lauantai 7. maaliskuuta 2015

Juustokakkua ja perinteistä ruokaa!

Aina silloin tällöin saan lapsiltani kuulla sitä, että "miksi sä et voi tehdä tavallista kotiruokaa? Aina teet niitä erikoisia ruokia"!

Viimeviikon lopulla päätin sitten, että tehdään oikein perusperinteistä ruokaa ja toki tahdoin jotakin maukasta jälkiruuaksi

Eihän se päivä lähde käyntiin jollei saa kunnon ruokaa! Mikä sitten olisi perinteisempää kuin jauhelihakastike, perunamuussi, parit tuoresalaatit ja jälkiruuaksi appelsiini-valkosuklaa juustokakku!

Jauhelihakastikkeen tein oikein perusperinteisesti eli ruskistamalla  kastiketta myöden kunnolla voissa.

Onko tämä nyt sitten riittävä ateriamalli siihen ruokaympyrään josta mulle eilen puhuttiin ravitsemusterapiassa??



Meikäläiselle tulee välillä niitä himohetkiä joissa tekee ihan sairaan paljon jotain tiettyä ruokaa mieli. Tälläkertaa oli vuorossa omena-punajuuri salaatti itse tehtynä ja sitä oli saatava lautaselle suuri annos. 

Meidän isännälle ja Joelille ei tahdo tämä mun lempi salaatti sopia. Niillä, kun menee pötsi heti sekaisin tätä syödessä. Saankin sitten jatkossa syödä itse enemmän ja ihan nautinnolla tätä lempisalaattia, kun muut kiskoo tavallista salaattia mahansa täyteen.

Punajuuri on silti vihannes joka ei sovi herkkävatsaisille, mutta mun järjen mukaan isäntä ei kyllä ole herkkävatsainen joten kyllä sen vatsan pitäisi kestää punajuuri. Salaatissa oli omenaa joten voi se olla omenakin joka ei sitten sovi kummallekkaan!

Mene ja tiedä mikä sopii ja mikä ei!




Jälkkäriksi päätin tehdä Appelsiiniä-valkosuklaa juustokakkua joka onnistui ihan sairaan hyvin ja josta tulikin ihan sairaan hyvää ja maistuvaa.




juustokakun alkuperäinen ohje löytyy, kun klikkaa ylläolevaa otsikkoa.
Tigen keittiössä on paljon hyviä kakkuohjeita joten käväskää tsekkaamasa muitakin ohjeita ja tigen blogia. 



Muutin ohjeen oman maun mukaan ja sa tässä tulee nyt se mun versio!

OHJE:

Pohja:

200 kg dikestive keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

5 liivatetta
400 g (viola) appelsiinituorejuustoa
200 g valkosuklaata
2,5 prk vispikermaa
vanilijasokeria
1 prk maitorahkaa
1-2 dl appelsiinimehua

Kiille:

3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Koristelu:

Mandariinin paloja
hopea kuulia
ym.. oman maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, Vaahdota kerma lisää joukkoon vanilijasokeri, tuorejuusto ja rahka.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita jäähtyneenä joukkoon.
Kuumenna 1 dl mehua kiehuvaksi sulata siihen liivate. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeeseen.
Kada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta 1/2 dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopu mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteet päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n.2 tuntia ennen kakun irrottamista vuuasta.



Olen ihan himona tuohon appelsiinituorejuustoon ja laitan sitä useimmiten bostonkakun väliin, mutta nyt tahdoin testata sitä juustokakussa. Appelsiinituorejuuston maku on niin ihanan pehmeä, raikas ja maukas. 
Minulta tietenkin puuttui osa näistä ojeen alkuperäisistä aineista joten piti sitten mähän suunnitella se oman maun mukaan. Rahka ja kerma sopii omaan makuun parhaiten. Tosin pelkäsin vähän, että rahka ei sovi tuorejuuston kanssa yhteen ja voi antaa karvaisen maun, mutta erehdyin pahasti tälläkertaa. Rahka sopii hyvin ja siinä vaiheessa parhaiten jos rahkojen valmistajat keksisivät tehdä valmis rahkaa appelsiinistakin!! 

Huomattiin paripäivää kakun syömisen jälkeen, että miten alitajunnassani tekikin tälläistä juustokakkua mieleni. Muistin, että mulla ja isännällä oli 27.2 kihlapäivä!! 
17-vuotta kulunut aikaa kihlautumisestamme. Hyvänen aika miten aika vyöryy eteenpäin kovalla vauhdilla!! Tuli siinä sitten juhlittua kakaun kera vuosipäiväämme. 

Tälläinen sattumusten kakku tällkertaa!!

6 kommenttia:

  1. Ihania ruokia! <3 Onnittelut helmikuisesta kihlauksen vuosipäivästä! :)

    Mä olen huomannut, että mulla ruokavaliossa eri raaka-aineet vuorottelevat vuoden mittaan vähän kuin kausittain, mutta ei mitenkään säännöllisessä järjestyksessä. ;) Nyt keski-iässä olen lisännyt ruokavaliooni salaatit, joita en kotiruoassa käyttänyt aiemmin lainkaan. Olen aiemmin vältellyt tomaatteja, mutta nyt olen löytänyt "pikkutomaatit" ruokavaliooni. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Jossakin vaiheessa mullakin tökki tomaatit ja edelleen ei millään tulisi käytettyä esim: aamuleivän päällä suuren tomaatin viipaleita. Mutta minitomaatit ovat ihan parhaita maultaan ja varsinkin suosittelen maistamaan "tommies" tomaatteja. Ihan sairaan hyviä ja niissä jos joissakin on oikein pikkutomaatin raikas ja kirpakka maku! :)

      Poista
  2. Nam mitä ruokaa. Rakastan juustokakkuja ja tuota makua ei olekaan vielä tullut testattua.
    Oikein maukasta viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan ja oli kyllä ihan makunsa värtti. Mä olen muutenkin niin intohimoinen appelsiini tuorejuuston, mehun ja hedelmän käyttäjä! :)

      Poista
  3. Kyllä se on ruokaympyrän mukainen kun puolet lautasesta on salaattia ja sen toisen puolen jakaa peruna ja liha :) Mutta paras ruokaympyrä mun makuun on kyllä tuo sun juustokakku :D Jatkan surkeana tattaripuuron syömistä ja syön silmillä tuota kakkua :D Se on kyllä hyvää se tuorejuusto, mun suuhun se maistuu aika paljon pashalta ja se on sen takia suurta herkkua :) Myöhästyneet kihlapäiväonnittelut, teillä on kunnioitettavan pitkä taival yhteisiä kilometrejä takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ni.. en mää sitten kovin kaukana ole terveellistä ruokavaliota. Juustokakkuhan se tässä "terveellisin", onkin!! hah.. :)
      Kuule munkin pitäs siihen tattari puuroon yhdistyä, kun joudun ruokavalion laittamaan gluteenittomaksi. Kävin ravitsemusterapeutilla tämän läski-kilojeni, verensokereiden ym..vuoksi ja suositteli ihan mun suolisto-oireiden ym..vuoksi, että gluteenitonta. Ihan hyviä on gluteenittomatkin, kun niitä tuli joskus aikaisemminkin harrastettua!! :)

      Kiitos, kyllähän noita vuosia on kertynyt. :)

      Poista