sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Viikonlopun puuhasteluja!

Päätin eilen tehdä pitkästä aikaa kanakastiketta, sellaista kastiketta jota en ole siis oikeesti tehnyt varmaan vuosikausiin. Lasten ollessa pieniä tein monesti tätä kastiketta ja tämä oli ainakin meidän esikoisen suurta herkkua silloin. Nykyään tämä meidän nuoriso on paljon nirsompaa ja mikään ruoka ei tunnu oikein miellyttävän.
Nyt rikottiin siis rutiineja ja tehtiin kerrankin jotakin hyvää ja maittavaa.

Kanakastike

1 pkt kanan rintaleikkeitä
4-5 porkkanaa
1-2 sipulia (jätin sipulin pois)
Kanaliemikuutio
1-2 tl Currya
3 rkl Rypsiöljyä
1-2 tl Kurkumaa
3 rkl Vehnäjauhoja
rintapalojen keittoliemi
(chiliä ja mustapippuri rouhetta)

Ohje

Laita vesi kattilaa, lisää joukkoon kuoritut ja halkaistut porkkanat, kanaliemikuutio ja kuoritut sipulit.

Veden kihuessa lisää joukkoon kanan rintaleikkeet. Keitä rintaleikkeet kypsiksi. 

Rintaleikkeiden kypsyttyä siivilöi keitinliemi, mutta säästä se kastikkeen tekovaiheeseen.

Ota keitetyt porkkanat ja pilko ne. Erottele rintapaloista lihat pois ja pilko ne pieniksi paloiksi.

 Kuullota carry ja kurkuma öljyssä kattilassa, mutta älä polta, äläkä anna kiehua. Lisää joukkoon venhäjauhot ja sekoita tasaiseksi.  Ällä anna kuitenkaan ruskistua. Lisää tässä vaiheessa kanan rintapalojen keitinliemi joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Lopuksi lisää kananpalat, porkkanapalat, ja mustapippuri rouhe. Pikantin maun antaa chili. 

Tämän ohjeen sain erään ruokaa pienelle lapselle kirjasen mukana ja muistaakseni tämä annettiin neuvolasta lasten ollessa vauvaiässä tai sitten tuli synnäriltä mukana liberon kassissa. 
Jätät chilin ja mustapippurin, sekä kurkuman pois niin voit tarjota myös pienelle lapselle. Lisäksi tämän voi tehdä gluteenittomana, kun korvaa vehnäjauhon gluteenittomalla jauholla.

Tarjoilu ehdotus: Tuoresalaatin, perunamuusin, keitetyn riisin tai keitettyjen perunoiden kera.


Eilen kävi meidän nuoremman pojan kummitäti kylässä siskonsa kanssa ja sain heiltä tämän joulun ensimmäisen joulukukan.

Ihanaa nyt minulla on oma amaryllis komistamassa tuvan pöytää!


Nyt joku kysyy seuraavaksi mikä on tuo ihana iso lyhty joulukukan takana niin sen ostin 40-vuotis juhlistani saamalla lahjakortilla Porin K-raudan hyvän tuulen sisustuliikkeestä. On muuten sitten aivan ihana ja tunnelmallinen. 

Kukan edessä on oma tekemäni lyhdyt ja niistä on juttua aikaisemmissa postauksissa! 

Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille!


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä tuo kastike, nam!
    Mulla on tapana ostaa joka talvi kotiin yksi amaryllis ja yksi hyasintti. Amaryllis on kyllä niin kaunis kun kukat aukeavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amarylliksessä on se hyvä puoli, ettei tule niitä allergia oireita. Hyasintti taas saa meikäläisen suusta pääsemään muutamat tsiu..tsiu ja syvään hengitys äänet jotka voivat toisen korvissa kuullostaa siltä kuin henki loppuisi kokonaan. Eli ei kovin hajustettuja kukkia meille. Joitakin hajuja kyllä siedän ja kestän, mutta pitää vain valikoida ne sen mukaan mitä sietää. ;)

      Poista
  2. Täytyykin kokeilla kanakastiketta kun liian usein tulee vaan heitettyä suikaleet pannuun ja ruokakerma perään. Jos meillä kyllästytään siihen kermakastikkeeseen niin sitten menee hyvä pikaruoka pois listalta:D Vähän vaihtelua on paikallaan :) Tästä tulee sitten Taran kana numero 2 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taran kanat kotkottaa kovalla vauhdilla. Kohta mä hankin tuohon pihaan kanatarhan ja kanat kukkoineen sinne kotkottelemaan. Kyllä kannattaa testa. "mitähän mää seuraavaksi keksisin kyllä me sen 2 perään tarvitaan vielä se 3:nenkin"! :)

      Juu tästä kastikkeesta saa vaihtelua ja moneen eri tyyliin. ;)

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...