torstai 16. heinäkuuta 2015

Heinäkuu yhtä juhlaa!

Meidän Joel lähti viimeviikon perjantaina Kokemälle jääkiekko leirille kolmeksi päiväksi. Koko alkuviikko meillä puhuttiin vain leiristä ja odotettiin innolla sitä perjantai päivää.
Joel pääsi joukkuetovereidensa kyydillä joten meidän ei tarvinnut huolehtia muustakuin, että poika olisi jäähallin pihassa ajoissa paikalla tavaroineen päivineen. 

Meidän tarvitsi vain huolehtia siitä, että sunnuntaina mentäisiin hakemaan poika leiriltä ja samalla päästäisiin katselemaan leirin loppupeli kokemäkeä vastaan.

Ennen leirille menoa Joelilla oli torstaina syntymäpäivä ja päätettiin ostaa valmiskakku, kun leiriohjelman vuoksi ei keritty pitämään kunnon synttäreitä. 
Pätettiin, että pidetään kahvittelu päivä omien vanhempieni ja appivanhempien kanssa seuraavan viikon alussa, kun olin kutsunut heidät meille syömään.

Saatiin me sentään jotakin kakkua maisteltua poitsun virallisena päivänä. Joel siis täytti 11.v Viikonloppu meni onneksi äkkiä ja sain herra aurinkoisen kotiin sunnuntaina takaisin. 
Miten sitä tuleekin niin levottomaksi heti, kun lapsi lähtee maailmalle? Siis niin kamala ikävä oli vaikka oikeastaan poika oli vain kaksi päivää poissa kotoa. Pojalla oli mennyt hyvin kolmenpäivän leiri, mutta äiti taisi itse olla se jolla ei mennyt hyvin.

Sunnuntaina lähdettiin aamupäivällä ajelemaan kohti Kokemäkeä ja ajeltiin jälleen isännän kuuluisia maisemareittejä. Maisemat oli kyllä tosi kauniita ja oli kivaa ajella tuolla suunnalla, kun ei aikaisemmin oltu käyty.


Poikien jääkiekko leiri järjestettiin Pitkäjärven leirikeskuksessa ja samassa paikassa järjestetään myös kuuluisa pitkis leiri.

Alue oli mielestäni viihtyisän oloinen, soluasuntoineen, rantasaunoineen jne..
Parasta tässä paikassa on se, että jäähalli on aivan leirikeskuksen vieressä tien toisella puolella.
Päästyäni paikan päälle minua alkoi niin vietävästi harmittamaan etten ollut lähtenyt Joelin mukaan tuonne leirille. Sinne, kun olisi saanut vanhempiakin mennä mukaan. Jonkin verran vanhempia olikin valmentajien lisäksi mukana.


Uimarantakin näytti ihan hyvältä.


Kauniit järvimaisemat.


Laavulla olivat paistelleet makkarat illalla.Sunnuntai ilta-päivä vietettiin peliä katsellen ja se ei ihan mennyt putkeen Meidän pojat hävisivät Kokemäelle 9-2 joten aina ei voi voittaa.

Joukkueenjohtaja totesi hyvin mulle ja isännälle, että tulitte sitten hääpäivää viettämään jääkiekon merkeissä. Missäs muuallakaan sitä oltaisiin vietetty kuin lapsen peliä katsellen. 
Hyvää hääpäivän ohjelmaahan se oli katsella pojan peliä ja mikä ihaninta sain oman mussukkani takaisin kotiin leiriltä.

Maanantaina olikin vuorossa isännän syntymäpäivä ja meille tuli vanhmepani, pikkusiskoni ja appivanhemmat syömään ja kaffittelemaan.


Maanantaina saatiin sitten viimein sitä virallista kakkua ja päätin testata ruusukakun tekoa ja ei se ihan mennyt kuin strömsössä tämäkään. 
Hyvää se oli ja kaupaksi kävi.
Seuraavalla kerralla tiedän ainakin miten teen ja yritän olla tekemättä ensimmäisen kakun virheet. 


Siinä sitä oli yhteen samaan kakkuun laitettuna Joelin synttäri, Meidän 12-vuotis hääpäivä ja vielä Mieheni syntymäpäiväkin.


Mies kultaseni osti meille tälläisiä karkkeja hääpäiväksi ja pienessä rasiassa oli vain 8 karkkia. Olisihan siinä paketissa voinut olla vähän enemmänkin, sen verran hyviä olivat.


Sunnuntaina Kokemäeltä palatessamme ostin Kiikoisten abc:n edustalta toreita mansikoita ja niitä laitoin kahvipöytään tarjolle.


Äitini toi meille hääpäivän kunniaksi valkoisia ruusuja todella ihanan ja näyttävän kimpun. 
Anoppi oli ostanut oranssisia ruusuja.
Kuinkas sitten kävikään...
Siinä omien vanhempieni meillä ollessa kylässä tuli yllätys viesti facebookkiin ja siinä kyseltiin oltaisiinko kotosalla. 
Tietenkin vastasin, että olemme ja kuinkas ollakkaan saatiin ruotsista yllätys vieraita. Anoppini serkku tuli lastensa kanssa meille kyläilemään ja tottahan siinä oli jo kakku kahvien paikka, kun niin pitkältä saadaan vieraita kylään.

Muutamaa tuntia myöhemmin oli vielä saapunut toinen yllätysvieras pari anopin luokse. Mieheni serkku tuli poikansa kanssa kyläilemään. Siinä meillä oli koko maanantai päivä hulinaa ja vilinää, lasten meteliä ja puheen sorinaa. Sain oikein kunnolla harjoitella äänihuulien käyttöä ja pistiväthän lapset meikäläiseen vauhtia oikein kunnolla ja pelattiin jalkapalloa.

Tiistaina olikin vähän rauhallisempi päivä ja pyhitin sen varastojen siivouspäiväksi.

Mutta keskiviikkona olikin taas elämää oikein kunnolla.

Mieheni siskon perhe tuli turun suunnalta pariksi päiväksi anoppilaan ja pyysivät, että saisivat pitää 3-vuotiaan tyttärensä syntymäpäivät siellä. 

Eilen sitten saatiin taas täytekakkua ja herkkuja oikein mahan täydeltä.
Miheni siskolla oli myös eilen syntymäpäivä ja sitäkin vähän samassa juhlittiin.

Minä sitten päätin eilen aamusta alkaa jälleen askartelemaan kortteja ja otin tämän 3-vuotiaan päivänsankarin isosiskon auvukseni. 
Koska neiti kesäheinä tykkää hirmuisesti muumeista niin jälleen laitettiin TaRan piirustustaidot kovalla koetukselle ja tälläinen siitä sitten tuli.


Muumipeikon jätin värittämättä tarkoituksella, kun ajattelin, että pikkuneiti saa vaikka väritellä sen itse. 


Pikkusankarin äidillä oli eilen syntymäpäivä joten hänelle taiteilin tälläisen kortin.


Kyllä on ollut meidän mäellä elämää koko alkuviikko ja on juhlittu niin synttäreitä kuin hää-päiviä, kun Miehen toisella siskolla miehensä kanssa on päivää ennen meitä hää-päivä joten tämän vuoksi otsikoksi sopii hyvin, että heinäkuu yhtä juhlaa.

Sellainen tiivistelmä viimeiseltä viikolta. Olisi ollut paljon enemmänkin kuvia, mutta tästä postauksesta olisi tullut niin yli suuri, että piti valita vain parhaimmat!

Mitäs piditte kakusta ja koreteista??

4 kommenttia:

 1. Kakku ja kortit näyttävät oikein hyviltä. On teillä ollut oikein juhlaviikko siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Saatiinpahan kerrankin syödä kakkua vatsan täydeltä. :)
   Kakun koristeluvaiheesta jäi uupumaan yksi ainesosa joten seuraavan kerran ainakin tiedän kuinka teen. :)

   Poista
 2. Ihana kakku ja kortit! :) Ja kauniita kukkia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valkoiset ruusut ovat suosikkejani joten kyllä ainakin äitini tietää mistä tykkään! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...