keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Suihkulähteen/kukkapenkin pohjustustyöt!

Tervehdys täältä mullan keskeltä.

Viikonloppu meni ja oli täynnä touhua ja elämää, kuten myös tämä alkuviikkokin.

Perjantai iltana käytiin Porissa kierroksella ja etsittiin suihkulähteseen kunnon allasta. Agrimarketti mainosti edullista allasta ja käytiin sitä paikan päällä katsomassa, tosin allas oli liian pieni meidän lähdekuoppaan. Hyllyltä löytyi seuraava malli 350 litranen ja sanoin, että tuo pitää sitten viikolla tulla hakemaan täältä. Muissa paikoissa ei käytykään Perjantaina katselemassa hintoja. Olin nimittäin päättänyt, että agrista se haetaan.
Argrimarketin puutarha myymälässä oli kaikkia aivan ihania juttuja myynnissä. Suosittelen poikkeamaan siellä joskus jos lähistölläsi on Agrimarketin puutarhamyymälä.

Lauantai aamupäivä vierähti ruuanlaiton parissa, siivoilun merkeissä ja kerkisin jopa haravoimaankin pihaa jonkin verran. Koko aamupäivä piti minut vauhdissa sillä illasta meille oli tulossa siskoni kylään uuden miesystävänsä kanssa. Tämä jos joku vähän jänskätti ainakin minua, poikia ei pahemmin he vain odottivat, että josko tämä uusi miesystävä sitten suostuisi pelaamaan heidän kanssaan pleikkarilla. Isäntä oli koko lauantai päivän peltoja kylvämässä ja lähtikin sinne jo ennen aamu seitsemää. Voisi melkein kyllä todeta paremminkin, että oli liikenteessä kukonlaulun aikaan.

Illasta sitten tuli siskoni ja sen mies ja siinä sitten menikin loppuilta rupatellen ja katsellen, kun pojat vs T pelasivat NHL:ää Liekö kenellekkään ihme, kun meidän Joel pelaa sitä jääkiekkoa niin pleikkapelikin suunnattiin siihen.

Viikonloppu meni vauhdilla ja maanantaina päivällä työstin hetken aikaa kukkapenkin ja suihkulähteen pohjustustyötä. Edelleen siis poistin vanhoja kukkasia pois penkistä ja kiviä reunoilta. 

Eilen anoppi tuli aamupäivällä omien kärryjensä kanssa ja poistin saniaiset penkistä ja anoppi kävi siirtämässä ne toiseen paikkaan kasvamaan. Mikäli mun joskus tekee mieli laittaa jonnekkin pihaani niitä saniaisia niin voin sitten sieltä kakkos kätköstä hakea niistä alkuja. Anoppi, kun ei halunnut niitä hävittää vaan pistää pihaan kasvamaan kunhan saa tehtyä ensin omat pihasuunnitelmansa valmiiksi. 

Isännän tultua töistä lähdettiin peräkäryyn kera jälleen Poriin ja suunta piti olla kohti agrimarkettia, mutta toisin kävi!!

Isäntä ilmoitti matkalle, että jospa mentäisiinkin KodinTerrasta katsomaan sitä allasta ja samalla ostettaisiin meille uusi grilli!! Siitä alkoi jälleen pieni sanaharkka, mutta en jaksanut kovin kauaa sanailla joten sanoin, että mennään nyt sitten sinne KodinTerraan, mutta jos siellä ei ole niin sitten kaasu pohjassa sinne agrimarkettiin, kun ei ole kovin kauaa enään auki!

KodinTerraan päästyämme ja kävellessämme puutarha puolelle totesin, että siellähän oli paljon enemmän valinnan varaa kuin agrimarketissa. Sieltä löytyi heti se 350 litranen, mutta hinta oli n.10,00 euroa kalliimpi. Päädyttiin silti ostamaan tämä vaihtoehto.Oli onni matkassa, että osasin valita tämän yksinkertaisemman mallin, koska tämä mahtuu meidän lähdekoloon. Katselin silmät pyöreinä sitä toista mallia ja se olisi ollut niin ihana,  mutta se ei olisi mahtunut meidän ammottavaaan koloon. Tosin olisihan koko lähteen paikankin voinut muuttaa, mutta se sitten olisikin teettänyt työtä vähän enemmän.


KodinTerrasta ostin sitten altaan lisäksi vielä multa säkkejä joita riputtelen pitkin kukkapenkkiä altaan ympäristössä.
Kekkilää lähti mukaan 5 säkkiä. Saa nähdä sitten riittääkö vai täytyykö vielä hakea lisää. Ainakin Terrassa pitää vielä käydä, kun muutamat jutut puuttuvat tästä penkistä.Vielä viikonlopulla ja alkuviikosta oli kukkapenkki toivottomassa tilassa...


Saniaiset ovat vielä paikallaan ja vanha pohjamuovi.
Nämä kaikki piti vielä purkaa ja kaivaa pois. Lisäksi reunanauha oli niin syvällä, että pohjatyötä sai tehdä aikalaillakin.


Eilen illalla sain isännän hyvällä avulla valmiiksi pohjustustyön.
Vähän muuttui kukkapenkkin olomuoto. Kivet harjasin ja putsasin ja tänän sade putsaa varmasti loput tai osan ainakin. 

Kuoppa ei näy kovin hyvin tästä kulmsta, mutta kivien väliin tulee amme kuten aikaisemminkin ollut muovi.
Seuraavaksi varmaan näettekin vasta valmiina tämän penkin ja lähteen, koska voi mennä blogaus aika aika tiukalle tätä touhutessa. Tästä penkistä puuttuvat vielä mm:

Kuopan pohjalta: Suuoratinkangas, hiekka ja multa.
Kukkapenkistä: maisemointikangas, multa, istutukset jotka on tilattu ja tulevat toukokuun-kesäkuun loppuun mennessä.
Sitten vielä koriste reunaa ajattelin laittaa ympärille ja reitti kivet, ja varmaan ympärille saattaa vielä tulla kiviä. Lisäksi puuttu se suihku lähteestä joten sekin pitää käydä hakemassa.

Puuhaa siis riittää vielä tämän parissa ja jännittää ihan totaalisesti, että minkälainen lopputulos tästä tulee!!


2 kommenttia:

  1. Vitsit tuosta lähteestä tulee valmiina tosi hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä mitään, jännitän ihan simona lopputulosta. Onnistumisen paineet alkaa jo olemaan käsillä. On sitä käännetty, poistettu vanoja kukkia ja mylleretty. Mutta ompahan nyt sitten oman käden jälkikin näkyvissä tässä pihassa. Vielä en paljasta mitä istutuksia siihen tulee, saatte jännittää loppuun asti!! :)

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...