tiistai 17. helmikuuta 2015

Idyllinen kaupunkiasunto!


Sain jälleen kunnian kuvata hyvän ystäväni aivan ihastuttavaa kaupunki asuntoa. 
Ysätäväni muutti muutama vuosi sitten asumaan vuonna 1938 rakennettuun 69 neliön kerrostalo huoneistoon. Asunto sijaitsee ihan porin keskustan tuntumassa joten kaikki kaupat, pankit, ovat pienen kävelymatkan päässä asunnosta. 


Aunto on erittäin idyllinen ja kauniisti sisustettu. Ovesta sisään astuessani eteeni avautuu kauniin vaaleaksi sisustettu iso eteisaula. 
Eteisaulaan on hankittu sisustustakka joka hienosti lämmittää asuntoa. 

Eteisaulan ja olohuoneen välillä on lasiovet.


Takan loimuja saa kaukosäätimellä säädettyä moneen erilaiseen tyyliin. Takan reunaa koristaa erilaiset kynttilänjalat, lyhdyt ja lamppu jotka luovat lisä tunnelmaa tilaan.Kustavilaistyyliset tuolit ovat ystäväni suosikkeja ja nämä tolit on hankittu tori.fistä. Ystäväni vei tuolit uudelleen verhoiltaviksi ja niistä tuli todella kauniit ja näyttävät. 


Kustavilaistyylinen pöytäsarja on erittäin hieno lisä tuolien rinnalle avaraan eteisaulaan.
Ystäväni pitää ulkomaan matkailusta ja ikonien keräilystä. Näistä ikoneista ainakin yksi on löytynytkin ulkomaita kierrellessä.
Ikonit ovat päässeet koristamaan eteisaulan seinää. 


Asunnon eteisessä kaikki ulkovaatteet ja kengät pysuvät nätisti kaappissa piilossa ja mitään ylimääräistä ei jää näkyville. Suosikki laukut pääsevät hyvin mahtumaan aulan sivupöydän ja naulakon viereen.


Kaunis kristallinen kattolamppu luo tunnelmallisen valon etiseen.


Eteisaulasta avautuu suora näkymä keittiöön. Asunnon ostovaiheessa keittiöön ei tarvinnut tehdä suurta remonttia, koska kaapistot olivat hyväkuntoiset ja siistit. Sen sijaan seiniin vaihdettiin tapeetit ja osasta keittiön seiniin laitettiin isoa laattaa. 


Tässä keittiössä varmasti maistuu kaffi kupponen kera porkkana juustokakun kanssa maittavalta.


Tämä seinusta keittiössä oli laatoitettu ja seinää koristaa laattojen lisäksi suuri kranssi.


Keittiö kaapistojen vastaseinältä löytyy kohokuviolla tapetoitu seinä. Seinustalla on kustavislaistyylinen senkki joka antaa lisätilaa keittiön astioille.
Keittiön ikkunan edessä on sievä penkki jolla voi istuskella uloskatsellen ja odotella ruuan valmistumista.


Keittiöstä pääsee suoraan makuuhuoneeseen joka jatkaa sisustukseltaan vaaleutta ja kauniita pieniä yksityiskohtia.
Sisustustyynyt pitää jokanaisen sängyllä olla paljon.


Sanojensa veroinen sisustustyyny ja niinhän se meneekin, "koti on siellä missä sydänkin"!


Kuvaaja itse on ihan hullaantunut erilaisiin sisustustyynyihin joten pitihän niistä napsia sitten heti muutama kuva.


Tämä ihastuttava kampauspöydän ja läppäripöydän asiaa ajava pöytä on saanut kunnia paikan makuuhuoneen ikkunan vierestä. 


Olohuoneessa olikin monta asiaa joihin kiinnitin silmilläni huomiota. 
Olohuoneen ikkunat ovat hinosti suunniteltu syvänteeseen. Syvänteessä on lepotuoli johon on mukava istahtaa rankan työpäivän päätteeksi lepuuttamaan väsyneitä jalkoja. 
Ikkunan edessä on romanttisia lamppuja, sekä kynttiöitä. Ystäväni on kova kynttilöiden polttaja ja miksipä ei, koska kynttilät luuovat tähän asuntoon todella upean ja  ihana tunnelman valaistuksellaan. 


Sisustustyynyt ovat valittu hyvin tekstiensä perusteella. Tekstit kuvaavat hyvin sitä mitä ystävälleni oma koti ja asunto tarkoittaa. 
"Maailmasta ei löydy parempaa paikkaa kuin oma koti"! Niinhän se onkin, meille kaikille oma koti on varmasti se rakkain paikka maan päällä.


Olohuoneen tapeetti on hyvin saman tapainen kuin keittiönkin tapetti. Sisustuspeili, sivupöydällä oleva lamppu ja korste-esineet sooivat tapetin kanssa hyvin yhtee. 


Tämä ihastuttava kynttilän jalka tuo oman loisteensa olohuoneen lattialle. 


Sisustuksessa toistuu valkoisen ja hopean värit yhdenmukaisesti. Muovikuvat ovat helppohoitoisia ja tässä kohtaa tulin hyvin huijatuksi, kun luulin näiden olevan oikeita. Tästä sainkin huonona kukkienk kasvattajan hyvän idean "ostan jatkossa näyttäviä muovikukkia kotiin, eivät ainakaan allergisoi ketään ja ovat helppohoitoisia".


Päytälamppuja löytyy erilaisia asunnosta jotka tuovat valoillaan hienon ja pehmeän tunnelman asuntoon.Viimesimpänä ja näyttävimpänä olohuoneen kaunistajana toimii tämä upea kristallinen kattokruunu. 


Tässä ihanassa asunnossa kelpaa sinnkkunaisen asustaa ja tuoda ystäviään kyläilemään kaffikupposen äärelle. 
Ysätävältäni löytyy Porin keskustasta oma parturikampaamo liike jota  suosittelen muillekin.

Suuri kiitos Pialle asunnon esittelystä ja siitä, että sain kuvailla sitä blogiini.

Tästä postauksesta varmasti saattaa jokunen sisutusintoilija löytää niitä omia ideoita sisustukseensa.

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis koti. Mukavaa, että vaikka koti onkin vaaleilla sävyillä sisustettu, se ei kuitenkaan ole kokonaan valkoinen. Lämmin tunnelma kyllä kodista välittyy jo kuvien kautta. Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeaikoina on paljon puhuttanut valkoiset kodit ja kovassa suosiossahan ne ovat edelleen, mutta tässä kodissa tapetti valinoilla on saatu aikaan kyllä paljon.
   Siis todella upea ja kaunis koti, kun pääsi paikan päälle katsomaan. Sisustustyyli on todella ihana ja kaunis.
   Otin paljon kuvia, mutta laitoin periaatteeessa parhaat kuvat postaukseen. Harmittaa, että en ottanut koko kuvaa aulasta. Pieni pala aulaa näkyy lasiovien läpi. Niin paljon oli kuvattavaa, että jäi huomiotta parit jutut.
   Lämmin tunnelma tulee tässä asunnossa kynttillöiden, kattovalasimien ja pöytävalasimien ansiosta hyvin esiin.

   Koskahan mää pystyisin tekemään omasta kodista jonkun vasetaavan postauksen. Jotenkin niin sekavassa tilassa olen oman sisustukseni kanssa. :O

   Poista
 2. Huokailen täällä vaan miten upeaa ja varsinkin nuo tapettivalinnat on todella upeat! Jos joskus muistaisit kysäistä mistä saa noin aidon oloisia orkideeoja niin olisin kovasti tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kysästä ja laitan sulle viestiä.
   Kaunis ja tunnelmallinen tuo asunto on ja tepetit oli kyllä aivan upeita. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...