perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesäkuun piha kuvia!

Eilen saitte lukea uusista istutuksista ja tänään saatte katsella kokonaisuutta.

Viime kesänä olen kuvaillut tätä meidän piha-aluette ja jonkin verran puutarhaa. Nyt mennään kierrokselle uudelleen ja paljastan vähän etukäteen mitä ensikeväänä on tiedossa.
Etupihalla on kaksi kolmion muotoista isohkoa kukkapenkkiä. Näistä toiselle tulen antamaan kyytiä ensikeväänä. Toiselle en tiedä vielä mitä teen. Yleensä tapanani on elää päivä kerralla tyyliin eikä mennä asioissa etukäteen hirveästi edelle. Mutta joskus on vain hyvä istahtaa paikalleen ja miettiä hieman tulevaisuuttakin ja suunnitella hieman uutta. Tarpeeksi aikaisin, kun alkaa suunnittelemaan niin uusia taimia tilattaessa on sitten ajatukset valmiina koossa.

Tai sitten nämä kaksi muuttuu totaalisesti TaRan tyyliin ja lyödään ihan kokonaan uusiksi. 
Nykyiselläänkin ovat ihan kauniit, mutta omaa väriä ja tyyliä pitää joka tytön saada omaan puutarhaansa.Särkynyt sydän on taitanut olla anopin suosikki, kun sitä löytyy meidän pihasta joka suunnalta ja paljon.


Anopin suosikki väri on ollut sininen niin sitäkin löytyy penkeistä.


Seuraavissa kuvissa on niitä joista meikäläisellä ole jälleen hajua mitä kukkia ja istutuksia ovat.
Ylläolevista kuvista jokainen voi siis itsekseen miettiä mitä ne ovat. 

Sitten siirrytään omppupuihin jotka kukkivat todella kauniisti juuri tällähetkellä kesää. 


Omppupuissa on muutamia linnun pönttöjä ja ainakin tähän pönttöön aikaisempina vuosina linnut ovat tehneet pesän.Aitan takana kukkii syreeni puukin vauhtiin. omenapuita oli kaksi, mutta alkukeeväästä kaadettiin toinen, kun se oli vuosien aikana kärsinyt paljon lahovaurioita ja oksat olivat menneet ihan sekaisin.

Luumupuu kukki viime viikolla todella kauniisti, nyt alkaa kukat oleen hiljalleen kukittuna ja odotellaan alkaako luumuja tulemaan. yhtenä aikaisempana vuonna on tehnyt todella runsaan sadon. Parina viimevuotena on ollut vain muutama onneton luumu koko puussa.Meidän ulko-ovesta ulos astuessa voi huomata kuinka kummallakin puolta kuistia kasvaa tätä mahdottoman suurta (?) Nämä jos jotkut kasvavat suuriksi ja toisaalta antavat näkösuojaa rappusille ja kuistille. 


Saniaisia siellä, saniaisia täällä. Näitä  oli suihkulähteen ympärillä jotka vaihtuivat gladious mixiin ja elefantin heinään.


Ainakin särkyneen sydämen tunnistan meidän pihalla. Juhon huoneesta avautuu maisema suoraan meidän puutarhaan jossa mustaherukat tuoksuu, mansikat maistuu, punaherukan kirpeys kutittelee kielenpintaa, kasvihuoneesta saadaan maistella tuoreita tomaatteja, chiliä, jääsalaattia ja erilaisia yrttejä mitä mullan keskeltä kasvaa. Luumupuu toivottavasti luo meille satoa, vadelmat kasvavat ehkä ensivuodelle jolloin niitä herkutellaan. Raparperistä voidaan mehua tehdä, ruohosipulia salaattiin, patoihin ja kastikkeisiin laittaa. 
 Karviaispensaat istutettiin tänäkeväänä ja nekin ovat alkaneet kasvamaan. 

Porkkanat laitettiin tänävuonna kasvamaan laatikkoon ja nyt sitten katsellaan ja kummastellaan lähtevätkö ne kasvamaan. 


Mustaherukka puskia on varmaan toista kymmentä, siihen punaherukoita muutama rinnalle ja ne pari istuttamaani karviaispensasta.
Ruohosipulin sekaan on eksynyt heinää, mutta ei se siellä häiritse ainakaan minua.


Mansikka maat peräkkkäin ja navettaakin näkyy kuvasta. Marjapensaiden oikealla puolella on isohko pelto johon on istutettu perunat ja osaan maata auringonkukan siemeniä.


Viime vuoden postauksista löytynee varmaan kuva jossa tämä puro solisee mukavasti. 
Mutta jos et sitä löydä niin älä huoli sillä, kun saan tämän siivotuksi kesäkuntoon. Voin laittaa vaikka videopostausta myöhemmin kesästä, kun kaikki kukat kukkivat ja puro solisee.
  

Syreeni puskat ja sydämen muotoinen penkki.
Antaa kaikkie kukkia puutarhassa!!

4 kommenttia:

 1. Onpa teillä kaikenlaista ja vielä siististi. Meillä saisi "räjäyttää" koko pihan kun miehen porukat on aikoinaan istutelleet tänne kaikkee mitä ilmaseks on saanu ja vähän miten sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on montaa sorttia ja moneksi. Ei mitään kuule kuin rupeat pikkuhiljalleen räjjäyttelemään. Mäkin olen päättänyt purkaa pihaa pikkuhiuljalleen ja tekemään oman näköistä istutusta. :)

   Sillain ne jotkut tekevät eli ottavat mitä ilmaiseksi saavat tai sitten käyvät puutarha varkaissa. Niinhän sen eräs bloggaaja mulle kommentoi, että varatetut kukkivat parhaiten. Se mikä on aina toisen omaa niin se on kauniimpi. Mutta... minä pysyn nyt sillä linjalla, että tilailen ihan rehellisesti, koska haluan tiettyjä istutuksia penkkeihin ja niitä ei ihan kaikki apysty kavereilta ja sukulaisilta pyytämään. :)
   Sitten jos löydän jonkun kivan kasvin niin pitää käydä kysymässä saisiko napa pari alkua!! :)

   Poista
 2. Voi miten kaunista teidän pihalla on ♡♡ onkohan tuo keltainen kukka kultapallo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Anoppi luonut hyvän pohjan, tätä nyt sitten muokkaan pikkuhiljalleen oman näköisekseni.

   Sä Outi varmaan pyysit viimevuoden puolella pohjapiirrustusta meidän pihasta. No se on jäänyt tekemäti, mutta ajattelin sellainen tehdä jossakin vaiheessa. Pitää vain isäntä saada kiipeämään katolle ja ottamaan parit ilmakuvat niin siitä on hyvä lähteä rakentamaan. :)

   Voipi hyvinkin olla. Mä en ole niin perehtynyt mitä näiss kolmiopenkeissä on. Ainakin sen tiedän, että narsisteja ja särkynyttä sydäntä löytyy reilusti. Lisäksi pitäisi toisessa penkissä olla kaksi japanilaista ihmekukkaa, mutta en tiedä sitten kasvavatko tänä kesänä esiin, kun en löytänyt niitä siitä paikasta mihin ne istutin. :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...