tiistai 26. toukokuuta 2015

Anopin uusi piha!

Aviopuolisoni vanhemmat ovat asuneet nyt parivuotta uudessa talossaan. Talo on ihan meidän vieressä ainoastaan tie erottaa meidän piha-alueemme.

Anoppi on tänä keväänä pistänyt oikein kunnolla tuulemaan pihassaan ja laittanut uusia istutuksia, omenapuita, kukkapenkkejä ja uusi kasvihuonekin on rakenteilla.

Anoppini osti pari uutta omenapuuta pihaan ja tämän ensimmäisen kuvan omenapuu on sekapuu. Tähän pitäisi sitten aikanaan tulla kahta eri lajiketta samaan puuhun. Minä ainakin odotan innolla, että minkä makuisia omenoita aikanaan alkaa tulemaan. 


Lähikuvaa "sekapuun" kukkivista kukista.


Tämän toinen omenapuu ei vielä kuki, sitä siis odotellessa.


Talon pohjia ja pihaa kaivaessa tuli esiin paljon kiviä ja osa niistä oli niin suuria ettei niitä saada siirrettyä pihasta millään pois. Anoppi teki yhden ison kiven ympärille kukkaopenkin. 
Kukan alkuja on nyt tänäkeväänä kaivettu meidän pihan penkeistä ja niitähän riittää joka suunnalla pihaa joten kohta kukkii anopinkin uusi penkki.


Ylläolevassa kuvassa ruusu näkyy hieman pienenä kiven rinnalla joten nappasin siitä vähän lähikuvaakin.


Sama kivi toiselta suunnalta kuvattuna.


Tämä on niin mahtavan ihana paikka anopin pihassa, että oikein innolla odotan, kun se valmistuu kokonaisuudessaan. 

Tämä on suoraan kuin puutarha unesta ja aivan ihana portti puutarhaan. 
Näiden puiden ympärillä on paljon kiviä joita anoppi on kantanut ja siivonnut siisteille kasoille. 
Odotan ihan innolla, että mitä kaikkea kivaa se vielä tähän saa laitettua. 

Olen ehdotellut kaiken moisia juttuja mitä tähän saisi tehtyä, mutta menee ensi kesälle ennenkuin anoppi saa kaiken koottua yhdeksi näyttäväksi alueeksi.

Otin kuvia vähän joka suunnasta jotta saatte jonkinlaisen käsityksen mistä tässä kuvassa oikein on kyse.


Talon eteen teki yhden kukkapenkin joten kohta piha-alue alkaa täyttymään kukista.Tässä oli ennen anopin täydellistä kädenjälkeä ihan mahottoman kauhean ruma kivikasa. Kivien lisäksi siinä oli kaikkea muutakin pihan kaivuusta tullutta roskaa. 
Anoppi ottia ja siivosi koko kiviläjän järjestykseen, laittoi maisemointi kangasta alle ja teki kivat rappuset ja kivi penkin tästä. Tämä jos mikä on pihassa hienon näköinen. 
Syksymmällä kuvaan pihaa lisää, kun kaikki penkit ja istutukset ovat valmiit ja kukkivat omassa kauniissa loistossaan. 


6 kommenttia:

 1. Anopille terveisiä; upealta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan. Täytyy vielä loppukesästä kuvailla ja katsella miltä näyttää, kun kaikki kukat kukkivat ja puut ovat lähteneet kasvuun. :)

   Poista
 2. Voi miten kaunis piha. Tykästyin niin noihin kiviaskelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja kiviaskelmista minäkin tykkäsin tosi paljon. Jos meidän pihaan saisi jonnekin askelmia niin teksin sen saman tien, mutta meillä ei tällähetkellä löydy sellaista paikkaa. :)

   Poista
 3. Huikeeta miten ihmiset jaksaa myllertää pihahommisa. Ihaillen katson noita aikaansaannoksia !!! Upeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän sun kommenttiin on hyvä vastata. Anoppi tekee 3 kukkapenkkiä muutamassa päivässä, kun minä taas teen yhden vuodessa. :) Siis anoppini on sellainen multasormi, että voi hyvänen aika. Koko ikänsä tottunut tekemään rasakasta työtä ja ollut kova touhuamaan, jaksaa tehdä vielä kaiken tuon ohella kotihommat ym.. mä olen aina miettinyt, että mistä ihmeestä sillä on tuota virtaa kehkeytynyt niin valtavasti. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...