keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Helpotusta Atooppisen ihon pesuun!

Tämä postaus olisi pitänyt postata jo jonkin aikaa sitten, mutta on niin paljon asioita mistä kertoa ja kirjoittaa, että on sitten unohtunut.

Tämä postaus saa jatkoa päänahka ongelmalleni, sekä atooppiselle iholle. Tästä postauksesta saattaa olla  jälleen hyötyä muillekin allergisille ja saman tyyppisistä ongelmista kärsiville.

Nyt mennään hieman kaupan pesuaine hylly tarjontaan, sekä apteekin uusiin tuotteisiin. Oikeastaan tuotteet ovat olleet jo pitkään myynnissä kaupan hyllyillä ja apteekeissa, mutta itse löysin ne ne vasta hiljattain. 
Jottei nyt muut samasta ongelmasta kärsivät kävelisi apteekin hyllyjen ohitse huomaamatta näitä niin nyt kannattaa jakaa tämä postaus niille ystäville jotka kaipaavat vinkkejä.ERISAN

shampoo ja hoitoaine
Pistin kylmästi kaikki vartalopesuaineet, sekä pyykin pesuaineet uusiksi. Yleensä iho ongelmien tai allergia oireiden ilmestyessä käyn autommaattisesti hakemassa lvt:tä miniriksiä tai neutral sarjan tuotteita. Mutta nyt huomasin erisanin shampoon ja hoitoaineen ja päätin laittaa ne testiin.

Shampoon totesin hyväksi, koska päänahassani oli suuria ongelmia niin tämä shampoo oli hyvä ostoratkaisu.
Shampoosta tulee mieleen perusvoidemainen koostumus, mutta ei liian rasvamainen.
Puhdistaa hyvin, ei jätä rasvaiseksi, mutta päänahka tuntuu hyvältä pesun jälkeen.
Hoitoaine samantyyppinen kuin shampoo,utta pesun jälkeen pehmentää hiukset. Sen verran mitä niitä hiuksiani nyt sitten päässäni onkaana koneella ajon jälkeen.

Päänahka on parantunut ja hiukset jälleen alkaneet kasvamaan vauhdilla. Tosin nyt kasvaa täysin hopean harmaita. 


"vanhuus ei siis tule yksinään"!

Eucerin ja Ceralan

Yliopiston apteekista hakiessani lääkkeitä ja rasvoja näihin iho ongelmiini, farmaseutti suositteli minulle Eucerin kylpy- ja suihku öljyä.
Kyseinen tuote on suunnattu suoraan atooppiselle iholle kuten purkin kyljessäkin lukee Ato control. Sisältää omega öljyjä. On tosi öljymäinen levittyessään iholle, mutta levittyy hyvin. Parhaiten levittyy pehmeän pesupallon kanssa iholle, helppo viruttaa pois. Tuoksu on hyvin mieto joten sopii hyvin allergiselle ja atooppiselle iholle päivittäiseen pesuun.
Tämän jälkeen tulee hyvä olo ainakin pesunjälkeen itselleni.

Ceralanin pesuöljyn ostin kokeeksi Eucerin rinnalle. Kokeilin ihan senkin takia kahta eri apteekin hyllyltä saatavaa pesuainetta, että kumpi sopii paremmin. Yllätyin täysin, kun kummatkin sopivat omalle iholleni ja kummastakaan ei tullut minkäänlaisia kutina oireita pesun jälkeen.
Lisäksi pesullakäyntini ovat harventuneet etten juokse aamuin ja illoin pesemässä ihoani.
Atooppista ihoa saa kuitenkin pestä nyky ihotauti lääkärien suosituksen mukaan normaalia enemmän. Pitää muistaa kuitenkin hyvä perusrasvaus pesujen jälkeen.
  
Vielä 90 luvulla olikin hoito-ohjeena, että atooppista ihoa ei saa pestä liikaa, koska pesu kuivattaa. Nykyään se on toisinpäin. Pelkästään vesi puhdistaa 98 % ihon bakteereista vai onko nykyään jo prosentitkin nousseet. Tosin olen saanut tämän tiedon 2000 luvun alussa joten en ole varma tuosta prosenttisosuudesta. 

Aktiivista pesua siis atoopikoille niin iho pysyy puhtaana ja pesuöljyt käyttöön päivittäin niin ongelmat rauhoittuvat. 

Mikäli on todella paha atooppinen ongelma niin sitten luonnollisestikin pitää kääntyä ihotautilääkärin puoleen.
Itse käännyin 14-vuoden jälkeen. Ajtelkaa niin pitkään olin käyttämättä ihotauti polia vaikka olisi tarvetta ollut aikaisemminkin. 
Ilmankos olen vähän ollut näistä uusista hoidoista tietämätön. Eucerin tuotteet olen apteekkien hyllyillä nähnyt moneen monituiseen kertaan, mutta en ole vain ottanut kokeiluun.

Kyllä joskus kannattaa kokeilla niin saa uutta tietoa ja uusia hyviä kokemuksia. 


Tsemppiä muillekin ongelman parissa roikkuville!


P.s. tsella tunnisteista muut terveys-ja hyvinvointi tekstini sieltä voi löytyä sinnullekin apua ongelmiin.


Huom! Postausta ei ole tehty yhteistyössä Eucerin, Orionin, eikä Erisan kanssa. Blogipostaukseni perustuu omakohtaiseen kokemukseen tuotteiden käytöstä. 


2 kommenttia:

 1. Erisan voiteina ollut meillä testissä, mutta sitten alkoi aiheuttaa tyttärelle allergiaa. Tutkittiin etikettiä tarkemmin ja siinähän oli manteliöljyä. Tytär on allerginen pähkinöiden lisäksi myös mantelille.
  Tyttärellä atopia näkyy taipeissa ja ihon kuivuutena yleensäkin. Miehellä tulee sellaisia kuivuuslänttejä varsinkin käsivarsiin, päässäkin on yksi. Tukka hänellä aina ajettu lyhyeksi ja se kyllä auttaa.
  Kivaa loppuviikkoa ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä kokeillut Erisanin voiteita. Enkä mene kokeilemaan jos siinä on hiemankin jotakin aineosia joka saattaa altistaa atooppisen ihon pahenemisen. Esim: kirjoitin täällä jossakin vaiheessa amwayn vartalopesuaineesta, mutta en sitäkään voi käyttää toistaiseksi. Pahentanut se ei ole iho-ongelmiani, mutta se sisältää kauraproteinia vai mitä se nyt olikaan. Jotenkin tuntuu, että se on yksi joka ärsyttää. Aika usesasti meneekin niin, että atooppiset ovat mös allergisia. Eli sellaiset pesuaineet ovat hyviä jotka eivät sisällä mitään ylimääräisiä aineosia jotka räjäyttävät ihon saman tien kamalaksi. Mikäli sun tyttö ja mies ei ole testannut tuota ato controllia niin suosittelen kokeilemaan. Nämä kaksi pesuöljyä eivät ole vieä ainakaan räjäyttäneet ihoani ihna kamalaksi. :)

   Mutta hyvä jos muutkin lukijat kommentoivat tähän käyttökokemuksia niin ihmiset saavat tietoutta ihan käyttökokemuksen kautta. :)
   Samoin sinulle <3

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...