keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Uudet pensaat ja kasvihuoneen siistiminen!

Karviaispensaat


Katselin meidän marjapuska rivistöä jo viime vuonna todeten, että siitä puuttuu jotakin. 
Anoppi on istuttanut ainakin parikymmentä mustaherukka pensasta ja muutaman punaherukka pensaan puutarhan puolelle. 
Punaherkuat tosin eivät ole kasvaneet niin massiiviseen kukoistukseensa kuin mustaherukkapensaat, mutta kyllä niistäkin saa muutamat marjat syksyllä maistiaisiksi.

Kävin maanantaina hakemassa Kankaanpään K-maatalouden puutarhapuolelta maisemointi, sekä suodatin kangasta. Katselin siinä pihapuolella, että oli tullut paljon myyntiin erilaisia marjapuskia ja puita. Päätin sitte ostaa kaksi karviaispuskaa.
Olen nimittäin ihan himo karviaisten popsija siinä vaiheessa, kun karvaiset alkavat kypsymään.


Meidän etupihalla on pari tosi vanhaa karviaispuskaa, mutta tulen ne kaatamaan pois jossakin vaiheessa. Unelmoin ja haaveilen jossakin vaiheessa saavani niiden vanhojen puskien kohdalle jonkinmoisen grillikatoksen, mutta sitä ei vielä ainakaan toistaiseksi tehdä.
Tämän vuoksi ostin pari uutta puskaa kasvamaan sadon toivossa. Aikanaan, kun nämä kasvavat ja näistä alkaa saamaan marjasatoa niin sitten kaadan ne vanhat puskat pois.
Vanhoista puskista voin säilöä vielä toistaiseksi hilloa pakkaseen.


Laitoin twitterin puolella twittauksen jossa kerroin ostaneeni nämä kaksi marjapuskaa. K-maatalouden puolelta esitettiin toivomus, että laittaisin kuvaa tai postausta blogin puolelle siitä miten nämä kaksi pensasta lähtevät kasvamaan. Lupasin toteuttaa heidän toiveensa ja laitoin nämä kaksi ensimmäistä kuvaa nähtäville.

Nyt jännitän miten lähtevät istuttamisen jälkeen kasvamaan. Tänään kävin vilkaisemassa näitä puskia miltä näyttävät, kun ovat pari päivää olleet maassa ja ainakin vielä näyttävät olevan hengissä ja hyvin voivia.
Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta, kun ostin itse marjapensaat ja istuttaa täräytin ne maahan.


Kasvihuone

Viimevuonna kastselin, kun anoppi kasvatti siemenistä kirsikkatomaatit ja isot tomaatit.

Tänäkeväänä päätin, että nyt alkaa olemaan minun vuoroni pistää kasvihuone omaan kukoistukseensa ja kokeilla saanko kasvamaan ylipäätänsä yhden yhtäkään tomaattia.
Ensimmäistä kertaa siis mennään ja mahanpohjassa vilisee ainakin sata perhosta jännityksestä!


Lisäksi aloitin kasvihuoneen puhdistuksen ja kävin kääntämässä multaa ympäri oikein kunnolla. Pitänee sinnekin ostaa varmaan pari säkkiä uutta puhdasta multaa vanhan joukkoon.

Montaa viikkoa ei enään kestä, kun saan siirtää sisätiloista tomaattien, chilipaprikoiden, maissien ja kurkun alut kasvihuoneeseen. Maissin saatan laittaa suoraan maahan, koska välttämättä kasvihuoneeseen ei jää enään tilaa istutettuani nämä muuta sinne omille paikoilleen.

Pitää varmaan hankkia tulevaisuudessa vielä toinen kasvihuone tai isompi näitä meikäläisen kokeiluja vaten. 


Seuraavaksi odotellaan, että saan siirrettyä tomaatin ym.. alut kasvihuoneeseen ja katsellaan miten marjapensaat lähtevät kasvamaan. 

Sormet ja varpaat pystyyn!!

4 kommenttia:

 1. Voi, sulla on oma kasvihuonekin. Eiköhän siellä tomaatit ja maissit ym. lähde hyvin kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anopin entinen ja meikäläisten nykyinen siis tämä kasvihuone. Ovat sen muutama vuosi sitten tehneet ja mä sain sen tietenkin pitää itselläni, kun tänne muutettiin. Kyllä tuossa kelpaa kasvatella tomaatteja ym.. muita. Sitä onnistumisen tunnetta tässä odottelen ja toivon koko kesän ja syksyn! :)

   Poista
 2. Missä vaiheessa viet taimet pihalle? Jostain lueskelin ettei tomaatteja saa jättää yöksi ulos kuin vasta kesäkuussa, mutta ajattelin ottaa riskin ja viedä ne kasvihuoneeseen jo ennen sitä. Ollaan ennen ostettu valmiit taimet mutta nyt tehtiin oikein siemestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli viet taimet kasvamaan kasvihuoneeseen ennen kesäkuuta. Osta harsoa puutarha liikkeestä. Harsolla peität taimet niin pakkanen ei vie niitä mukanaan. Totuta taimet aluksi pikkuhiljalleen kylmään ulkoilmaan, koska sillä ne karaistuvat. Totuttelu voi alkaa 5 minuutista eteenpäin. Harso suojaa kasvihuoneessa kylmältä jos mittarilukemat menevät miinuksen puolelle. Koska nyt ensimmäistä kertaa kasvatan itse siemenistä niin olen ohjeita ja neuvoja saanut anopilta, mutta alan ammattilaiset eli ... puutarhatuotteita myymät liikkeet kuten K-maatalous (puutarha puoli) agrimarketin puutarhapuolen henkilöt osaavat antaa sulle vielä varmemman vastauksen missä vaiheessa kannattaa siirtää. Mulla ainakin pitää kyllä kohta siirtää, että saavat enemmän kasvutilaa korkeuteen ja juuristoon. :)

   Mä yllätyin itse kuinka hyvin on lähtenyt meikäläisen siemenistä kasvamaan :)
   Mitä niitä turhaan ostaa valmiina, kun siemeniä myydään melkein joka kaupassa ja ne on helppo istuttaa, kunhan musitaaa vain kastella! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...