perjantai 17. huhtikuuta 2015

Piirongin muutos!

Meikäläisen odotettu projekti on viimeinkin valmis! Tätä olen koko talven odottanut ja tänään me saatiin se viimein valmiiksi.

Vanha piironki sai kyytiä vanhalle maalipinnalle ja uusi sai tulla tilalle. Tuli muuten valtavan ihana ja olen lopputulokseen todella tyytyväinen jälleen.
Oman käden jälki on paras jälki ja nyt voin sanoa, että itte tein. Tosin loppu silaukseen tarvitsin mieheni apua, koska tämäkään ei ollut ihan helpoimmasta päästä omia harraste projektejani.

Eli tästä piirongista oli kyse!
Tästä alkuperäisestä väristä en sitten tykännyt en niin yhtään. Tämän meille jäädessä anopilta ja apelta päätin, että väri vaihtuu hetki, kun saan aikaiseksi alkaa puunaamaan tätä.


Tässä on jo hiottu, hangattu, ja edelleen hiottu vanha maali pinnalta pois. Tosin sitä jäi joihinkin kohtiin, kuten varmasti huomaat pieniä yksityiskohtia on paljon joten aikaa meni maalinpoistossa.


Onneksi oli tehokas maalinpoisto aine joka levittiin pinnalle, anettiin vaikuttaa hetken ja kraavittiin pois. Sitten vielä lastan kulmakärjellä rapsuttelin maalia pois näist todella vaikeista kohdista
Hankin itselleni uuden hiomakoneen jossa on pieni hionta osa jolla pääsee hyvin hiomaan tälläisiä pieniä vaikeita yksityiskohtia.

Tuskan hikeä ja muutama ruma sana tarvittiin voimavaraksi tähänkin hommaan. Taas kerran pitää todeta, että kaikkeen huulluun sitä ihminen ryhtyy harrastepohjalta.


Kun olin saanut maalipinnan pois minua tyydyttävälle tasolle niin sitten lompsin seraavaksi jälleen K-rauta kauppaan Kankaanpäähän ja sieltä kävin hakemassa tartuntamaalin ja kalustemaalin. Kumpikin ovat jääruusu nimellä, mutta koodia en muista. 

Otexia pohjalle
Otexia levittäessä tuntui ensin, että se on kovin vanhvaa, mutta loppujen lopuksi se valui joka suuntaan. Maalattava pintakaan ei tosin ollut mikään helppo joten tästä sitä taas opittiin jotain uutta. Ohuempia kerroksia seuraavalla kerralla.


Ja Empirea pinnalle. 
Tälläkertaa otin tikkurilan maalit käyttöön ja voin todeta, että tyytyväinen olin näihin maaleihin. 
Ainoa onglma oli se, että valittiin myyjien kanssa öljyohenteiset ja jokainenhan sen tietää miten öljyohenteinen maali käyttytyy, kun sitä roiskahtaa ei halutulle pinnalle. Sehän leviää ja leivää leviämistään, kun sitä alkaa puhdistamaan. Sain siis kerrasta oppitunnin öljyoheinteisesta maalista. Ilmankos meillä isäntä aina valitsee vesiohenteisia maaleja. Nyt mä sen tiedän miksi!


Päätös oli tehty maalien osalta ja väriltä.

Lisäksi piti vielä miettiä uusien vetimien hankinta. Päätin, että vanhat lukkopesät saa lähteä, koska avaimistakaan ei ole tietoa missä menee. Lukkopesät siis irti ja vetimet tilalle. Antiikki vetimet oli tietenkin saatava ja niitähän löytyi kahta mallia K-raudasta ja minä päädyin näihin!


Cello anttiikkivetimet ja kaksi kappaletta yhdessä pussissa. Hinnaksi tuli vähän yli 10,00 € yhdelle pussille. Jokainen varmaan osaakin loput laskea päässään mitä vetimet teki yhteensä? Kun niitä kaiken kaikkiaan tarvittiin 5 kappaletta. 
Näihin vetimiin ihatuin heti ja ovat kyllä hintansa värtti.


Meidän tupahuone muuttui maalautilaksi, koska meidän tallissa ei pysty näin kevät viileillä ilmoilla maalaamaan. On vähän liian kylmä tila ja maalattva pinta ei siellä kuivu. Kesään en jaksanut enään odottaa tämän puunaamista, kun tarvitaan tilaa mihin laitetaan tavaraoita joten nyt sekin on tehty.

Tarvitsisin kipeästi lämmintä tilaa missä saisi rauhassa läträtä maaleilla, hioa ja olla pelkäämättä muiden pintojen sotkeentumista.

Tässä kuvassa alkaa olemaan jo aika priima kunnossa piironki.


Eikä ne vaikeat pinnat ja kulmat laatikoistakaan loppuneet joten kyllä oli puuhaa näissäkin poistaa maalia pinnalta.


Pieniä kolhuja ajan saatossa koko piironki on saanut ja halusin säilyttää ne edelleen joten en lähtenyt niitä kittaamaan piiloon. Kulumaa siihen kuitenkin tulee lisää meidän käytössä joten en siitä halunnut uuden näköistä tehdäkään.


Sain äidiltäni kaksi seinälampettia jotka olivat mustia alkuperäiseltä väreiltään. 
Spreijasin ne valkoiseksi odotellessani piirongin maalipintojen kuivumista.


Isäntä auttoi minua loppuvaiheen hienosäädössä ja kiinnitti vetimet kiinni.


Siinä se nyt sitten komeilee omalla paikallaan ja kaunistaa meidän tupahuonettamme.
Valkoisena se näyttää paljon kauniimmalta ja sointuu huoneen väreihin todella upeasti.


Laitoin taulut seinälle, mutta vaativat vielä vähän hienosäätöä korkeuksissaan. 

Mitäs pidätte lopputuloksesta?


8 kommenttia:

 1. Tykkäänhän minä tästä kovasti. Ihanasti tuli valkoisella maalilla esille kaikki lipaston yksityiskohdat.
  Mukavaa viikonloppua ☆☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin sain maalattua esiin yksityiskohdat. Nämä yksityiskohdat nimittäin jännitti meikäläistä eniten, että miten onnisttu. Aika hyvä lopputulos näin harrastaja mielessä. :)

   Kiitos, samoin teille!

   Poista
 2. Piironki on tyylikäs ja sopii hyvin teidän tupahuoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään ihan tajuttoman paljon lopputuloksesta. ;)

   Poista
 3. Siitä tuli ihan mielettömän upea ja voin vaan arvuutella miten monta tuntia sää olet joutunut viettämään sen maalinpoistoaine-purkin kanssa. Mutta kyllä on kaiken sun näkemän vaivan arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä ihan mukavasti aikaa vierähti, mutta lopputulos palkitsi tekijänsä. Inohottavaa vain oli maalailla meidän olkkarissa, kun ei ole sitä lämmintä tilaa navetassa. Kylmässä tilassa, kun maali ei kuivu taas kunnolla. :) Kiitos kehuista, kyllä se omaakin silmää miellyttää. :)

   Poista
 4. Ison työn olet tehnyt ja lopputulos on kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä olikin haastava piironki, kun oli noita koristekulmia. Mutta selvisimpä tuosta urakasta. :) Kiva, kun olet vierailemassa blogissani ja toivottavasti jatkossakin löytyy jotakin kivaa katseltavaa tältä puolelta. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...