keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Puutarhan ja pihan kunnostusta.

Vappu mennä vilahti ohitse ja tänävuonna en kyllä valmistellut vappua niin hyvin kuin mitä olen aikaisempina vuosina valmistellut. Munkit leivoin vasta vappupäivänä ja simaakaan ei tänävuonna ostettu  ainuttakaan pulloa. 
Anoppi oli tehnyt simaa ja antoi sitä meille muutaman pullollisen maistiaisiksi. Hyvää oli ja mietin, että tekisinkö ensivuonna itse simaa pitkästä aikaa. Melkoise montavuotta on kulunut aikaa siitä, kun olen viimeksi tehnyt itse simaa.
Viime viikolla oli minulla vähän sellainen huono oloinen viikko joten en oikein jaksanut panostaa vappuun.

Viikonloppuna alkoi kuitenki huono olo voittamaan ja se tiesi taas ulkohommien jatkamista.
Touhuttiin pihan ja suihkulähteen kimpussa.
Ihan vieläkään ette saa valmista kuvaa, koska projekti suihkulähde/kukkapenkki etenee hitaan varmasti.

Kävimme hakemassa mieheni ja kuopuksen kanssa meidän pellon reunalta  hiekkaa siuhkulähteen pohjustusta varten. 
Pääsin pitkästä aikaa tarktorin peräkärryn kyytiin ja kyllä meillä oli pojan kanssa hauskaa. Melkoista tärinäähän se oli, mutta onneksi  pistin vanhan sohva tyynyt peppuni alle vaimentamaan pahempia tärinöitä.

Meidän niin yleensä innokas linssilude ei antanut meikäläisen kuvata tälläkertaa itseään, mutta sain mää siitä edes kuvan selkäpuoli meikäläiseen päin.


Tämä kuva on kyllä yksi kamalimmista mitä otin. Olisi ollut muutama muukin todella hauskanen kuva meikäläisestä hyvien ilmeiden kera, mutta ne kuvat eivät kyllä kestäisi päivänvaloa. Enkä ukso, että tekään olisi niitä kestänyt katsella ilman räjähtävää naurua!
Täytyy sanoa, että ilmeet muuttuivat todella ralikaalisti peräkärryn kyydissä.


Sopiva hiekanotto paikka löytyi ja sitten vain kauhomaan hiekkaa kauhaan.


Saatiin me kolme kauhallista hiekkaa irtoamaan tuosta kohdasta ja kyllä tuon määrän pitäisi riittää pohjustustyöhön suihkulähteeseen.

Sain opetella kaatamaan traktorin kauhassa olevan hiekan kärryn perään ja oli se kyllä aikas kivaa touhua.


Kun olin itse suoriutunut kauhan tyhjentämisestä niin tämän jälkeen pääsi poika tyhjentämään yhden kauhallisen ja ajelemaan pellolle traktorilla. Joel on sellainen kone mies, että jos ei olla lätkää pelaamassa niin sitten pitää kaikki vapaa ajat ajella pellolla tartorilla, mönkkärillä, tai moottorikelkalla. Lisäksi vielä meillä on päältäajettava ruoholeikkuri ja siitä tulee väliin kova kiista, että kuka sillä saa pärviä pitkin pihaa. Mikäli tämäkään touhu ei riitä niin sitten läiskii kiekkoa verkkoon omassa pihassa. Onneksi kesäharkat alkavat pian joten poika pääsee taas kuluttamaan energiaansa. 
Harmittaa vain, että mönkkäri on appiukon niin sillä ei ihan jatkuvasti voi ajella ja poikia ei voi päästää vielä pitkään aikaan yksinään ajelemaan. 


Pellolta pois päästyämme jatkoimme vielä kukkapenkin syventämistä ja   kukkapenkistä tuleva multa hyödynnettiin pihan tasoitukseen. Sanoisinko paremminkin, että meidän Miinan kupsuttamien kuoppien täyttöön. 


Miinan kuopsuttamaan aluetta ja kuoppia riittää melkein koko talon sivun verran joten puuhaa riitti niiden täytössä. Minä jaloin tamppasin tasaiseksi maata ja siinä tampatessani mietin, että jos näin jatkan niin tämähän ei tule valmiiksi koskaan.


Piti siis ottaa järeämmät aseet käyttöön.
Tiiättekö muuten mikä on hyvä mullan tasoittaja?
Mainitsinkin jo tektissäni, että meillä on päältäajettava ruohonleikkuri.
Sain kerrankin pojat ihan vapaaehtoisesti osallistumaan pihan kunnostus hommiin. Mikäs sen helpompaa onkaan kuin päristellä tällä pikkupaholaisella tasaamiani jälkiä ja minä pääsen eteenpäin hommassani.

Aika pelottava vehje näin äkkiseltään, kun katsoo vai mitä?


Tämmöisiä puuhasteluja meillä oli viikonloppuna!

Paljon tuottaa kevät tuhua niin pihassa kuin pelloilla. Isäntä on saanut suurimman osan pelloista kynnettyä joten pian alkaakin sitten viljelyn vuoro!

4 kommenttia:

 1. Voi että miten olisin kikatellut tuolla traktorin lavalla. Niin on hauska kuva sinusta, tuli itsekin ihan hyvälle tuulella.
  On teillä siellä paljon hommaa, mutta onneks on järeät vehkeet apuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika mukavaa kyytiä oli, isäntä painoi välilä vähän enemmän kaasu ja taas himmasi. Melkoista tärinää ja rytinää. :)
   Voih mä muistan alkuaikoina, kun alettiin seurustelemaan niin päästiin tällätilalla kesäisin aina heinähommiin ja siellä heinäpaali kyydillä tultiin ihan ihot palaneina ja heinänpölysinä takaisin kotiin. Saunottiin miehen siskon kanssa suut kireinä, kun palaneelle iholle osui saunan kuumat löylyt! :)

   Poista
 2. Teillä on pojilla aikanaan ajokortin hankkiminen helppoa kun osaavat jo ajaa traktorilla ja muilla härveleillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta hyvä, toisaalta huono.
   Mulle kävi autokoulussa niin, että kun tehtiin ennen varsinaista liikenteeseen lähtöä eteenpäin ajoa ja peruutusta koulun pihassa. Autokoulun maikka sanoi, että olet ajanut ennemminkin? mä, että no en tasan ole. Juu älä kuule valehtele, koska kyllä me autokoulun maikat tunnistetaan ne ajajat jotka ovat harjoitelleet ennen varsinaista autokouluikää pellolla, mökkitiellä tai jäällä tai jossain muualla. Sitten se laittoi mut heti seuraavan päivänä lähtemään ajamaan liikenteeseen ja voi hyvänen aika, että olin ihan kusisukassa ja pelotti. :))

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...