maanantai 25. tammikuuta 2016

Porkkana-Appelsiini piirakka.

(Alkuperäisen reseptin löydät Pieni lintukoto blogista)

Viikonlopulla kokeilin tehdä Pieni lintukoto blogista löytämäni Suussasulavaan Porkkanapiirakkaan ohjeesta.

Varmaan oman blogini seuraajat arvanevatkin miten tässä kokeilussa taas tälläkin kertaa kävi?
Porkkanapiirakka muuttuikin käsissäni Porkkana-Appelsiini piirakaksi.



Siellä missä porkkanaa, niin sinne pitää saada myös appelsiinia jossakin mudossa.


Maukas Porkkana-Appelsiini piirakka

Taikina:

6 kananmunaa
4,5 dl sokeria
3-4 pientä tai 2-3 isoa hienoksi raastettua porkkanaa
2,25 dl öljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokasoodaa
2,25 tl leivinjauhetta
1,5 tl vanilijasokeria
2,5-3 tl kanelia (oman maun mukaan)
0,75 tl suolaa

Päällinen:

50 g pehmeää (melkein sulaa) voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
tai 2 pkt viola Appelsiinituorejuustoa
1 tl vanilijasokeria
reilu puolipakettia tomusokeria
2-3 rkl maitoa (ei ole välttämätöntä)
Mantelijauhetta tai hasselpähkinä rouhetta

Ohje:

Vatkaa  munat ja sokeri kuokeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon hienoksi raastetut porkkanat ja öljy.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 190 c:ssa n.20 min tai kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. 
Jäähdytä pohja hyvin.

Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto notkeaksi.
Lisää joukkoon vanilijasokeri ja tomusokeri.
Vatkaa kuohkeaksi ja lisää joukkoon voi.
Halutessasi voit lisätä hieman maitoa pehmikkeeksi.
Levitä päällinen tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen piirakkalevyn päälle.
Ripottele pinnalle koristeeksi mantelirouhetta tai hasselpähkinä rouhetta.


Muunnos ohje:

Mikäli tahdot piirakasta vain porkkanan makuisen niin käytä päällisessä vain 200 g maustamatonta tuorejuustoa alkuperäisen ohjeen mukaan. 
Mikäli tahdot appelsiinin maun mukaan niin korvaa maustamaton tuorejuusto 200 g appelsiinituorejuustolla.  

Makusi mukaan voit siis valita kummalla maustat päällisen.
Itse laitoin ohjeeseen 2 pkt appelsiinituorejuustoa, mutta yksi purkki riittää. Kahdella purkilla tuli omaan makuuni liian makeaa.

Kanelia laitoin ohjeen mukaan ja oman maun mukaan, lopullisesta mausta tuli ihan jouluinen, joten jättäisin se melkein kokonaan pois. Mikäli välttämättä tahtoo laittaa kanelia joukkoon niin suosittelen hyvin pientä määrää.

Mantelirouheen korvasin hasselpähkinä rouheella ja tämäkin on makuasia. 

Hyvää ja suussa sulavaa oli. Jokohan mää seuraavan reseptin löytäessäni tekisin sen ihan ohjeen mukaan?

Lisäksi päälle laitoin sitruunamelissan tuoreita lehtiä. Olen ihan hurahtanut sitruunamelissan käyttöön.

Kokeilkaa ja testatkaa!!



2 kommenttia:

  1. Ainahan pitää vähän soveltaa näissä resepteissä :)
    Ihanan näköistä piirakkaa sitä tuli. Meidän lapsetkin tykkäävät porkkanan mausta leivonnaisissa.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä vaikuttaa tämä sinun sovelluksesi! Porkkana ja appelsiini sopii kyllä hyvin yhteen. Sitruunamelissa on kyllä monikäyttöinen maustekasvi ja sen tuoreet lehdet ovat ihana lisä salaateissa ja tuolla lailla koristeena kuten sinä olet sitä käyttänyt :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...