lauantai 8. elokuuta 2015

Peurungan S-turnaus!

Viimeviikko huipentuikin Peurungan S-turnaukseen. 
Torstai iltana tultiin laivalta ja perjantaina jälleen pakattiin matkakasseja. Lauantai aamuna lähdettiin hyvissä ajoi ajelemaan kohti peurunkaa. Seuraava vuorokausi vietettiin jälleen jääkiekon parissa.

Tätä turnausta oltiinkin pitkään odotettu innokkaasti, edellisvuonna Joel ei ollut mukana peurunka turnauksessa, mutta tänävuonna poika pääsi ekaa kertaa mukaan turnaukseen. Aika viimetinkaan meidän hotellihuone varaus laitettiin voimaan, mutta onneksi oli vielä huoneita jäljellä ja saatiin ihan sairaan hieno huoneisto.

Meille tarjottiin sitä todella edullisinta vaihtoehtoa, mutta ei oikein kuullostanut meidän paikalta ja siksi päädyimme sitten siihen hieman hintavempaan vaihtoehtoon, mutta erittäin hyvään ja nyt täytyy korostaa jälleen sanoja hinta-laatu suhde. Kai sitä aina jokaisesta paikasta löytyy jotakin napistavaa ja tyytymättömyyttä, mutta pääasiallisesti paikka oli siisti, kunnossa, ja erittäin hyvä huoneisto. Mikäli tahtoo jotakin hunoa hakea niin huoneiden luovutus oli vasta klo. 15.00  joten jouduttiin kuluttamaan aikaa jäähallilla. Onneksi pelit alkoivat aika äkkiä siitä, kun saavuimme peurunkaan joten saimme seurata junnun pelejä.
Huoneiden luovutusaikaan saattoi myös vaikuttaa sekin, että samaan aikaan jyväskylässä oli mm-rallit meneillään.

Kylpylä peurungan vieressä on kerrostalo ja saimme sieltä 57 neliön huneiston. Huneistoon kuului kaksi makuuhuonetta, avokeittiö, oma sauna, kaksi vessaa, toinen vessoista oli kylläkin saunan ja pesuhuoneen kanssa samassa. Tilaa oli siis vuorokausi myllertää suuntaan jos toiseen. Huoneiston hintaan sisälsi vielä rannekkeet kylpyllään ja kuntosalille  joihin oli rajaton käyttö.
Otettiin sitten vielä aamiainenkin mukaan erikseen ja päivällä pelien jälkeen tein ruuan itse asunnolla. Aamiainen ei nimittäin sisälly hintaan näissä huoneistoissa, koska se on laskettu siten, että huneistossa voi itse järjestää päivän ruokailut. Tokihan ne kaikki saa erikseen ostettua jos niin tahtoopi.

Meidän suunnalta lähti kaksi joukuetta eli Kjk-white ja Kjk-blue. Lisäksi meitä vastassa oli s-kiekko (seinäjoelt) ja pk-kiekko (parkanosta). 

Jännittäviä ottelutilanteita jälleen nähtiin ja minäkin pääsin käyttämään oikein kunnolla äänihuuliani. Joelilla oli aivan mahtavia tilanteita ja melkein sai maalinkin, mutta kiekkoparka osuikin tolppaan joten harmin paikka. Minä huusin ihan täysillä, kun luulin sen olevan maali ja sitten huomasinkin, että voi ketun peppu ei ollutkaan. 
Isäntä oli jälleen sitä mieltä, että minun olisi pitänyt pitää pikkuisen pienempää meteliä, mutta minkäs sille voit kun alkaa jännittämään niin maan pirusti näiden junnujen pelit. Pitäähän sitä nyt viimeiseen asti tsempata junnuja, kun tekevät kovaa hommaa jäällä. Täytyy oikein painottaa vielä sanaa aktiivinen! Tällä kertaa näin Joelin todellakin yrittävän painaa jäällä kunnon peliä ja ottavan sitä vastustajalta oikein kunnolla. Pikkuhiljalleen sitä uskallusta tulee lisää, kun vain aktiivisesti käy ja harrastaa.

Niin siinä sitten kävi, että..
Kjk vei koko potin ja meidän poijaat kulkaas voitti koko turnauksen. 
Ensimmäiselle sijalle tuli Kjk-blue, toiselle Kjk-white, kolmanneksi s-kiekko ja neljänneksi   jäi sitten pk-kiekko!

Ilma suosi ulkona aurinkoisena ja lämpimänä, sisällä jäähallissa saatiin lämmölle ja kuumuudelle vastinetta pakkasena ja kosteana.

Ainahan sitä voittoa ei tule ja häviötkin otetaan ylpeydellä vastaan. 
 kuitenkin tämän pelin jälkeen huomasi kuinka iloisia pojat olivat jälleen voitostaan ja sijoituksistaan. 


Jotkut odottavat koko ikänsä 
päästäkseen tapaamaan 
suosikki pelaajaansa, 
mutta 
minä 
synnytin oman suosikkini!!

No näinhän se menee ja nyt mun oma suosikkini pääsi toisessa pelissä kapteeniksi ja huudattamaan lopussa joukkuetta voitosta.


Hurraa siinä se mun suosikki menee, pitäisiköhän pyytää nimikirjoitusta  johonkin käden kulmaansa! 
Tässä kuvassa Joel on kylläkin menossa vaihto aitioon istumaan.


Kovaa vääntö suuntaan jos toiseen ja pelejä riitti kahtena päivänä ihan riittävästi ja se kyllä näkyi pojasta.  Kuitenkin lauantaina pelien jälkeen oli vielä pakko mennä kylpylään polskuttelemaan ja sinne lähti varmaan aika moni muukin paitsi minä. Minä jälleen jouduin tyytymään siihen ei uimarin osaan ja tein miesten ollessa polskuttelemassa ruokaa huneistolla. Mietin vain kokoajan jälleen, että miten nuo junnut jaksaa vielä riehua siellä kylpylässäkin kovien pelin jälkeen.


Nopeaa, kevyttä, mutta täyttävää. Kanakastike, kierremakaroonia ja salaattia.

Illalla mietittiin, että jos lähdettäs vähän kattelemaan mitä muuta tarjottavaa kylpylällä meille olisi, mutta saunan jälkeen tuli niin kauhia väsy etten jaksanut lähteä yhtään mihinkään. Päätettiin sitten mennä nukkumaan. Isäntä katseli vielä poikien kanssa telkkaria, mutta kyllä se Joelkin paineli aika äkkiä nukkumaan. Yritin sanoa, että koitas mennä nyt ajoissa lepäämään, kun sunnuntaina kuitenkin vielä pelataan. Riittävä uni ja terveellinen ruokavalio on kuitenkin a ja o junnu lätkässä. Pelit rasittaa aika lailla fysiikkaa, vaikka se niin helpolta katsomosta katsottuna näyttääkin.


Ylläolevassa kuvassa on suoraan näkymä ovesta tultaessa huoneistoon.
Punaisen, harman ja mustan värimaailma oli meille aivan passeli.


Minulle ainakin ritti, että on tarpeeksi pimeä huone ja hyvä peti. Niinhän se olikin, verho kiinni niin koko huone pimeni kerrasta ja pää tyynyyn niin aika äkkiä se uni tuli.


Keittiö nurkkauksesta löytyi kaikki tarpeellinen mitä tarvittiin ruuanlaittoon, tietenkin aineet piti hakea kaupasta. 


Peurunka kylpylän pääovi yläpuolella kuvassa.
alhaalla kylpylän huoneistoja.


Tässä onkin tämä 5-kerroksinen kerrostalo jossa huoneistomme sijaitsi ihan alimmaisessa kerroksessa. meillä siis oli oma teranssikin ja näkymä teranssilta on leikkipaikalle, autopaikalle ja hieman viistoon järven suuntaisesti.


Maisemat eivät pettäneet tälläkään kertaa. Kaunista perungan järvimaisemaa ja hotellin ympärillä kulkee hyvät lenkkeily maastot niitä kaipaaville. 
Ei ihme, että tätä paikkaa kehutaan hienona kuntoutuspaikkana. 
Päärakennusta takapihalta kuvattuna ja siellä jossakin me nautittiin aivan täydellinen aamiainen.


Kylpylän liukumäki kulkee näköjään katolla ja oli kuulemma ollut aika vauhdikas.


Näin kauniilla ilmalla on vaikea päättää kumpaa käyttää uimarantaa vai kylpylää. Kylpylä vei kuitenkin voiton ja sinne ne kaikki menivät kovalla vauhdilla.
Lämpiminä päivinä on varmasti mukava pulahtaa myös tässä.


Lopuksi pieni pala onnea ja siitä mitä sieltä harjoitus turnauksesta saavutettiin. 

Kyseessä oli siis harjoitus turnaus jonka järjesti S-kiekko porukka eli Seinäjoki.

Nyt odotellaan seuraavaksi, että jäähallilla aletaan jäätä jäädyttämään niin päästään taas käynnistämään uusi talvikausi ja luistimia kuluttamaan.
Jään pitäisikin olla valmiina tämän kuun puolessa välissä joten ei siihen enään ole ihan mahdottoman pitkä aika. Eikä siihenkään ole enään paljon aikaa, kun sarjapelit jälleen käynnistyvät ja päästään oikein kunnolla riehumaan siellä jäällä. 


Miten ylpeä äiti olenkaan siitä, että nuorimies harrastaa mieleistään lajia ja ette voi uskoakaan kuinka hyvältä se tuntuu sisimmässä, kun lapsi pelaa muiden joukossa. 
Ne suuret tuuletukset joita lapset antavat kuin mm-joukkue voitettuaan pelin ja vanhempien hymy huulilla, kun katselevat lasten intoa. Oma ilmeeni ei muutu silloinkaan vaikka saadaan paha tappio, koska nekin pitää vain hyväksyä osana harrastustoimintaa. 

Hienoa, että nuorisuomi pelaa ja on saatu paljon harrastajia tähän maailman parhaaseen lajiin mukaan. 

Mun hehkutus menee välillä vähän liian kovaa ja korkealle, mutta kai sitä äiti saa olla ylpeä omasta junnustaan!!

Semmoisia reissuja meillä olikin sitten viimeviikolla!

2 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia kivan kuuloisesta reissusta. Onnea kiekkosankarille mitallista ☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mää nyt tiedä onko nämä niin mahtavia kuvia. Kunhan räpsin sielä ja täältä. :)
   Kiitos Kiekkosankarinkin puolesta. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...