tiistai 20. tammikuuta 2015

Ulkoilua!

Joulun jälkeen on hyvä aloittaa uusi vuosi kevyemmin askelin! Vai onko? Niin ne kaikki lupaa aloittaa kevyesti, mutta itse olen kyllä aloittanut niin raskaasti kuin vain voi. Suuhun uppoaa edelleen mättöä, mömmöä ja sokeripitoisia juomia. Mun olisi varmaan kannattanut ilmoittautua aikanaan "rakkaani sinusta on tullut pullukka" ohjelmaan. Siellä ollessa olisi voinut hieman asennoituminen muuttua omaa kroppaa kohtaan ja varsinkin sitä ruokavaliota kohtaan joka on ottanut hallitsemattoman otteen minusta.
  Olen jämähtänyt omien tapojeni orjaksi ja tänävuonna olen päättänyt, että pääsen eroon edes yhdestä itseäni orjuuttavasta kilosta. 
Mikään ei tapahdu kuitenkaan päivässä ja tapoja on muutettava todella paljon!! 

On siis paljon asioita joihin pitää tänävuonna kiinnittää enemmän huomiota, ainakin yksi hyvä huomion kohde on oma terveys. Alkuvuosi ei ole lähtenyt yhtään sen paremmin liikenteeseen kuin viime vuoden loppukaan. Mutta täällä sitä ei ainakaan kannata marmattaa tai miettiä vaan asioille on tehtävä jotakin. (saadakseen itselleen hyvää oloa).
"otettava itseänsä niskasta kiinni"! En kuitenkaan lupaa heti ottaa itseäni niskasta kiinni, koska kaikki sanat ovat vain pelkkiä lupauksia. Jotta lupaukset alkaisivat käymään toteen niin ensimmäinen askel on lähteä...

ULOS liikkeelle..
Tätäkään ei tarvitse tehdä jokapäivä, mutta jotta aluksi saisi edes  itsensä hoputettua ulos niin parikin kertaa lenkillä käynti auttaa jo hieman ajattelemaan asioita eri näkökulmasta!

Raitis ilma ei ole koskaan pahitteeksi, Ilmat tosin vaihtelevat melko hurjaan tahtiin. Heti, kun huomaa mittarin menevän miinuksen puolelle niin siinävaiheessa viimeistään pitäisi jo lujaa olla laittamassa ulkovaatetusta päälle ja innokkaasti hyökkäämässä ovesta ulos raikkaaseen ulkoilmaan. Aina vain tulee jokin este, ja niitä esteitä on lukemattomia (tai sitten ovat vain tekosyitä siihen, että en jaksa). Aina ei voi jaksaakkaan eikä tarvitsekkaan jaksaa, mutta kukaan ei mua täältä tule ulos repimään muutakuin minä itse. 

Mutta jotta pääsisi jostakin alkuun niin seuraavien kuvien myötä on parempi edes hippasen piristää oloaan ja "mielialaansa", joka näyttää juuri tällähetkellä laukkaavan villivarsan tavoin.
Saan ainakin yhden postauksen tehtyä blogiinikin, kun on vähän ollut jäissä tämä kirjoittaminen ja matskun kerääminen. Luovuus ei ole vielä päässyt tänävuonna valloilleen.

"elämä on"!
Mielenkiintoisia hetkiä..
Saatko muuten allaolevan kuvan tekstistä selvää?No entäpä nyt?
Vaikuttaa enemmänkin piikkilanka aidalta.


Nyt alkaa varmaankin hahmottumaan missä kaikessa on kysymys?
Letokone osui sopivasti lenkkeily reitilleni. Ilmakin oli mitä kirkkain, pilvettömin, aurinkoisin.. joten sain pitkällä objektiivillani kuvauttua lentsikan aika hyvin!
Melkeimpä voisitte alkaa arvuuttelemaan, että minkä yhtiön koneesta on kyse? Minä en tiedä, kun en ole koskaan lentänyt lentokoneessa.
Tähän sitten taisi jäädäkkin vähäksi aikaa pitkällä objektiivilla kuvaamiset, kun (pikkupirulainen) meni ja rikkui. Melkein uusi ja nyt jo alkoi tekemään temppujaan. Pitää lähettää huoltoon ja toivottavasti saavat sen kuntoon!Mikäli tälläisellä ilmalla ei tee mieli lähteä lenkkeilemään luonnon helmaan niin johan on kumma! Näitä ilmoja saisi olla lisää ja paljon, aurinko antaa paljon enemmän enrgiaa päivään ja saa murheet kaikkoamaan.

Tätä maisemaa katsellessa odottaa jälleen kevättä ja joutsenten paluuta.


Tosin en minä nyt sentään ihan vielä kevättä odota, mutta sen sijaan kevät hankia kylläkin. Meillä moottorikelkka teki kiusaa eikä tahtonut oikein toimia. Odottelen edelleen, että jjosko pian pääsisi isäntä vetämään latua meidän talon lähistölle. Nyt olisi meinaan sopiva talvi päästä edes kerran kokeilemaan miltä tuntuu olla suksien päällä. 


Naapurin nuoriso oli päristellyt omalla kelkallaan ja komiat jäljet oli jättänyt lumeen.


Tänätalvena on onneksi ollut lumistakin maisemaa ja sitä on mukava kuvailla. 


Jäähuurretta tullut veden pinnalle. Yritin tästäkin tehdä sellaista täydellistä kuvaa, mutta ei se vaan ota onnistuakseen. Kuvaustaidot kadonneet jonnekin ja pahasti!

Semmonen ulkoilupäivä ja seuraavia odotellessa.

9 kommenttia:

 1. Ihania talvimaisemia! :) Aurinkoinen keli talvella tuo lisävirtaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän ne ihania on. Ainoa maiseman pilaaja lenkkireitilläni oli se, että naapuri on vetänyt ison määrän metsää kumoon ja nyt maisemat osaksi näyttävät kuin sotaa olisi käyty! :)
   Kummasti tuo lisävirtaa jos vain mittari lukemat pysyi alle -8 meinaan -5 riittäisi ihan hyvin meikäläiselle.

   Poista
 2. Voi miten ihana luonto. Piikkilanka taivaalla on kyllä huippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piikkilanka aita on aina mahtava juttu, varsinkin jos sitä päin kävelee. Mutta sen alapuolella liikkuminen vielä upeempi juttu. Tosin en ole kävellyt päin piikkilankaaitaa, mutta ylittänyt muutaman kerran. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia. Mä niin tykkään talvesta ja lumesta. Olenkin tammikuun tyttöjä ;) liekö sillä osuutensa.
  Huonoja tapoja on paljon vaikeampi muuttaa kuin hyviä, he. Pikkuhiljaa kun menee päivän kerrallaan niin kyllä se taas siitä. Mun on kanssa tosi vaikeeta saada oikeasta rytmistä kiinni ja koska työskentelen kotona niin haahuiluksihan ne päivät usein menee näin joulunjälkeen. Olen antanutkin sovinnolla itselleni luvan vetelehtiä tämän tammikuun ja sitten helmikuussa aloitan oikeen reippaana taas työnteon.
  Mun motto onkin että, vain tämä päivä merkitsee.... Kun koittaa tehdä aina vain yhdestä päivästä onnistuneen niin onhan se huomattavasti helpompaa kuin vaikka kokonaisen viikon ja jos tänään tyriii niin huomenna on taas puhdas pöytä ja uusi ihan päivä odottaa kulkijansa . Koita uskon että tehoon.... Vain tämä päivä..
  Ei muuta sitte kun , ihania lenkkejä sinne kauniisiin maisemiin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haahuiluksi ne mullakin menee, kun kotona päivät pitkät istuen ihmettelen, että mitäs sitä tänään keksisikään? :O
   Aikaiset heräämiset auttaa hyvin rytmittämään, mutta kyllä sitten jo illasta aikaisin alkaa silmäluomet lurpsahtelemaan väkisinkin kiinni. Sullakin on kuule vielä aikaa tänävuonna saada työt tehdyksi ja sultahan tulee aivan mahtavaa käden jälkeä joten dont´t worry! :) Eiköhän me saada vielä itsemme liikkeelle tänävuonnakin. Itse olen elokuun lapsi joten olen visusti pysytellyt alkutalven ilmeisemminkin vaunuissa värjjötellen! hah.. :) Se sitten varmaan onkin syy, kun en sitä nokkaani tunge ulos liian usein viikolla.

   Kiitos tsemppauksesta tässä mulle hyvä vinkki huomiseen päivään. Eli tänään yritän onnistua niin huomenna on keveämpi olo vai miten se meni? :O

   Poista
 4. Ihania kuvia mitä oikein imein sisääni nyt kun olen kotosalla jumissa tikkieni kanssa :) Kyllä tästä vielä uloskin pääsen mutta ei ole sitten kyllä noin upeat maisemat täällä kaupungissa. Ihan nenässä tuntui raikas talvi-ilma katsellessa ja alkoi tekemään mieli kaakaota :) Kokeile makeanhimoon Naturdietiin suklaan makuisia smoothieita. Onhan niissä kaloreita melkein 200, mutta on se paljon vähemmän kuin suklaapatukassa ja tuntuu vaikutus olevan sielunelämälle melkein sama kuin suklaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan peijoona, toivottavasti pääset pian liikenteeseen etkä ole enään tikkivankina. ;) No ei varmaan olekkaan, maalla kaunista on, mutta mun lenkkireitti on vähän muuttunut maisemistaa. Naapuri meni ja veti metsän matalaksi niin... vähän on kuin pommin jäljiltä!!!!! :( No ni.. nyt pitää heti mennä ottamaan kuppi kuumaa kaakota niin murheetkin katoaa! :)
   Joo voisin muutoin koklatakkin, kiitos vinkistä. Vois olla meinaan ihan makuelämys sekin. :) No tulee niitä kaloreita vaikka ei sitä suklaatakaan popsisi. :)

   Poista
 5. Ulkoilu!! Just kanssa aattelin aloittaa kuntoilijan elämän mutta jalkapöytä päättikin toisin. Siinä ulkosyrjässä se pieni murtuma estää hurjan lenkkeilyn jäisillä teillä := Ihana lumisia maisemia!

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...