tiistai 10. marraskuuta 2015

Kevyempi olo!

Seuraava aihe on tuottanut facebookin puolella hämmennyst, ihastelua ja totaalisia pelästymisiä.

Mitään vakavaahan ei ole siis sattunut ja olen kunnossa. 
Mistä kaikki hämmennys sai alkunsa?

Mikähän se oli joka meinasi sekoittaa kavereideni ja ystävieni olotilan.

Päätinpä sitten kertalaakista ajella hiukseni kokonaan pois. Ajelun jälkeen minulle jäi päähän vielä pieni siili.
(Sellainen karkea siili kerrakseen).

Miten tähän päätökseen sitten päädyttiin?Rouva mutru suu toteaa, että nyt se sitten lähti ja hyvin lyhyellä ja kevyellä hiuslaadulle mennään seuraavat kuukaudet.
Isäntä oli sitten niin tätä vastaan ja niin minäkin olisin ollut jos kaikki olisi kunnossa, mutta kun ei ole kunnossa niin ei sitten ole!

Olen moneen kertaan vuodattanut teksteissä sitä miten olen ollut lapsesta asti allegiggo ja atoopikko.
Ihoni oli nuoruudessa todella kamalassa kunnossa ja sitä ei meinattu saada perushoidoilla kuntoon ei sitten niin millään.
Päänahkani oireili jo nuorena, mutta aina välillä se parani vähän kuin itsestään. (ainakin kesäisin, kun sai auringonvaloa joka rauhoitti niin ihoni kuin päänahkani tilannetta.)

Olen kuuluisa tuuheasta ja pakusta hiuslaadusta, sehän se meikäläisen riesa on ollut koko ikäni. Mistä moisen pehkon olen sitten perinytkin niin sitä en osaa sanoa.
Paksut hiukset voivat olla todellinen ongelma kuivalle, rikkinäiselle, atooppiselle pää-nahalle. Lisäksi myös kaikki muut ulkopuoliset asiat esim: pesuaineet.
Välillä on oikein sotien tanner meillä meneillään, kun yritän etsiä, etsiä ja etsiä niitä mahdollisimman hyviä, ja tehokkaita hoitokeinoja. 

Vuonna 2005 olen tehnyt tämän saman operaation viimeksi, eli vetässyt isännän hyvällä avustuksella koneella hiukset pois päästä!
Päänahkani oli silloinkin huonossa kunnossa. Välillä pieni hiusten poisto auttaa ongelmaan, antaa ilmaa pää-nahalle ja jos sattuu vielä aurinko olemaan lähellä niin oireet saattavat parantua todella nopeastikin.

"positiivinen ajttelu kannattaakin, tässä vaiheessa"
Eräs facetuttavani kirjoitti näin:

Sehän on kuulemma tosi voimaannuttava ja vapauttava fiilis kun nainen luopuu "kruunustaan". Iso hatunnosto, uskaltaisipa itsekin! 
Tästä tuli hyvä fiilis.

Mitä sitä ihminen ei terveytenä eteen tekisi.
Lisäksi tämä hiustenajelu operaatio on tuonut mukanaan ihmetystä, kummastumisia, ja myös totaali pelästymisiä.

Ensin yritettiin kampaajani kanssa leikata minulle lyhyempää versioo, jotta hiuspohja ja päänahka saisi ilmaa kunnolla, mutta eipä sekään auttanut. Päänahan oireet jatkuivat ja jatkuivat yhtä kurjana. 
Raapiminen pahentaa tietenkin asiaa, mutta yritäppä itse olla laittamatta niitä kynsiä kutiavaan päänahkaasi.

Lääkärin määräämiä liuoksia on mennyt varmaankin jo 100,00 euron edestä, lisäksi apteekista saatavaa liuosta joka ei pilaa päänahkaa vaan pitäisi hoitaa ja rauhoittaa. Mutta tuloksetta nämäkin tälläkertaa.

Lääkärini kanssa kävin puhelinkeskustelun jossa hän kylmästi kehoitti minua ajelemaan tuon pehkon pois, jotta hänä näkisi paremmin sinne päänahkaan mitä siellä oikein tapahtuu. Lisäksi lupasi tämän pohjalta tehdä lähetteen ihotautipolille jotta saataisiin varmuus siitä mitä tämä oikein on?? ja tietenkin kunnon hoitoja tähän kamalaan ongelmaan.
Omalle lääkärilleni olen menossa tänään joten illalla voinen kertoa teille mitä se tuumaili tästä tilanteesta.

No näytetäänpä pari kuvaa teidän iloksenne.


Isännän ajeltua hiukseni yhdessä vähän aikaa kummasteltiin ja hämmästeltiin kokonais tilannetta.
Olin kuvitellut tämän ongelmani olevan puolet pienempi, mutta ajeltuamme hiukset tuli väkisinkin muutamia kirosanoja oikein korostetulla äänenpainolla.
Kauhistelin lähinnä itse näitä kuvia jotka isäntä otti ajon jälkeen.
Siis sitä nyppy määrää ja arpien määrää. Sitä oli aivan jokapuolella ja todella paljon.
(mikä saa päänahan tämän näköiseksi)?

Saattoi siinä ajon aikana koneen teräkin vähän lisää ärsyttää ja tuuoda punoitusta tullessaan. 

Uskotteko MITEN hyvää teki se, kun mies käytti sitä konetta. Se kone rapsutti niin mukavasti kutiavia kohtia että olisi tehnyt mieleni sillä rapsutella koko ilta.
Paikoittain teki kyllä piirun verran kipeääkin, mutta hyvin se tuli kestettyä, kun tiesin saavani helpotusta.


 Sitä oli molemmin puolin päänahkaa..
Lisäksi taisi hirvikärpäsetkin päästä tekemään omaa tuhoaan marjastamisen aikaan.


Nyt olen muutaman päivän ollut tämän uuden muotini kanssa ja todennut, että olotila on hieman helpottunut. 
Kutinaa on vähän vähemmän ja punoituskin on hieman rauhoittunut.

Eikös kuulkaas olekin aika veto, kun nainen menee ja tekee äkkipäätöksen?

Onneksi on olemassa erilaisia pipoja joita voin nyt käyttää sen hetkisen, kun on näin lyhyt versio. Tällä oikein kehtaa kulkea missään julkisella paikalla. Lähinnä minä pelkään, että kaikki näkevät tämän jumalattoman punoituksen päässäni.

Jotkut sanoivat ystävistäni ja tuttavistani, että sehän sopii sulle tosi hyvin tuo uusi lookki, eräs bloggaaja sanoi, että minulla on niin hyvä päänmalli, että voisin olla hattumallina. 

No jaa..
Oma asenne on silti muuttunut positiiviseksi ja osaan jo vähän vääntää vitsiäkin tälle päälleni ja nauraa tarvittaressa!

Tämä voisi myös olla kunnianosoitus niitä naisia kohtaan jotka joutuvat luopumaan kruunustaan vakavan sairauden vuoksi. <3 font="">

Kaikkeen tottuu ja tässä onkin jo vähän iloisempi rouva mutrusuu!


Tänään kävin lenkillä Miinan kanssa ja testissä oli samalla punainen pipo. Nos sulla on hiukkaakaan näitä ongelmia niin vedä hiukset koneella pois ja pipo päähän pakkasella!
Tämän siilin kanssa on vähän kylmä meinaan kulkea tuolla ulkosalla.


Eipä minulla tänään muuta.
Tässäpä lukijoilleni lukemista kerrakseen ja kauhisteltavaa. 

:)

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti nyt lähtee paranemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se tästä pikkuhiljalleen. Sain eilen lähetteen ihotautilääkärille joten kai ne siellä ratkovat asiat. :)

   Poista
 2. Paranemisia. Ei hullumpi tuokaan hiustyyli, voisi kuvitella, että olet armeijan leivissä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. Aika monet ovat sanoneet, että tämä siili versio sopii mulle kuulemma hyvin. Hah..no mähän olense kapiainen täällä kotona, kun järjestän kaikki riviin siinä vaiheessa, kun alkaa esiintymään desipelien nousua. :)

   Poista
 3. No onhan sitä hurjempiakin nähty ;) <3 vitsi, vitsi, mitä sitä ei tekisi että ongelma ratkeaa. Aika hurja tosiaan. Kysy siltä lääkäriltä syyhypunkin mahdollisuutta. Sain itelleni Thaimaan tuliaisena syyhypunkin ja teki samanmoista märkiviä rupia niskaan , päähän ja kaulalle. Viho viimenen vaiva tuo punkki. Kutisi vielä kuukauden sen jälkeen kun hoidettiin,
  Toivottavasti saat selvyyden tuohon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei tullut edes syyhypunkki mieleenikään. Oho, varmaan ollut tosi ilkeä kaveri tuo syyhypunkki. Eilen oma lääkäri katsoi päänahan ja meinasi, että hirvikärpäset ovat käyneet tosi pahasti kiinni mun pehkooni. Niitä meinaan riitti puolukka ja mustikka reissuilla. :O
   Kyllä tämä tästä aikanaan selvinnee. Eilen sain lähetteen ihotaudeille joten toivossa on hyvä elää. :)

   Poista
 4. Taitaa kuule tehdä hyvää sun päänahalle tää ilmakylpy. Mahtavaa uskallusta TaRa ja kuten sanoin, oot niin nätti, että ei hiuksilla oo niin väliä.
  Haleja ystäväiseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule niin samaa mieltä tuosta tuuletus kylvystä. Tämä olisi pitänyt tehdä jo vuosi sitten, kun alkoi ensimmäiset oireet.
   Voi kiitos, sä se jaksat aina vain kehua ja kannustaa. :)

   Samoin sinne suunnalle. <3

   Poista
 5. Olet ollut rohkea! Varmasti, myös viisas teko. Ja aiahan saa pipon päähän jos arvelluttaa hieksettomuus. Ja vielä sopiikin sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mitä sitä nainen ei terveyden eteen tekisi? :O
   Ainakin auttaa ja helpottaa päänahan olotilaa. Niitä pipoja myydään tänäpäivänä niin monelaisia ja monenvärisiä, että löysin kolme ihan kivaa pipoa itselleni.
   Kiitos, punainen on yleensä pukenut mua ja antaa väriä kasvoille. :)

   Poista
 6. Mulla ihan samannäköinen päänahka, selviskö lääkärissä mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä oikein mitään erikoisempaa ihotaudeilla selvinnyt. Atooppinen iho joten ne samat ongelmat kesät, talvet. Kuivaa, kutiaa ja rikkouttuu ihon pinta. Pitäisi pitää sormet irti päänahasta jottei pääsisi pahenemaan. Sain kahdet antibiootit pitkäaiakais hoidolla, mutta eivät kummatkaan sopineet mahalleni joten jätin sitten syömättä. Ainoa helpotus näissä pahoissa päänahka oireissa on, että leikkaa hiukset kokonaan pois niin nahka saa ilmaa ja valohoitoa paremmin. Tosin mulla on niin älyttömän paksut hiukset, että senkin takia päänahka oireilee todella nopeasti. :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...