keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Juhkakakkuja!


Meidän kyläyhdisty piti virallisen kyläkokouksen viikkoa ennen hiihtoloman alkua. Kyläkokoukseen osallistuu perinteisesti yleensä kaikki kyläläiset tai ainakin ne jotka paikalle pääsevät ja kerkiävät. 

Tälläkertaa kylälkokouksessa myös haluttiin muistaa kylän vanhinta 95-vuotta täyttävää naapuriamme, sekä kylän nuorinta eli tuttava perheeseemme syntynyttä poika vauvaa.

Lisäksi kylläkokouksessa valittiin tämän vuoden johtokunnan jäsenet, sihteeri ja puheenjohtaja. Päätin jatkaa kyläyhdistyksen sihteerinä vielä tämänvuoden.

Tämä sihteeri päättikin sitten poiketa perinteisestä kaavasta ja tehdä pari täyttekakkua perinteisten pullien sijaan. Tuli siinä viikkoa ennen kokousta ajatus, että nyt voitaisiin tehdä  jotakin vähän virallisempaa kahvipöytään, kun kerran kokouksessa juhlistetaan kyllän vanhinta ja kylän nuorinta. 

Leivoin sitten kaksi 9 munan kermakakkua, toisen värjäsin sinisellä elintarvikevärillä. 


Tästä mintunvärisestä ei ihan tullut pyöreä, pursotus meni vähän hassusti. Näköhän näissä ei ratkaissut vaan maku. 


Tämän mintunvärisen kakun värjäsin vartavasten kylän nuorinta vasten ja perinteinen kakku olikin sitten kylän vanhimmalle. 


Kakkujen täytteeksi laitoin mansikkahilloa ja vanilijamoussea. Kerrokset kastelin sitruuna-sokeri vedellä. 

Perinteisesti kyläkokouksessa on pullakahvit, mutta nyt käänsin luvun omassa sihteerini virassa ja päätin tuoda vähän jotakin uutta tuulahdusta kyläkokouksiin. 


2 kommenttia:

  1. Todella kauniita kakkuja ja ihanat täytteetkin. Ois varmasti minullekin maistunut ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No varmasti olisi maistunut. :)

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...