahan nyt sitten tehtyä tämäkin remontti, eikä tarvitse sitäkään miettiä enään sen jälkeen.

Saatan kuullostaa vähän skeptiseltä ja negatiiviselta tämän remontin suhteen, mutta kuitenkin sisälläni fiilistelee kokoajan pieni innostunut sisustuskärpänen.
Remonttia on kiva tehdä, mutta se ei ole kivaa, että meidän makuuhuone muuttui keitiöksi, sauna tiskikoneeksi. Lisäksi ruuanlaittoa olen harjoitellut "no en montaa", kertaa puuhellalla, kun anopin luona on niin paljon helpompaa tehdä ruokaa kunnon keittiössä. Siinä vaiheessa, kun alkaa tympimään käsin tiskaaminen niin kerään kimpsut ja kampsut kasaan, painelen kelkalla tiskikasani ja likaisten pyykkieni kanssa anoppilaan ja heitän niiden koneeseen.  Annan koneiden pyörittää likaiset pyykit, tiskit ja haen ne myöhemmin omalle puolelle kuivumaan. 
Lisäksi anoppi on ollut kiltillä päällä ja tehnyt meille ruokaakin muutamaan kertaan. Tosin mää kaipaan omaa keittiöö valmiiksi, että pääsen tekemään oikein kunnon Taramaista kotiruokaa. 
Ollaan meinaan syöty sitä ja tätä mitä helpoiten saa ja maha makkarat kiittää ja kuittaa.

Keittiörempan valmituttua meikä rouva aloittaa kyllä kunnon dietin ainakin hetkeksi ja yrittää laittaa ruokalistat uusiksi koko sakille. 


Nyt niihin kauheisiin kuviin!!

Voi retro ja silmä pohjani, niin räikeän värinen tässä kuvassa vanhan keittiö, että ihan silmiin sattuu. Mutta meikäläisellä on lapsesta asti ollut joku kammotus punaista kohtaan, koska se aiheuttaa päänsärkyä, silmäkipua, pahoinvointia. Tosin luonnossa se ei kyllä ihan näin räikeältä näytä. 


Tästä kohtaa lähti ensimmäisenä avohyllyt pois. 


Kaaos numero kaksi leivinuunin päällä.
Sillekin pitää tehdä jotakin tämän rempan yhteydessä, koska on päässyt niin tummumaan ja kulumaan.


Siellä se vesi lillui pitkin lattioita. Onneksi ei kuitenkaan kastunut niin paljon, että olsi tarvittu isoja kuivauskoneita laittaa pitkin huonetta. Tosin lattia piti aukaista osasta keittiöö, seinistä myös.


Herkullisen näköinen putki jotten sanoisi. Syykin löytyi siihen miksi vesi lillui lattiassa, putki oli mennyt tukkoon ja putken tiivsteiden kohdalta tuli vettä ulos. 
"että näinkin voi tapahtua"!


Puolipaneelit eivät saa kyytiä, mutta maalia pintaansa oikein kunnolla. Samoin katto!! 
Tapetit vaihdetaa, löysin meinaan niin ihanan vintage tapetin rautiasta. 


Siinä se kauistus on purettuna ja villat ym.. poistettuna. Villat olivat osaksi märkiä ja kosteita. 


Nytpä selvisi sekin, mistä keittiön ali-vuokralaiset ovat tulleet vierailulle roskis kaappiin. Jostakin näiden seinien uumenista.Tapeetista vähän jäljellä kuvaa ja tähän pitäisi alkaa suunnittelemaan ikkunoille uuden värisiä verhoja. 
kuivat leivän kannikat saavat lähtöpassin ja tilalle tulee jotakin aivan muuta.


Tästä kohtaa lähtee ainoastaan puolipaneelit pois. Aukee meinaan jääkaapin ovi vähän paremmin, kun paneelit ovat poissa. 


Suoja muovia oven eteen, estoksi etteivät pahat hajut ja pölyt leviä pitkin kämppää.


 Vielä riittää hommaa..
Kaapit purettu seinilät, lattia avaamis vaiheessa, välitilan muovi vielä seinällä ja sillekin annetaan häätölaskenta heti, kun tee-se-itse remonttimiehen kädet ennättävät siihen kohtaan.Liesituulettimen paikka siirtyy hieman, joten putki ujutetaan jossakin vaiheessa uuteen kohtaan.
Tee-se-itse remppareiska viheltelee ja manailee, että on meinaan vanha muovimatto tiukassa, ja sen repiminen vie ainakin hetken ja aiheuttaa ylimääräisiä hikipisaroita otsassa. 


Sähkäri kävi vetelemässä johto matoa pitkin seiniä. Meikä nainen tuijotteli sähkärin aikaansaannosta. 
Kaikkiin noihin koloihin pitäisi vielä saada koneet kytkettyä kiinni ja varmistettua, että ne sitten ihan aidosti oikeasti toimivat.


Yhdessä pienessä nurkassa yksinäinen pistoke!


 Nyt näyttää jo paljon, paljon paremmalta. Johdot piilotettu, levyt paikallaan, lattia levyt paikallaan, ja seinät kitattu!


 Tikkurilan paneelimaalia pintaan ja vielä kerros niin awot, katto  maalattu. Tämän jälkeen meidän talossa ei enään maalailla paneeleita. Tämän, kun sain itsekseni maalailtua totesin, että seuraavan kerran, kun pitää tämän talon katoille tehdä jotakin niin uudet paneelit, tai haltex tilalle ja se siitä. 

Vaikka maalaaminen onkin mukavaa puuhaa niin kyllä se käy ihan tarpeeksi niskojen ja jalkojen päälle.


Puolipaneeleihin ritti kaksikerrosta ja hyvin peittyivät.
Tikkurilan paneelimaalissa on se hyvä puoli, että sitä ei tarvitse sävyttää, koska on valmiiksi valkoista. 
Lisäksi sopii niin uuden kuin vanhankin paneelin maalamiseen.
"kunhan muistaa ensin pestä kunnolla maalattavan pinnan"!


Muurin sain pestyä, se odottaa vielä maalaamista, isäntä nappasi leivinuunin päältä laatat pois ja suunnittelee tasoittavansa sen. Päälle tulee jokin isompi yhden koon kuummuutta kestävä laatta.


Tästä on hyvä jatkaa...

Tänään tulee kaapistot ja koneet, jee...!!
Seuraavat kaksi viikkoa meneekin sitten niiden kokoamisessa.

Mitäs tykkäät, joko alkaa tekemään uutta keittiöö sinullakin mieli. 


3 kommenttia:

 1. Toivottavasti pääset pian omaan keittiöön ruokaa laittamaan. Ihanasti kyllä kirkastuu keittiön ilme muutoksen myötä.
  Tsemppiä loppurutistukseen♡

  VastaaPoista
 2. Voih, niin tuoreessa muistissa noi remontit...yhtä kaaosta ja tavaroiden siirtelyä.

  VastaaPoista
 3. Voin vaan arvata sun remonttiväsymyksen, itsellä menee hermo totaalisesti jo pelkästä tapetoinnin aiheuttamasta sotkusta :D Mietit vaan loppupalkintoa ja miten ihanaa sisustella hyllyjä ja asetella kuppeja kun saatte kärvistelyn loppumaan :)

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...