tiistai 7. huhtikuuta 2015

Touho äidin kaaos!

Ihan ensimmäiseksi pitää sanoa, että en todellakaan ole mikään sisustukuvaaja ja nyt tämän postauksen kuvissa näkyy kyllä kaikki mahdolliset virheet mitä olen voinut tehdä näitä kuvia ottaessani.

Pääsiäinen meni ja vilahti ohitse ja paluu arkeen on alkanut. Pääsiäisen aikaan on kivaa, kun saa nauttia pitkistä pyhistä ja lomasta. Kuitenkin tälläisten pyhien jälkeen on kiva palata takaisin normaaliin arkeen.

Tämä postaus on nyt se TaRan näköinen pääsiäispostaus, vaikka olen tässä pitkin pääsiäistä laitellut postauksia joiden piti antaa kuvaa meidän pääsiäistunnelmassta, mutta en tiedä onko se teille sitä antanut blogin välityksellä?

Meidän pyhiin ei kuulunut mitään erityistä, pysyimme visusti kotona oleillen ja touhuten. Isäntä oli parina päivä peltojen reunoja puhdistamassa ja muutoinkin kierteli peltoja tarkastellessa. 

Torstai iltana miehen sisko tuli perheineen anopin ja apen luokse kyläilemään ja poikkesivat meilläkin pikaisesti. Tulivat kuitenkin perjantai iltana vielä uudelleen saunottelemaan ja muutoinkin iltaa istumaan. Vanha akka (minä) sain pikkulikoilta vauhtia suoniini ja aika ei käynyt pitkäksi kälyn lasten kanssa touhutessa. 

Lauantaina puuhastelinkin niitä kynttilöitä ja siinä menikin koko päivä niitä askarrellen. 
Sunnuntaina olin than out ja sekaisin mikä päivä, mikä maa? no ei se mikään ihme olekaan, kun näin pitkät pyhät oli ja sekoitti meikäläisen pakan. Sunnuntaina olin siis aivan tolkuttoman väsynyt ja silloin tuli kyllä nukuttua oikein extra väsyt pois. Mies ja kuopus olivat lätkäharkoissa ja mää vähän pidin sitä outona, että pääsiäispyhäpäivänäkö ne muka harjoittelee? Kyllä vai sinne ne lähti ja olivat sen pari tuntia poissa näköpiiristäni!

Eilen pääsiäisen viimeisenä pyhäpäivänä sainkin taas virtaa suoniini ja lähdin poikien kanssa käymään miehen toisen siskon luona Porissa ja siellä vierähtikin mukavasti aika. 

Tästä postauksesta tulee nyt täysi kaaos kuvineen, kun ollaan sekoiltu huonekalujen kanssa melkein viikko siirrelleen niitä jälleen edestakaisin huoneesta huoneseen. Kirjoitin jossakin vaiheessa, että lähden forssasta hakemaan meille uutta sohvaa ja tämän sohvan värimaailma kyllä sekoitti taas pakkaa vähän enemmän ja vähemmän. Eikä tämä sohvakaan ole mikään ihan perussohva mitä kuvittelsi nykyajan ihmisten hankkivan kotiinsa!

Sohva siis esittelyssä blogissa nyt.

Sohva on 1800-luvulta ja ei niin raskas kuin sen oikeasti luulin painavan paljon. Hyvin saatiin isännän kanssa tämä kahden kannettua sisälle taloon.


Ensimmäisenä ei niin kauhean siistit tyynyliinat jotka ovat menneet ryppyyn, kun niitä ollaan vellottu pään alle ja sieltä pois.

Sohvassa on istuinpenkin alla laatikko johon voin laittaa vaikka petivaatteita säilöön. Tosin sinne ei ihan madottoman paljon mahdu, mutta jotakin pientä.
Minä pääsin mukaan valokuvaan ja yritin tosissani ottaa kuvaa siten, että oma pärstä ei komeilisi peilistä ja retro unelma toisesta peilin kulmasta. 


Kun saimme tämän ihanan sohvan huoneeseen kanettua totesin, että sen kanssahan sopisi nyt hyvin se ruskea vanhanaikainen soikea pöytä tähän huoneeseen. Isäntä taas tykkäsi kyttyrää, kun joutui kantamaan meidän nykyisen pöydän makkarin puolelle ja tämän soikean pöydän ulkovarastosta takaisin sisälle tupaan. Se edellinen pöytä mikä oli meillä tässä huoneessa niin meni nyt askartelupöydäksi mulle makkarin puolelle!


Tässä on nyt se ihme ja kumma! Ostin Sinooperista risu kranssin ja tein siitä kukon pesän. Muistin, että mulla on sellainen iso kana jossakin vintin kätköissä edellisvuoden pääsiäiseltä hyvässä jemmassa, mutta ei se ollutkaan kana! Muisti teki taas tepposet, se oli selvästi kukko. Mutta meidän kukko nyt sitten muni komiat munat ja taisi pari tipuakin kuoriutua munista, vähän ovat kyllä vinossa.Tämä divaanisohva on meillä vielä toistaiseksi, mutta lähtee tädilleni (heti kun se kerkiää sen hakemaan) eli meille sitten jää se puinen sohva, mutta sen rinnalle laitetaan kaveriksi vielä toinen puusohva jolla meidän kuopus nukkuu nykyään ja mun pitää keksiä ensin pojalle tilalle sänky missä se voi uniaan jatkaa. Sitten mä voin ottaa sen sohvan käyttööni ja jatkossa pitää sitä vuodesohvana tämän allaolevan tilalla. Lisäksi meidän vitriini hylly lähtee tätini mukana joten nyt mulla on kaikki kivat lasi ym.. jutut pahvilaatikoissa piilossa niin kauan, kun keksin mistä löydän sopivan lasivitriinin ja tv-tason jotka sopivat tuon 1800-luvun sohvan kanssa yhteen.Touho äidin kaaos! Mä niin yritin siivota ja siistiä tätä huonetta ennenkuin otan näitä kuvia, että tämä postaus näyttäisi jokseenkin edes hitusen sisustuspostaukselta, mutta tuli niin kauhian kova kiire päästä kirjoittamaan ja esittelemään teille meidän uutta sohvaa joten en sitten enään työ-blogi pistettäni jaksanut alkaa puunaamaan. Mä jotenkin olen niin kyllästynyt katselemaan, suurimmalla osalla bloggareista olevia valtavan siistejä ja järjestyksessä olevia koteja, mutta nyt en enään tätä pistettä jaksanut puunata. Tänä iltana olisi vielä edessä iltapalan värkkäämistä isännälle ja pojalle jotka ovat lätkäharkoissa ja niillä on tänäiltana sielä isät vs pojat peli lisäksi vielä saunottelua ja vaikka mitä!

Tämä pöytä on toiminut aikanaan anopilla kukkapöytänä, mutta mää pyysin ettei tuhoisi ja hävittäisi sitä vaan saisin sen pitää tässä talossa tietsikkapöytänäni!


Ei ihan kaunareitten ridge muttei salkkareiden seppokaan. Tässä vaiheessa pitää vähän suositella, että menette netflixiin ja tv:ssä näkyvä hemmo  löytyy sieltä sarjasta nimeltä Rita. Aika hauska sarja vaikka en olekkaan katsonut vasta kuin kaksi ensimmäistä jaksoa. Oli pakko laittaa netflixi päälle, kun silittelin puhtaita vaatteita ja mulla on tapana täällä maalla tehdä samaa kuin anopillakin, että tv:tä on mukava katsella pyykkiä silittäessä. Tästä lähti se iso vitriini hylly mikä oli jostakin -90 luvun alkupuolelta. Kannettiin meidän makkarista tämä taso tupahuoneeseen ja totesin, että johan tuli huoneesta paljon tilavempi, kun pöytä vaihtoi paikkaansa, ja, kun vielä divaani ja hyllykkö lähtee. 

Nyt mä mietin, että mitähän tuohon seinälle laittaisin, kun on tyhjä tila. Mulla on kyllä suunnitelma, mutta sen toteutukseen voi kulua vähän aikaa!!Tv-tason päällä vilahtikin nämä puu kopperot. Nyt munkin jeanne d'arc livingin lehdet ovat hyvässä järjestyksessä näissä. Tummemman ostin forssan reissulta hurricaanista ja valkoisen Porista talousmarkasta. Eivät ole ihan identtiset, mutta kummatkin ovat ihan kivan näköiset. Tosin toisen reuna on jokseenkin vähän irti, tiedä mistä johtuu. Pitää puuhanaisen ottaa vasra kauniiseen kouraan ja naputella sitä vähän enemmän kiinni!Päätin sitten pääisiäsen ajaksi ottaa ison vanhan purnukan kynttilälle, laitta pohjalle laatikossa lojuneita koristekiviä ja tästä tuli niin antiikkisen näköinen, että tämän olisi voinut joku viisas jo keksiä 1800-luvullakin. 
Purkin alla on esikoisen tekemä pöytäliina.


Meillä kävi ennen pyhiä pitkästä aikaa noita (Sanni) ja pupu (Veera) virpomassa ja tuomassa ihanan pääsiäisen keltaisen orkidean. Näihin tunnelmiin ja ajatuksiin voineen päättää tämän postauksen.

Huomenna mä saan hakea ne kaksi viikkoa odottamani uudet pokat ja kuten jo facebookissa selitinkin, että kaksitehot tulivat eli ikänäkö pukkaa väkisinkin päälle!

Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana tuo sohva onkaan <3 Ja tuo teidän tapetti se vasta ihana onkin <3
    Söpöt virpojat on teillä ollut. Nyt mä jään odottamaan mitä olet tuohon seinälle keksinyt.

    VastaaPoista
  2. Mikä ihanien kuvien pläjäys, kauheasti kaikkea ihanaa :) Tuo Hurrikaani täytyy pistää mieleen, olet tehnyt sieltä niin hyviä löytöjä :) Komppaan Outia ja odotan innostuneena mitä tuohon seinälle tulee :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...