torstai 14. toukokuuta 2015

Äitienpäivä!

Sunnuntaina vietettiin äitienpäivää. 
Aamulla herätessäni mietin, että nouskenko vai enkö nouse ylös sängystä?
Kiire hätä vessaan kuitenkin pakotti nousemaan ja noustessani mies ärähti, "mihis sää olet menossa"? öö.. aamupalaa syömään! Samassa se alkoi torumaan, että sää nyt mihinkään aamupalalle mene vaan kömmit tänne sänkyyn takaisin ja heti.
No kunhan nyt kiusasin teitä totesin ja sanoin meneväni vessaan.

Jokavuosi on aamupala tuotu sänkyyn ja olen saanut lapsilta kasapäin  kortteja, lahjoja joita ovat koulussa tehneet. Aina niin ihania, että itku on väkisinkin tullut onnesta ja jokaisesta päivästä saan kiittää ja siitä, että lapseni ovat edelleen olemassa ja voivat hyvin. 

Tämävuonna pyysin, että saisin syödä aamupalan sohvalla nauttien ja samalla katsellen telkasta jotakin mielekästä ohjelmaa. Toiveeni toteutui ja isäntä kipaisi lujaa keittiöön pistämään aamupalaa valmiiksi.
Hetken aikaa sitä aamupalaa sylissäni katselin ja totesin, että joka  vuosi annos koko suurenee suurenemistaan. Kaikki meni silti nälästä kurnivaan mahaani ja se oli niin täydellinen aamupala.


Jälleen kerran Joel yllätti minut totaalisessti. Oli tehnyt koulussa minulle kortin ja se oli niin suloisen ihana kuin vain voi odottaa. Joutsenet ovat lempi lintujani joten kortti oli täydellinen. Kysyin vain, että mihinkäs ne poikaset ovat jääneet joutsenen perästä? Ei kuulemma olleet mahtuneet siihen. 
Jännitin ihan hullun lailla katsoa mitä sisällä lukee. Meidän Joel on meinaan sellainen vitsniekka, että tänävuonna minua jännitti enemmän kuin aikaisempina. 

Ylä-asteelta ei kortteja enään heru joten sain Juholta lämpimän halauksen ja pojan kainalooni siliteltäväkseni.


Tänävuonna se runo meni näin:

ÄITI ON LAISKA
ÄITI ON RAKAS
ÄITI ON BEST JES JES JES!

ja kuka pärähti kera Joelin kanssa täyteen nauruun... no minä tietenkin.
Mistä tuo  pikkumies osaa aina niin hyvin riimitellä?


Mieheni kävi Joelin kanssa perjantaina kaupassa  ja sain heiltä etukäteen äitinepäivä lahjan!
Olivat menneet ja ostaneet minulle manikyr-pedikyr setin joka sisälsi 7 kpl erilaisia hiomaosia ja pöly suojamuovin koneen kärkeen.

Tämä tuli sitten niin tarpeeseen ja nyt saan pitä kynsistäni vähän parempaa huolta jotka todellakaan eivät ole niin naisellisessa kunnossa olleet koskaan.Päivällä nautittiin lauantaina iltana tekemääni nutella kakkua joka oli niin hyvää ettei sanotuksi saa. Minä tosin laitoin nutellaa pintaan pikkuisen liikaa joten siksi siitä tuli vähän liian tummahkon ruskea.

Ohjeen löydät TÄSTÄ
Lunni leipoo blogi löytyy myös facebookista.


Vaaleanpunaisen ruusukimpun sain isännältä lauantaina, kun haettiin kodinterrasta anopille äitienpäivä ruusu ja miehen siskolle ruuskukimppu.
Perjantain kävi ystäväni kylässä ja häneltä sain krysanteemi kimpun, päätin sitten laittaa nämä kimput samaan maljakkoon ja niistä tuli aivan ihana väriyhdistelmä.
Pääsin isännän kanssa pienelle äitienpäivä ajelulle traktorin kyydillä ja totesin, että oli varsinaisen möykkyinen reissu. Käytiin perälevyn avulla vetämässä tasaista jälkeä peltojen reunuksille, että äkeen kanssa olisi helpompaa kulkea. Isäntä oli aikaisemmin viikolla käynyt kyntämässä nämä pellot ja jestamaleeda mitä höykytystä ja hypystystä se kyyti oli.

Jalat ja kädet olivat ihan muusia, kun pidin niin tiukasti kiinni etten putoa istumapaikaltani. 
Kerran taisin iskeä päätäni katon rajaan ja ajattelin, että siihenkin taitaa tulla pieni kuhmu ja jalat varmaan mustelmille. Mutta kyllä meillä oli hauskaakin ja naurua riitti.Sellainen äitienpäivä tänävuonna. 
Mukava ja hauska päivä, puuhaa täynnä ja rakkautta ilmassa!

4 kommenttia:

 1. Voi kikatus mikä runo, niin hauska ☆☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi vuodelta aina hauskemmiksi muuttuu. Mitähän se keksii sitten, kun oikein kunnolla osaa riimitellä. Kaikki jvg:n piisitkin oppii melkein ulkoa :)

   Poista
 2. Saisivat kyllä tehdä vielä yläluokillakin kortteja, nuo on niin rakkaita muistoja säilöä talteen :) Mää sain lapselta äitienpäivälahjaksi lattialistojen pesun ja sitä on vaikea tallettaa muistolaatikkoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kortit olen pistänyt talteen ja kaivan ne esiin siinä vaiheessa, kun ovat isompia niin saamme poikien kanssa naureskella ja muistella runoja mitä ovat kirjoittaneet minulle aikanaan. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...