torstai 3. maaliskuuta 2016

Hiihtolomalla sattuu ja taphtuu!!

Tähän mennessä tapahtunutta...

Hiihtoloma vietetään meilläpäin viikolla 8, eli se oli ja meni vauhdilla ohitse. 
Hiihtoloman alku ei ollut meillä kovin mukava. Juniori eli meidän nuorin sairastui flunssaan, yksi keuhkonsa melkein ulos ja räki minkä kerkisi. Onneksi junnulla ei ollut kuumetta, eli pystyi touhuumaan kaikkea muuta, mutta llätkäharkkoihin ei viety rasittamaan itseään.

No.. flunssan rinnalle tietenkin sattui keittiössä vesvahinko ja siitä alkoikin sitten keittiöremppa. Keittiöremppa tulee kyllä täsä talossa tarpeeseen joten nyt saadaan sitten melkein uusi keittiö. Siihen remppaan palataan sitten seuraavassa postauksessa.

Mitä muuta sattui lomalla??

Alkuviikosta lähdettiin Tampereen ikeassa käymään, olin varannut meille keittiösuunnittelu ajan. Nuorin poju lähti meidän mukaan ja vanhin poika lähti mummun ja papan mukana serkkujen luokse yö-kylään Poriin.

Ikeaan päästyämme siskoni tuli miehensä kanssa hakemaan meidän junnun mukaansa ideaparkkiin, suuntana hoplop!

Sillä välin me sitten miehen kanssa tehtiin suunnitelmaa keittiöstä ikean myyjän avustuksella, pari tuntia siinä meni ja sunnitelma oli valmis. Paljastetaan nyt sen verran, että ikeasta tulee keittiökalusteet- ja koneet.

Ikeasta lähtiessämme ja autoon istuuduttuamme odottamaan poikaa takaisin idea-parkin reissulta, tuli pieni käännekohta päivässä.

En olisi uskonut päätyväni ikean reissulla taysiin akutaan kolmeksi tunniksi tiputukseen ja seurantaan.

Sen verran salakavala olotila tuli autossa, että mies joutui ambulanssin soittamaan ja sillä meikäläinen kiikutettiin sairaalaan. Vielä tänäpäivänäkään ei oteta selvää mikä meikäläisellä oikein oli!
Allergia kohtaukselta se aluksi vaikutti, mutta ei kuitenkaan anafylaktinen shokki. 
Jälkeenpäin käydessäni omalla lääkärillä epäiltiin, että kyseessä olisi ollut enemmänkin astma kohtaus.

Oli mikä tahansa kohtaus niin totesin vain akutassa, että on tämä tampere/ikea kyllä vaarallinen paikka!
Hoitajat alkoivat nauramaan ja totesivat vain, että onneksi ei käynyt sen pahemmin. Kerran vuodessa meikäläinen pääsee käymään 100 km kauempana kotoa niin heti päätyy sairaalaan tiputukseen. Aika huonoa tuuria täytyy itsekin myöntää.

Päästiin me sieltä tammerforssista onneksi ehjin nahoin lähtemään 22.00 takaisin kotiin päin. Koko loppuviikon vetelinkin sitten allergialääkkeitä ja ihmettelin omassa terveyskeskusessa, että mikähän senkin oikein aiheutti?
Allergia testit tehtiin tälläviikolla, mutta tulosten saaminen kestää viikon verran.

Eikä siinä vielä kaikki!
Loman loppupuolella iski pitkin suuta limakalvoille läiskiä ja rakkuloita, tosin huomasin ne vasta sunnuntaina. Kävin niitä eilen näyttämässä lääkärille ja epäili sen olevan enterorokkoa!! whaatttt??
Ihossa ei missään muualla ole näppyjä, ei kuumetta, mutta sen sijaan pääkipua, pientä yskää ja räkäisyyttä.
Suu oli vielä viimeviikon loppupuolella tosi arka syödessä. Tämä limakalvo juttu taas ei liity mitenkään allrgia kohtaukseen lääkärien mielestä. 

se siitä..

Loma meni sitten tälläkertaa vähän pepulleen ja kotona.

Nyt niihin kuviin.


 Mies oli koirien kanssa metsälenkillä, tuodessaan Miinan välillä kotiin päätin lähteä vielä matkaan mukaan ja mentiin paistelemaan laavulle makkarat. Ulli sai juoksennella vielä uuden kierroksen yksikseen. 


 Isäntä pisti Ulliin vähän vauhtia ja heitti leikiksi. Siinä mennään jo kunnon laukkaa miehen perässä. 


 Mitäs minä mietin, että käsi on vähän turvoksissa tiputusletkusta johtuen ja siitä, että ambulanssi kuskit eivät saaneet tippaa suoneen. Karkasi siinä kohtauksessa suonetkin karkuun.


 Onneksi mulla on kultanen mies, joka osaa hädän tullessa toimia tarpeeksi nopeasti eikä mene paniikkiin. 


Loppu hyvin ja kaikki hyvin!
loppuviikko meni ihan ollessa, isäntä purki keittiöö, yksi yski ja räki, yksi pelasi koneillansa ja minä touhusin omia touhotuksiani.

Sitten tämän viikon olenkin painanut päivittäin korien kanssa kelkalla pitkin pitäjää. Ilmat ovat olleet mitä mahtavimmat, joten on ollut pakko vain päästä ulos raittiiseen ilmaan. Pirkanmaalaisia hiihtoloma viikon säät ovat ainakin suosineet.

Esikoinen vuorostaan jäi kotiin potemaan flunssaa alkuviikosta, kun kuopus sai paranneltua itsensä ja mentyä taas koulunpenkille, isäntä meni töihin minä olen juossut, verikokeilla, lääkärissä, koirien kanssa ulkoillut päivittäin. Eli normi arkeen on jälleen palattu.


 Vauhtikaksikon kanssa pieni lepo tauko ja matka jatkuuu..Käytiin tyttöjen kanssa hakemassa junnu naapurista kylästä, tosin välimatkan tähän naapuriin ovat 5-6 km säteellä joten ei ihan vieressä.

 Pistin poitsun kävelemään vähän matkaa, koska koirat eivät ihan täyttä kelkkalastia kyllä jaksa vetää mäkeä ylös. Lisäksi tuli niin magee auringonlasku, että pakko oli vähän pysähtää kuvaamaankin.


 Kyllä kelpaa mennä, kun mies osti potkukelkkaan suksi osat anturoiden alle. Alkoi meinaan kelkkailu saamaan ihan uutta vauhtia ja luistoa alleen.


Mitähän se nyt miettii? 


 Kumpaakohan nämä kattelee auringonlaskua ja haaveilee, vai tuttavaperheen naapurissa olevaa haukkuvaa poika koiraa?
Sinne olisivat halunneet väen väkisin mennä, mutta minäpäs komensin toiseen suuntaan.

 Rupesin olemaan ihan poikki kelkkailusta, kun toiseen kertaan menin jo samaisen lenkin. Poika halusi päästä ohjaamaan ja minähän annoin luvan ihan suosiolla.

Kelkan kyydissä on parempi kuvata kuin yksin ohjatessa. 


 Oho.. mikäs nyt niin pistää tytöt tuijottamaan tarkkaan ja korvat hörölleen? Rekkahan sieltä on tulossa ja mehän ei mennä ohi jos se kauheata melua pitävä omituinen juttu tulee meidän ohitse. 


Nyt alkaa olemaan asento Ullilla kohdallaan, tosin otti matkalla varmaan sen 20 hajua metsästä ja haistoi hirven ja peuran jäljet!
Olisivat kummatkin niin mielellään vetäneet meikäläisen kelkan kera keskelle metsää hirven jäljille. Oli siinä kyllä meikäläiselläkin pitämistä. 


Semmoinen loma ja tämä viikko.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. :)


10 kommenttia:

 1. No onpas ollut loma! Uskaltaakohan tästä itsekkään ikeaan lähteä, jos siellä tollasta sattuu. Sairaslomalla olen kyllä jo valmiiksi ja pyörätuolissa siellä nököttäisin, niin ehkä kun koululaisten lomat on ohi niin sit uskaltaudun sinne. ;D Jään odottamaan keittiö postaustasi innolla, koska mekin olemme vähän tuumailleet, että voitaisiin sieltä keittiö hommata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä vaihteeksi aika hurja loma.
   Kyllä sinne ikeaan uskaltaa mennä, pitää vaan kävellä silleen hurjan nopeasti ja etsiä ne tavarat joita on hakemassa. Se mun kohtaus oli ilmeisemminkin astma kohtaus ainakin niin epäiltiin joten hajut, ruoka ja kaikki mitä sinä päivänä syötiin, juotiin ja haisteltiin saivat yhdessä aikaan tämän kaaoksen. :)

   Keittiö postaus tulee kyllä aikanaan ja sain juuri ne kaapistot joita olen ikean sivustolla kuolannut. :)

   Hui!! kuis sää pyörätuolissa istua nökötät? :O

   Poista
 2. Huh miten ikimuistoinen loma. Onko sulla ollut rakkoja käsissä tai jaloissa. Enterorokkohan on suu ja sorkkatauti, joten rakkoja ei muualle kroppaan tulekaan.
  Toivottavasti nyt selviää mikä sun kohtauksen aiheutti, on tuo aika pelottavaa.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli semmoinen loma väillä sitten. Suussa jotakin ihmeen mitä lie, jota enterorokoksi meinataan. Enterorokko voi tulla ihan pelkkänä kovana flunssana ja yskänä, joten ei aina edes tule niitä rakkoja. Riippuen kuulemma yksilöstä vähän miten sattuu. Atoopikkona voineen todeta, että jos iholle tulisi paljon rakkoja niin olisin kyllä ongelmia täynnä sillä allergigoille voi käydä tosi huonosti näissä rokkotaupauksissa. :O

   Samoin sinne. :)

   Poista
 3. No, eipä tunnu puuttuvan vauhtia ja vaarallisia tilanteita teidän lomalla! Huh, huh ja onneksi ei käynyt pahemmin ja olet kunnossa.
  Kuopion Ikeaan on tarkoitus suunnistaa ensi viikolla lomalla... 😉
  Mukavaa viikonjatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheessä sattuu ja tapahtuu. Tiedä miten näin aina onkin. Vaikka olisi ihan rauhallisesti paikallaankin, eikä tekisi mitään niin saattaa tulla ihan yllättäviä juttuja. :O

   Säikähdyksellä selvittiin ja onneksi tosiaan ei ollut anafylaktinen tila. :O
   Kuopioon siis lomps ja ostoksille. Mun täytyy varmaan vaihtaa suuntaa ja mennä seuraavan kerran Turun suunnalla ikeaan. Katotaan sitten päädynkö tyksiin seuraavaksi. :O Aika huonoo tuuria kyllä suoraan sanoen.
   Samoin sinne!

   Poista
 4. Kylläpä on sattunut ja tapahtunut! Hyviä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sattuu ja tapahtuu, ainakin meille! :O Kiitos.

   Poista
 5. Välillä sitä on vauhdikkaampaa, sattuu ja tapahtuu enemmän, onneksi olet kuitenkin kunnossa. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vastavierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistäkin taas opittiin, että ollaan varovaisempia jatkossa "ainakin ikean suhteen". :O
   Tervetuloa lukijaksi ja ehdottomasti tulen vastavierailulle. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...