keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Taimet alulle!

Katselin jo helmikuun loppupuolella s-kaupassa käydessäni, että myyntiin oli tullut iso kasa siemen pusseja, ja paljon kaikkea kivaa aloittelevalle puutarhurille.

Minä katselin sellaista kivaa lattikkoa kantineen ja ajattelin, että juuri tuollaisen ostan. Jätin kuitenkin kaiken siihen ajatteluvaiheeseen vielä hetkeksi ja jätin ostamatta. Meninpä sitten viime viikolla Eurohampsteriin ja näin sen samaisen laatikon jälleen siellä hyllyllä lojumassa. Aivan kuin se laatikko olisi tyrkyttänyt itseään meikäläiselle ja annoin himolleni periksi. Ostin sen laatikon ja muutaman muunkin pikkujutun

Laatikon mukana tuli vielä automaattisesti 8 taimilaatikon laatikot.
Kansi on hyvä pysyy yö-aikaan alut suojassa ettei kissat pääse niitä  tuhoamaan.


Päiväsaikaan kansi pois ja siirto valoisaan paikkaan.
Jännä juttu, että nämäkin taittuvat aina valon suuntaisesti. Kun käännän koko laatikon ympäri niin taas lähtevät kallistumaan valon suuntaan. "kyllä kasvit ovat viisaita"!Siinä minulla kasvaa tomaatin taimet hyvään vauhtiin ja jännityksellä odotan, että pääsen koulimis vaiheeseen ja istuttamaan viimeinkin näitä kasvihuoneeseen. 
"kevättä siis odotellessa".
Laitoin myös chilipaprikat ja kurkun, mutta kurkku taisi tulla hieman liian aikaisin, koska venyy pituutta kovaa vauhtia!
Kyllä jokanaisella pitää olla myös pinkit ja vihreät taimilaatikot. Näitä ostin yrttien istuttamista varten, mutta osa menee varmasti koulimis vaiheessa tomaatin taimeniinkin.


Parit uudet haskat odottamassa kevään istutuksia ja puutarhan multasormia varten.
Näitä raikkaita värejä, kun tuijottaa niin tekee vain mieli kokoajan enemmän ja enemmän ulos puuhastelemaan!


Jatko postauksia näistä varmaan tuleekin sitten siinä vaiheessa, kun saan ne siirtymään sinne kasvihuoneeseen!

Tämmössii tänää, nyt mulla on omat leppis haskat!

6 kommenttia:

 1. Voi, onnea sulle. Oot ollut ahkera. Toivotaan, että kestävät kasvihuoneeseen asti. Täällä huokailen sitä kasvihuonetta...jospa juskus olis itellakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, onnea tässä tarvitaankin. Meinaan vaan, että toivottavasti saan nämä kasvamaan ihan loppuun asti elossa ja saisin sitten syksyllä maistella itse kasvatettuja tomaatteja! :)

   Mulla kävi nyt onni, kun muutettiin tänne miehen kotitilalle niin anopin kasvihuone jää omaan käyttööni. Appiukko lupasi rakentaa anopille niiden pihaan uuden pienen kasvihuoneen. :) Kyllä sä varmaan joskus saat oman kasvihuoneen. Unelmista pidät vain kiinni ja toiveista toteutukseen! :)

   Poista
 2. Hienot taimen alut onkin jo. Ihanat nuo punaiset leppäkerttu-hanskat ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! toivotaan, että saan kasvatettua ne loppuun asti. Juu leppikset on aivan ihanat! <3

   Poista
 3. Justiinsa luin jostain, että nyt on viimeiset hetket laittaa tomaatin taimet alulle :) Täytyy seurata sun esimerkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan alkaa olemaan viimeiset hetket laittaa tomaatin taimet alulleen joten nyt kuule hop, lop, lomps laittamaan niitä alulle. Vaikka voihan niitä keväällä ostaa suoraan taiminakin ja istuttaa sitten kasvihuoneeseen. Siinä voisi päästä helpommallakin. Tosin mun on ihan pakko testata omat rajani ja katsoa tuleeko meikäläisen istutuksista koskaan syntymään kokonaisia tomaatteja

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...