keskiviikko 27. toukokuuta 2015

50.v juhliin valmistautumista!

Olin viime lauantaina tätini Kreettan 50-vuotis juhlilla Haapajärvellä.

Juhliin valmistauduin viime tipassa, lahjan tein itse ja senkin vasta pari päivää ennen juhlia. Luottokampaajalleni Piialle soitin hädissäni, että pakko saada uusi väri päähän tai muutoin tulee täysi kuolema. Mä en ymmärrä mistä mun hiuksiini kerääntyy harmaita hapsia kuin sieniä sateella. Hiukseni olivat talven aikana menneet niin huonolaatuisiksi ja muutoinkin huonoon kuntoon, että nyt oli pakko tehdä niille täysi muutos.

Minulla oli ajtuksena leikkautta hiukseni aivan lyhkäsiksi, koska olen koko kevät talven kärsinnyt päänahka ongelmista. Atoopikko, kun olen niin talvet tuottavat päänahalleni ongelmia todella paljon. Nytkin keväästä meni kolme purkkia kortisoni liuosta ja sekään ei auttanut parantamis prosessia. Ainoa asia mikä auttoi oli yksinkertaisesti se, että auringon valo alkoi päänahkaa hoitamaan ja pidin kynteni irti kutiavasta päänahasta. Mikään ihme se ei ole, että joka talvi kärsin  tästä kiusallisesta ongelmasta. Hiukseni ova niin vahvat, että yksinketaisesti päänahka ei kestä talven pakkasia ja muita ongelmia. Päänahkani kirjaimellisesti hautuu pipon alla ja kuivuu talven kovissa pakkasissa.


Alkulähtö tilanteessa mietittiin sopivaa värivaihtoehtoa ja päädyttiin suklaan ruskeaan väriin ja vaalehtaviin raitoihin. Pituutta halusin kunnolla pois ja kevennystä joka puolelle.


Sitten aloitettiin raitojen värjäys ja minä vain yritin rentoutua ja olla toiveissani, että kohta helpottaa oloa.

Mikäli nyt mietit, että miten ihmeessä uskallat värjätä hiuksesi jos päänahka on niin huonossa kunnossa? 
Onneksi päänahkani kerkisi rauhoittumaan hyvin ennen värjäykseen menoa.
Lisäksi kampaajani käyttää allergia ystävällisiä väriaineita jotka eivät ärsytä allergista päänahkaani, eivätkä muutoinkaan vaaranna terveyttäni.

Tälläisessä paketissa väriaineeni oli ja väriaine on kuten purkin kyljessä lukee selvästi "ammonia free" tarkoittanee siis minun suomennoksellani, että ammoniakki vapaa. Tämä ei siis sisällä ammoniakkia. 


Värjäyksen jälkeen vielä leikattiin ja muotoiltiin.

Lopputulokseen olen tyytyväinen ja nyt on taas kevyempi olla.
Leikkauksen aikana oli pieniä ongelmia jälleen. Mitä enemmän sitä pitkää hiusta leikattiin niin sitä enemmän se alkoi menemään kiharalle joten ei voitu leikata enempää pituudesta pois. Mitä enemmän mulla hiukset venyyt pituutta sitä painavemmat niistä tulee ja, kun leikataan lyhyemmäksi niin sitä kihrempaan menee.
Onneksi kampaajilla on suoristinraudat nykyään käytössä niin sillä saa siististi suoristettua hiukseni ja muutoinkin tämän pörröpään pörröt ojennukseen.

Hiukset saatiin kuntoon ja olo kevyemmäksi sitten piti vielä ryhtyä lahjan valmistukseen.

Lahjan päätin tehdä itse, mutta ostin siihen pari juttua mukaan.

Kynttilälyhdyn päätin jälleen väkerrellä (sillä kuumaliimalla) ja tälläkertaa kuumaliima pistooli antoi sormilleni kunnon paukauksen joten sain pariin sormen päähän pikkuruiset kuumotukset.
Tätini tykkää sähkön sinisestä joten sinistä piti siis saada lyhtyyn ja niinpä ympärille laitoin sinisen nauhan.


Ostin Halbahallista pari kynttilää mukaan lahjapakettiin. 
Näissä ostokyjnttilöissä oli sellaiset muoviset leveät ei niin kauniit koristeet ympärillä joten päätin automaattisesti koristella nämä kynttilät. Ympärille aaltopahvista liuska, siihen pitsiä kiinni ja sininen unikko. Eipä nämä muuta tarvinneet ja omasta mielestäni tuli todella nätit.


Valkoiselle kynttilälle sama juttu, mutta pitsin tilalle laitoin samaa sinistä nauhaa kuin lyhtyyn ja tumman sinisen unikon tilalle vaaleansininen.


Lisäksi ostin HalbaHallista alustan johon oli hyvä koota lahja yhdeksi hienoksi paketiksi. Alustan voi käyttää tarjoiluastiana myöhemmin ja isoja kynttilöitä voi tietenkin polttaa sen päällä. Laitoin vielä muutaman hajukynttilän mukaan joita voi sitten lyhdyssä poltaa virallisesti. 

Onnittelu kortin päätin tehdä samalla teemalla. Hopea teksti meni vähän vinoon, kun näillä meikäläisen rohmu sormilla ei kyllä näin pieniä ja kapeita teksti tarroja saada suoraan menemään.
Muutoin lopputulokseen olen jälleen tyytyväinen.


Sitten vielä lahjojen kokoaminen yhdeksi paketiksi ja tämä nainen on valmiina juhlimaan.


Juhlat olivat hienot ja ikimuistoiset. Todella hienoa oli nähdä kaikkia rakkaita sukulaisia pitkästä aikaan ja ikävää, että juhlat loppuivat vähän lyen. 

Kreetta oli järjestänyt linja-autokyytityksen kauempaa tuleville ja oli mukavaa, kun ei tarvinnut lähteä yksin ajamaan pitkää matkaa vaan sain istua linja-autossa ja jutella sukulaisten kanssa.

Laskin siinä yöllä kotiin palattuani, että 21 tuntia tuli yhteen menoon valvottua ja se oli aika hyvä ennätys pitkästä aikaa ja voin kertoa, että olin minä kyllä väsynyt ja olen ollut koko alkuviikon ihan sekaisin. Jotenkin tuollaiset pitkään valvomiset saavat elimistöni kokonaan sekaisin. Juhlat olivat kuitenkin hyvät ja mahtavat joten kyllä niiden takia kannattikin valvoa.

Erityisempää juhlapostausta ei tule nyt näistä juhlista, kun osa sukulaista pyysi ettei kuvia julkistettaisi julkisesti. Pidän siis kiinni lupauksestani ja henkilösuojasta pidetään tiukasti kiinni.

Minustakaan ei nyt ole valitettavasti kuvaa jossa olisin yksi joten se jääköön nyt sitten näkemättä. 

Mitäs piditte ulkoisesta muutoksesta ja lahja ideasta?


8 kommenttia:

 1. Lahjat ja kortti ovat kauniita, mutta niin olet kuule sinäkin.
  Niin on elinvoimaisen ja kiiltävän näköiset hiukset. Todella onnistunut muutos ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Outi jälleen.
   Nyt ne taas kiiltää hetken aikaa, kun saatiin laitettua uusi väri ja raidoitukset. Mutta ihan kauheesti ne harmaat lisääntyy päivä päivältä. Meillä tosin suvussa okin se peritönä, että harmaat alkavat tulemaan tosi aikaisin hiuksiin. :)

   Poista
 2. Kaunis hiusväri ja hiustenmalli! :) Ja ihana lahja ja kortti! :)

  Sukulaisia on aina kiva tavata. :)
  Ja linja-autossa on mukava matkustaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! :)

   Kyllä oli mukava tavata kaikkia ihania jälleen. Muutaman serkun kanssa sovittiinkin meille kyläily tapaamista tälle kesälle. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä nyt taas kelpaa. Hetken ainakin saa olla kevyemmällä ololla ja tummemmalla värillä. :)

   Poista
 4. Sulla on kyllä upean tuuheat hiukset ja väri on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, on ja voit vain arvata kuika ketuttaa, kun aina saa pitää pantaa ja laittaa ponnarille. Joka kerta hiusten pidentyessä ne on kaikki mun naamalla, suussa, tiellä jokapaikassa. :O

   Ei silti hyvähän se on, kun luoja on luonut tälläisen pehkon, mutta atoopikolle toisinaan voi olla kova riesa nän vahva tukka. :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...