keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Hrrr..kylmää... ensimmäiset pakkaskuvat!

Hrr...Hrrr..kylmää!!
Nytkö se sitten alkoi, ensimmäiset pakkas aamut?

Eilen aamulla, kun laitoin paljaat varpaat oviaukosta ulos niin kiskaisin ne takaisin todella nopeasti sisälle lämpimään. -7 astetta näytii mittari aamulla, kun mies lähti töihin. Tänä aamuna se mittari pyörähti jo -8 asteeseen. Hui miten äkkiä nämä ilmat muuttuivatkaan kylmäksi!

Taitaa talvi tehdä pikkuhiljalleen tuloaan.
Onneksi mies sai puinti hommat tehtyä viikonlopulla loppuun. Minähän tykkään ja rakastan talvea. Joten nyt pitää laittaa kaikkien peukut pystyyn ja toivoa, että saataisiin ajoissa lunta. Mitään niin odota kuin, että pääsisin hiitämään. Sellaiset vesisateiset ja lumettomat talvet ovat aivan kamalia ja niistä ei kyllä nauti ollenkaan. 

Eilen aamusta oli niin mahtavan kaunis kuura laskeutunut maahan, että oli otettava jälleen kamera käteen ja mentävä kuvaamaan ensimmäistä pakkas aamua.


Kuurassa on sitä luonnon taikaa!


Onkos kukaan teistä kokeillut tehdä niitä vaahteranlehti ruusuja jotka ovat nyt kovassa muodissa askartelijoiden keskuudessa. Ajattelin mennä poimimaan lehtiä ja kokeilla josko onnistuisin muutaman niitä vääntämään.


Mikä kauniinpaa kuin kuurainen ruusu.
Nämä ovat kyllä niin ihania, kun ovat saaneet pakkas kuuran lehtiinsä.Sammaloitunut ja kuurainen puukaan ei näytä yhtään hullummalta, ainakaan omissa silmissäni. 


Meillä kasvaa puiden välissä, päällä, tienvierustalla sieniä. Minä en ole kyllä innostunut sienien keräämisestä, mutta anoppi niitä kerää joka syksy ihan säännöllisesti. 

Sienikastiketta kyllä syön ja kermaan tehtynä onhan todella hyvää. Varmaan yksi syy on, että en tunnistaisi niitä sieniä ja poimisin aivan varmasti myrkyllisiä.


Meidän puska-airan toisell puolen on katkasitu puu ja siinäkin kasvaa komeasti sienet rungossa kiinni.


Tässä se runko kuvattuna vähän kauempaa. Kauniin kuuran sienetkin ovat saaneet pintaan ja varsinkin noihin raunuksiinsa.
Odotan huomista aamua ja jännitän mitä mittari näyttää seuraavaksi.

Tälläinen postaus teille tänään tarjolla, toivottavasti nautitte pakkas aamun kuvistani? 


2 kommenttia:

  1. Olipas vilpoinen työmatka pyörällä :)
    Kauniita kuvia ♡
    Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
  2. Kyllä nautittiin, kauniita kuvia :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...