torstai 14. toukokuuta 2015

Syntymäpäivillä!

Viikko sitten lauantaina oltiin miehen siskon lasten syntymäpäiviä juhlimassa. 
Kummatkin lapset ovat syntyneet toukokuussa joten syntymäpäivät pidetään aina samana päivänä. Kaverisynttärit pidetään tietenkin erikseen.

Jälleen oli kaikkea herkkua tarjolla ja kakut olivat maittavia. Anoppi oli tehnyt toisen kakun pöytään, kun seuraavan päivänä kuitenkin vietettäisiin äitienpäivää niin sekin päivä tulisi samaan aikaan yhdessä isolla porukalla vietettyä. Tästä oli taas kaikille tietenkin hyöytynä se, että saimme perheiden kesken viettää rauhassa  äitien päivät kotona.

Muistin aamulla ennen synttäreille lähtöä, että en ollut tehnyt kortteja muksuille lainkaan. Mietin, että poiketaanko synttäreille menessä kaupasta hakeamassa kortit vain tekisinkö ne itse. Luonne ei antanut periksi vaan itse oli tehtävä ja sain aika hauskaset kortit syntymään.

Nämä kortit pyörivät jo facebookin puolella jo viimeviikolla joten osa onkin ne nähnyt. 

Jesse täytti 10-vuotta joten Jesselle päätin sitten totutettaa tälläisen talo kortti idean.
Se mistä idea lähti on todella hauskanen ja mielenkiintoinen juttu. Minulla on todella vanhoja kotiliesi lehtiä 50,60 luvulta. Yhdessä lehdessä näin tämän talon kuvan ja siinä oli jokin mainos. Ensin en kiinnittänyt minkäänlaista huomioo tähän taloon, mutta hetken aikaa kuvaa ja talon ääriviivoja katsellen alkoi talon kuva kiinnostmaan minua vähän enemmän ja siitä se idea sitten lähti. Kuvan muunsin korttipohjaksi.

10 toimii myös hyvin talonnumeronakin eli kortti sopii myös tupari kortiksi hyvin uuteen kotiin muuttavalle. Pitihän siihen taloon myös tuoda omistajan nimi ja sitten kirjamia vain liimailemaan ja tekstiä muotoilemaan. 


Jessen isosisko Katariina täytti 12 vuotta ja hänelle tein hempeän pitsisen sydämmellä ja perhosella lisättynä. 
Jokaisen tytön kortissa pitää olla pinkkiä ja pitsiä.
Katariina on mieheni kummityttö.
Tämä kortti kävisi hyvin myös ystävänpäiävä korttina joten täytyypä sitä ensivuonna vähän muunnella ystävänpäivän lähestyessä.

Korttien lisäksi veimme lahjaksi rahaa ja namuja. Raha on siitä hyvä lahja tämän ikäisille, että saavat sitten pistää ne säästöön tai ostaa mistä itse tykkäävät. 


Sankarit puhlatelemassa kynttilöitä. Lasten isä oli tehnyt kakun ja se oli kyllä herkullista. Hopeatoffeella kuorrutettu ja suklaa moussea välissä. Pinnalla luki tyypilliseen isän tapaan laspet. 
Hauskanen idea.


Ensimmäisen kakun palan jälkeen olin jo niin ähky, että ajattelin maistelut jättää siihe. Mutta pakko sitä hopeatoffee kakkua ja suolaista piirakkaa oli vielä pakko maistaa.


Kivan pirtsakan väriset kahviservetit.


Sellaiset synttärit vietettiin lauantaina ja minä jännittelin milessäni tulevaa äitien päivää.
4 kommenttia:

 1. Onnea vielä synttärisankareille. Kyllä teillä on ollut ihania herkkuja tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä kyllä hyvät tarjoilut. :)

   Poista
 2. Ooooh, hopeatoffeesta kakunpäällistä, ooooh, sen täytyy olla hirmuisen hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hyvää kakkua, mutta mun refluxille hopeatoffee on vähän huono kaveri. Kyllä niitä silti tulee joskus maisteltua. :) Suosittelen, että etsit jostakin googlen maailmasta ohjeen ja testaa tehdä toffee kakun. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...