maanantai 20. huhtikuuta 2015

Puutarha kyssäri haastis!

Ihan ensimmäiseksi kiitän ihanaa Bikkeä saamastani haasteesta. Pistit mulle pahan, mutta enköhän minä tästä selviä hengissä.

Sitten seuraavaksi minä heittää viskasen tämän haasteen kahdelle hyvälle bloggaaja tyypille. Yksinkertaisesti mää en voi tätä olla laittamatta seuraaville kahdelle bloggaajalle.

Nimen päältä hiirellä klikkaamalla pääset tytsien blogeja selailemaan ja JOS et ole vielä kikin blogissa käynyt niin nyt sun on ihan pakko viimeistään mennä siellä käymään!

Kikille olen aikaisemminkin laittanut vähän vastaavanlaisen haasteen ja muistaakseni vastasikin siihen. Nyt tuli sellainen dejavu tunne, kun Bikke pongautti tämän haastiksen mulle.Mää laittasin nämä samat kysymyst Kikille ja Outille, en sen vuoksi ettenkö keksisi omia vaan nämä Biken laittamat ovat kyllä mielestäni todella hyvät!

 1:Puutarhasi tämän kesän projektit? 
2: Saatko miehistä apua vain silmiäsi räpäyttämällä?
3: Pöllitkö kasveja?
4: Oletko puutarhurina : Hajota ja hallitse vaiko istuta ja turvaa tyyppi?
5: Rakkain kasvisi ja sen tarina?

Kysymys 1
Puutarhasi tämän keseän projekti?

- Anoppi on tehnyt valtavan kovaa työtä tämän talon pihan kanssa aikanaan. On istuttanut kukkia, pensaita, puita ym.. vaikka mitä. Piha on ollut aivan upeassa kukka loistossa vuodesta toiseen. 
Kun tämä sukupolven vaihdos parivuotta sitten tehtiin oli myös selvää, että talossa isäntä väki vaihtuu ja varmasti tulee tapahtumaan muutakin muutosta. Ainakin pihassa!

Tämän kesän projekti on siis saada suihkulähde ja kukkapenkki sen ympärillä kuntoon. Kunnossahan se aina on ollut, mutta joka kevät on saman rumpa. Kevään tultua joudumme tähän samaiseen vitsaukseen eli, paikkaa, putsaa, paikkaa. Allas muovi on siis jouduttu paikkaamaan ja sitten täytetty vedellä ja todettu, että vieläkin vuotaa jostakin kohdasta. 
Tänä keväänä siis lähtee muovit pois ja aion tilalle hankkia virallisen altaan. Tiedä sitten kestääkö ne altatakaan, mutta hermot siinä menee, kun joka kevät saat olla paikkaamassa muovia. 

Samalla, (kun sitten, kun) saan hankittua sen altaan niin myös laitan ympärille vähän erilaisia kasveja/kukkia. Jokainen nainen haluaa tuoda omaan pihaansa oman värimaailmansa ja niitä mieltymyksiä mistä tykkää.


Kysymys 2
Saatko miehistä apua vain silmiä räpäyttämällä?

Päätin jo viime syksynä, että tämä edustalla oleva monen monta vuotta vanha omenapuu saa kaato tuomion. Ei siinä etteikö se olisi kaunis kukassaa, omenoissaa ja koossan. Mutta siinä on pahasti mennyt oksat sekaisin vuosien mittaan ja ei se kyllä kauhean kauniilta näytä. Pihaan jää jokatapuksessa vielä muitakin omppupuita.

Sitten siihen viralliseen kysymykseen ensin vain piti vähän johdattaa teidät hyvin perusteellisesti kysymykseen.
Kyllä mä saan ainakin siippani touhuamaan ja nopeasti varsinkin sitten, kun ääneni desipeli alkaa nousemaan tarpeeksi korkealle. Eikä mun tarvitse aina nostattaa desipeliäkään, kun se ihan itsetään suostuu.
Mutta meidän nouseva nuoripolvi onkin sitten asia ihan eri. Alkavat olemaan siinä iässä, että kotihommat ja varsinkaan ulkohommat ei oikein tahdo innostaa joten niiden kanssa ei mennäkkään ihan silmiä räpäyttämällä. Ahkeria poikiahan he ovat, kun hommaan vain ryhtyvät.

Pojilla ja miehellä siis tiedossa puun kaato homma ja mieluimmin hyvin pian!!


3 Pöllitkö kasveja?

No johan iski kysymyksen!
No en pölli!
Alkuja voin kyllä kinuta pitkään ja hartaasti, mutta yleensä niitä annetaan suosiolla. (jos tarvitsen)
Ei ole tarvinnut pölliä, kun kaikki on ollut saatavilla. Tosin en ole pihaani isututellut ennen tänne muuttoa oikeastaan mitään. 
Ensimmäisen talomme pihaan tein kukkapenkin ja istutin liljoja. Tosin niiden liljojen kukinta meni vähän myöhäisempään syksyyn, kun myöhästyin istutuksessa, mutta kauniita niistä tuli ja itse sain voittaja fiiliksen.

Alla oleva kuva ei liity mitenkään kysymykseen, mutta tässä tämäpäivän aikaan saannos. Kyllä tuosta penkistä vielä hyvää tulee tällämenolla.


4. Oletko puutarhurina: Hajota ja hallitse vai istuta ja turvaa?

Tätä kysmystä mä odotin kaikista innokkaimmin!!
Juuri tällähetkellä mun kohdalle osuu ja uppoaa tämä hajota ja hallitse termi parhaiten. 
Minähän siis kirjaimellisesti hajotan, kaadan, puran ja rikon tällähetkellä piha-alueitamme. 
Suihkulähteen purkamis/hajottamis vaihe on meneillään, omppu puu kaadettaan ja sen avulla hallitaan pihaa ja saadaan siistimmäksi. Lisäksi tämä allaoleva kaameus saa nyt lähtöhäädön ja lujaa. 

Ihmeen kauan tämä appiukon rakentama grilli on pysynyt pystyssä ja varmaan pysyisi vielä seuraavatkin vuodet, mutta kyllä se vähän siltä alkaa näyttämään, että jokin parannus tähän kohtaan pihaakin on tehtävä.

Eikä tässä ole enään kovin kivaa grillailla, kun kaikki talvet koirat käyvät pissimässä kyljet ihan ...hyi yök..! Eli senhän voisi pestä, mutta yhteistuumin isännän kanssa ollaan päätetty, että tämä lähtee N.Y.T nyt!
Tiedä vielä mikä tulee tilalle, mutta kyllä me jotain keksitään!!

Jotta pääsen siihen istuta ja turvaa vaiheeseen niin ensin pitää hallitusti hajottaa ja putsata. Sitten istuttaa ja hallita. Hallitaan kaaosta ja isoa aluetta siten, ettei jatkossa rehota ja repsota paikat.


5. Rakkain kasvisi ja sen tarina!

Ensimmäisen kotimme pihaan istutin Liljoja. Lilja on suosikki kukkani ja varsinkin eriväriset liljat ovat vielä suuremmassa suosiossani. Olenkin siis suunnitellut tämän (riko,hajota,revi) suihkulähteen ympäristöön laittaa joitakin liljoja!
Tosin on ruusutkin suosiossani, mutta nyt jätän ruusut tässä kohtaa vielä rauhaan ja keskityn purkamaan tämän kaaoksen ja siivoamaan sen kuntoon!


Tässähän nämä meikäläisen vastaukset ja nyt sitten annan puheenvuoron Outille ja Kikille.

Seuraavaksi varmaan yritän vastailla Outin haasteeseen jonka se lähetti mulle jo aikaa sitten. Mutta en ihan vielä, kun siihen kyllä vaaditaan vähän keskittymistä enemmän. Aihe nimittäin ei ole ihan helpoimmasta päästä! 

Kiitos Bikke ja toivottavasti sait kaivattuihin kysymyksiin vastauksen?

4 kommenttia:

 1. No onhan tämä haaste otettava vastaan :), vaikka tuo takapiha onkin vain kärpäsenkakan kokoinen, niin ehkä jos suljen silmät niin se muuttuu puutarhaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisen aloitettu projekti näyttää kuvassa kärpäsen kakalta, mutta todellisuudessa vähän rajumpi kuin kuvittelin. Huh.. Puuhaa siis riittää!! :)

   Poista
 2. Valmiit altaat on kyllä hyviä kun niitä on nykyään kaiken kokoisia ja kaiken muotoisia ja hinnatkin on tullut alaspäin siitä mitä ne oli ensi alkuun :) Jos te käytätte puhdistusainetta siellä altaassa niin kannattaa laittaa istutukset sen verran pitkälle, että jos tulee tuulenpuuska niin se aine ei polta kukkia veden roiskahtaessa. Meillä kyllä on käytössä uimaaltaan klooritabletti, mutta ei ne oikeatkaan aineet varmaan ole mitään kukkalannotteita. Ja kiitos haasteesta, mää sitten tykkkään näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutukset tulevat tosi lähelle allasta, mutta eiköhän meille löydy sopiva puhdistuskeino. :) Hinnat on kyllä nyt suhteellisen edullisia, kun miettii altaiden käyttötarkoitusta. Tosin, kun laskee kaikki kulut mitä menee tuon kukkapenkin/suihkulähteen tekemiseen niin kyllä sille loppupeleissä tulee hintaa. Aikaakin kuluu mukavasti sen tekemisessä ja "kunto" on kovalla. Lopputulos kuitenkin varmaan miellyttää itseäni. Vähän jännittää miltä se sitten valmiina oikeasti näyttää. :)

   Oles hyvä haasteesta. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...