sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vauhdikas viikonloppu!

Eilen oli ihan mahtavan raikas ja aurinkoinen päivä. Lunta oli satanut edellisyön ja päivän aikana oikein kunnolla. 
Aamulla heräilin melko aikaisin joka on sinänsä ihmeellistä, koska viikonlopulla sitä tekee mieli nukkua yleensä normaalia pidempään.

Mieheni meni puumetsälle aamupäivästä ja minä päätin ottaa koirat ja viedä niitä muuten vain metsään juoksemaan. 
Menin koirien kanssa edeltä ja päätin vähän kuvailla niiden touhuja. Koirat lähtivät irti päästyään, jälleen takatassut ilmassa juoksemaan. 
Eipä siinä sitten saanut kuvattua tälläkään kertaa koirien puuhastelua. Minkäs sille voit, kun veri vetää väkisinkin metsäneläinten jäljille.Ajattelin kyllä, että sitä lunta ei enään tänätalvena saada, mutta toisin kävi. Sitä tulikin oikein reilusti vuorokauden aikana.
Toki luminen maisema on aina parempi kuin synkkä ja vesisateinen.Koiria ei näkynyt missään ja muistin, että minun pitää laittaa puhelimestani ultrapointti päälle. Tosin epäonnea oli jälleen matkassa, sekään ei toiminut puhelimessani. Piti siis alkaa miehelle soittelemaan ja käskeä häntä tsekkaamaan missä meidän nelijalkaiset kaverimme mennä vipattavat. Jokseenkin pelästyin tämän jäljen nähtyäni, että minkä eläimen tämä on? Näin isoa jälkeä ei kyllä meidän koirien tassuista lähde!!Puita lähti ja tuli vähän aukeaa paikkaa meidän mettiin!
Jahka nuo lumet tuosta kevään mittaan sulavat ja ilmat lämpiää niin menen katsomaan josko sieltä risujen seasta löytyisi yhtään käyttökelpoisia jätti käpyjä askartelua varten!

Mikäli tämän verran on ojissa vettä, niin mitähän se on sitten keväällä pelloissa?

Isäntä soitti minulle, että lähäreppäs autolla etsimään Ullia. Ultrapointin mukaan Ulli oli menossa sellaiseen paikaan johon koirien ei suotaisi menevän.

Ullin näin keskellä ajotietä seisovan, mutta oven avattuani ja sitä huutaessani, koira otti jalat alleen ja paineli takaisin metsään. Samassa isäntä soittikin uudelleen ja sanoi, että hänen puuhommat saa nyt jäädä tältä päivältä. Miina oli ultrapointin mukaan mennyt melkein toiseen päähän kylää ja meidän piti nopeasti lähteä hakemaan sitä pois sieltä. Selvisi paikalle päästyämme, että peuraahan se oli ajanut kovaa kyytiä!

Isännän taidon näyte siit miten meillä metsästyskoirat haetaan metsästä.
jep..jep..Sitten palattiin jonkin matkaa takaisin kotiinpäin ja seurattiin mihin suuntaan Ulli oli menossa. Näytti siltä, että olisi tulossa samaan suuntaan kuin Miina. Tosin Ullin viiva pysähtyi hetkeksi ja pelästyttiin, että onkohan tapahtunut jotakin. Ullia etsiessämme löytyi metsätien varrelta tälläinen kiva pieni (piilopirtti), jonkun asunto lie ollut joskus aikanaan. Vuosia tosin ollut jo tyhjänä.  Loppujen lopuksi Ulli ei lähtenytkään Miinana perään ja löydettiin se "piilopirtistä vähän edemmäksi metsäst". Tosin ajateltiin, että se on tämän ison ojan toisellapuolen ja mietittiin, että mitenköhän se mahtaa päästä sen yli? Meidän jämtit, kun ei vedestä tykkää ja eivät ole innokkaita uimaankaan!

Onneksi ei Ulli ollut kuitenkaan toisella puolen ojaa vaan samalta puolelta se meitä vastaan viimeinkin juoksi.


Kaikki hyvin loppu hyvin, koirat löyty ja saivat kunnon metsälenkit juostua. 
Kotiakohti matka kävi takaisin ja saunottelemaan, vielä oli edessä 60 v. juhlille lähtö.
"Näytän teille kieltä. Pöhköt, kun tulevat aina perässä ja keskeyttävät parhaat metsälenkit. Kyllä me oltas ehkä iltaan mennessä tultu takaisin kotiin"!

no jaa....!!Tätini 60.v juhlat menivät hienosti. Tekemästä lahjastani hän piti kovasti. 

Tänään aamusta lähdettiin taas ulkoilemaan. Murkku jäi nukkumaan, kuopus päästi ajelemaan pitkin pihaa moottorikelkalla ja minä päätin sitten kuvailla, kun sitä lunta tuli vielä eilen illalla lisää!


Siellä se meidän puutarha on lumen peitossa.Onneksi sitä lunta tuli, pääsi poika ajelemaan kelkalla. Kerkisi jonkun aikaa ajella aamusta ennenkuin lähti isännän kanssa lätkäpeliin. Pelissäkin kävi hyvin pojat tasoittivat pelin luviaa vastaan 2-2  joten sillä kelpaa taas mennä eteenpäin. 
Kotiin tullessa mies sanoikin, että oli ollut kova ja jännittävä peli. Meidän Joel oli oikein kunnolla laittanut pelissä hanttiin vastaustajalle!Viikonloppuun mahtui taas paljon kaikenlaista toimintaa ja tästä on hyvä jatkaa alkavaa uutta viikkoa kohden.

Tosin nämä viikonloput menevät aivan liian nopeasti!!


HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!!
<3 font="">5 kommenttia:

 1. Kyllä luonto on kaunis lumisena. On nuo mahdottomia seikkailijoita nuo teidän koirat :)
  Ihanaa ystävänpäivää ihanalle ystävälleni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ja paljon, paljon valoisampi. :)
   Miina ja Ulli ovat kyllä sellaisia menijöitä, että meikäläinen ei niiden perässä meinaa edes autolla pysyä.
   Onneksi saatiin Miina kiinni (tosin toisesta päästä kylää)!
   Samoin sinulle. <3

   Poista
 2. Tuon takia lenkille talvella on kiva mennä, talvinen maisema on niin kaunis. Kiva blogaus muutenkin!

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...