maanantai 15. joulukuuta 2014

Touhokkaat naiset!

Tänään on ollut tosi hyvä fiilis ja onnistumisen tunne. On se hyvä, että täällä edes hehkutan sitä onnistumisen tunnetta, kun vastakohtaisesti facebookin puolella manaan piruja seinille ja vaivun kaamos masennukseen. Sitähän tämä naisen elämä on, milloinkaan ei ole hyvä olla. 

No onko teillä hyvä olla? poteeko joku muu tai onko tunnetta, että pimeys, sade, kurakelit tekevät olon ja mielen hulluksi. En voi sille mitään, että juuri näillä kamalan synkillä ja kuraisilla keleillä alkaa elämä tuntumaan aika ankealta. 

Eilen oli yllättävän hyvä päivä, kun oli pieni pakkanen ja aurinkokin pilkisti pilvien välistä. Tänään olisi saanut olla samanlainen ilma niin fiilis olisi ollut vielä korkeammalla ja onnistumisen tunne olisi tublaantunut. 
Meikäläisen mieli menee samaan tahtiin kuin ulkona olevat kelit!

Tänään me tehtiin se anopin kanssa, se mitä olen odottanut koko kevään, kesän ja alkusyksyn. 
Nimittäin ostin naapuri kaupungin ainoasta ja hyvästä kangaskaupasta kangasta joista piti tehdä tyynyihin päällisiä. Päällisten teko kuitenkin venhänti jostakin kummasta syystä! Mikähän se syys sitten olikaan? no minähän en tyynynpäällisiä osaa tehdä, mutta sen sijaan suunnitella kyllä millaiset haluan! tänään minun sitten piti niitä päällisiä opetella tekemään anopin hyvällä opastuksella, mutta toisin kävin. 
Pistin anopin tekemään, koska jos olisin alkanut niitä itse tekemään niin toinen vuosi olisi mennyt niiden valmistumiseen aikaa.
Kerroin vain, että minkälaiset haluan ja nyt näette lopputuloksen. Tosin joukosta puuttuu vielä kolme tyynyä, koska niitä anoppi ei kerinnyt ompelemaan loppuun, mutta niistä tulee sitten oma postauksensa aikanaan.

Kerrankin osasin valita oikean väriset ja kuviolliset kankaat!!
Nyt meilläkin on vintage tyyliä ensimmäistä kertaa talossa.Vähänkö tuhmaa, piti ihan pikkuisen vain mennä käsitellä ylläolevaa valokuvaa. Jokatapauksessa sain kahteen tyynyn tätä ihan ranskalaistar kuvio kangasta ja on ne vaan niin ihanat!


Enhän minä nyt mitenkään voinut vastustaa pitsin voimaa ja maalaistyylisyyttä joten pakkohan sitä pitsiä oli tyynyyn saada.Postikortti, teksti ja nämä naisen kuvat saavat kyllä meikäläisen aina vain vakuuttuneemmaksi siitä, että nämä kankaat ovat juuri niitä kangaskaupan helmiä joista saa tehtyä mitä ihanempia sisustusjuttuja.


Onneksi anopilla on kädentaito tallella ja osaa ommella tyynynpäällisiä. Onneksi tiesin mitä tahdoin ja millaiset. Kauhulla odotan sitä hetkeä, kun meikäläisen pitää alkaa opettelemaan nämä jutut ja silloin menee varmasti kaikki kankaat pilalle!

Mutta..
se onnitumisen tunne..
ei tullut minulle näitä tyynynpäällisistä vaan...
Anoppi teki päällisiä niin minä päätin touhuta jälleen jotakin mitä olen tänäsyksynä opetellut ja oppinut!

Kynttilöiden valamista..

Kerrankin sain onnistumaan sen jota jo alkusyksystä yritin tehdä.


Maitopurkki kynttilöitä olen tehnyt muutamat tänäsyksynä ja ne ovat onnistuneet suhteellisen hyvin. 
Tänään tein ensikertaa kokeeksi kaksi kappaletta pringlespurkki valuja ja niistä tuli yllättävän hyviä. Nyt nämä pringlespurkkiin valetut kynttilät näyttävät pinnaltaan rustiikkisilta mikä miellyttää omaa silmääni. Tosin tässä valokuvassa ei kynttilät oikein pääse oikeuksiinsa.

Kerrosvärjäyksen sain ensikertaa onnistumaan ja olen muuten tyytyväinen tulokseen. Kaikissa kynttilöissä käytetty punaista ja vihreää kynttilän värjäysainetta.
Pitkät kynttilät on tehty sinooperin steariini massasta ja ja ovat kovapintaisia kuvuessaan. Kerros kynttilöistä tummemmat on tehty kilokynttilöistä (valkoisista ja vihreästä) lisäsin sulaneseen massaan väriainetta vähän enemmän joukkoon mukaan ja lopputulos on tässä. Pienin edessä olev kynttilä on steariini massasta ja kovettui tosi nopeassti kokoonsa. 

Tästä voin jo kertoa oman kokemukseni, että onnistumisen tunne tulee niin pienistä iloista ja asioista!

Vaikka joulu on lähetymässä niin tässä tuli taas lahjaideoita, mutta olen ihan järjetön kynttilöiden polttaja joten siki innostunut tekemään niitä itse tänävuonna. Viimevuonnakin tein jouluksi vanhanajan kynttilöitä.

Kynttilöitähän voi polttaa pitkin vuotta ja tälläisen voi antaa vaikka hyvänpäivän lahjaksi, perheenjäsenelle, ystävälle, sukulaiselle tai vaikka naapurille. Kynttilän ei tarvitse aina merkitä joulua ja vain sitä, että jouluksi tehdään ja askarrellaan. Minä taidan jatkossakin askarrella ympäri vuoden ja harrastaa tätä taitoa jonka olen viimein itsetäni löytänyt!4 kommenttia:

 1. Kynttilän voi myös antaa lahjaksi blogikaverille :) Kiitos ihanasta lahjasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oles hyvä, toivottavasti palaa hyvin! :)
   Niin eihän sen tarvitse olla mikään jounajan tunnelman luoja. Kynttilöitä tarvitaan pitkin vuotta ja kesäiltaoinakin ne ovat kauniita palaessaan. Kynttilöitäkin on niin monenlaisia ja värisiä, että voi vapaasti valita vuodenaikaan sopivat värit. :)

   Poista
 2. Katselin tänään vahinkovarastolla semmoista kynttilä "pölyä" mikä oli kuin paksua tomusokeria. Tuleeko sellaisesta tuhnusta kynttilä ja tarvitaanko siihen mitä muuta kuin sitä sydänlankaa ja huono kattila mikä saa mennä pilalle? Olisi niin räyhäkkää saada sanoa polttelevansa itse valettua kynttilää :) Ja tuollainen pringleskynttilä, tarviiko siinä olla sellainen piiiiiitkä pinna, jossa pitää jaksaa kastaa ja kastaa ja kastaa sitä kynttilää kun ne tulee ohuen ohut kerros kerrallaan siihen sydänlangan ympärille vai tuleeko tuo vaan täyttämällä se pringles? Niin ja se tärkein kysymys :D Jos se tuhnu oli kaksi euroa kilo niin oliko se edukasta? Tietysti voisin sen googlailla itse, mutta kysytään nyt sitten sekin sulta kun pääsin kyselemisen alkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *reps*, alkoi naurattamaan tämä vahinkovaraston pöly!! ;)
   Annan helpon vinkin: sinooperista tai sinellistä 1 kg pussi stariini massa maksaa n.8 € voi olla halvempaakin. Siitä valmiista steariini massasta tulee kovia ja hyviä kynttilöitä. Sitten hankit riippuen montako kynttilää teet niin sydänlankaa joka on ainakin euron metri sinooperissa eli myydään täysin metrituotteena.
   Huono kattila eli sellainen jonka voit poistaa käytöstä. Juu ja se on kuule hienooa saada kehua kaikille, että "ihan itte tein ja en tarvinnut apua muutakuin sen verran, että kysyin myyjältä minkä kokoista sydänlankaa tarvitsen siihen ja siihen kynttiläään". ;)

   Pringeskynttilään annan vihjeen: testaa tehdä ensin vaikka sellaiseen pienenpään. Eli pese purkki kunnolla puhtaaksi, annan kuivua kunnolla.
   Sulata massa, leikkaa sopivan kokoinen narun pätkä kynttilään, jätä ylä-osaan solmuvara josta voit sitten pidentää tarvittaessa narua. Kasta naru kertaalleen ainakin sulassa massassa, kaada sulanutta massaa muutama milli purkin pohjalle. Laita naru keskikohtaan siro tikkuun kiinni ja katso, että naru osuu pohjaan. Odota niin kauan, että se naru kiinnittyy sinne pohjaan eli massa hyytyy kunnolla. Odota vaikka seuraavaan päivään niin hermosi pysyvät varmasti kasassa.
   Sitten osa 2, kun se massa on hyytynyt narun kanssa niin, kaada lisää sulanutta massaa purkkiin, mutta älä tulikuumaa, koska se sulattaa sen pohjalla olevan massan.
   Sitten voit kaadella sitälisää mennen tullen purkkiin niin paljon kuin haluat ja muistajättää vajaaksi että saat narun leikattua katki ylä-osasta.
   Annata vuorokauden hyytyä kunnolla purkissa ja revit seuraavana päivänä irti. Eli perustuu sulata, kaada, sulata, kaada ja anna hyytyä!! :)

   2 euroa on aika edullista, jos siitä syntyy kynttilöitä niin anna menn!! :)
   p.s. älä polta itseäsi äläkä koko taloyhtiöö, mutta polta vaikka se v-mäinen naapuri!! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...