torstai 11. joulukuuta 2014

Neiti etsivä vauhdissa!!

Pitkään aikaan en ole tehnyt Selmasta ja sen touhuiluista postausta joten nyt tulee naisenergiaa parhaimmillaan!

Selman pennut ovat kasvaneet kovaan vauhtiin ja pennut ovat saavuttaneet 5 kukauden iän. Hurja kasvuvauhti ollut Pippurilla ja Pekalla. Pojat ohittavat kohta koollaan selman ihan kokonaan.

Selma sen sijaan ei oikein viihdy kollipoikien kanssa saman katon alla ja onkin omaehtoisesti muuttanut tien toiselle puolelle anopin ja apen luokse asustelemaan. Selma saattaa olla poissa pari päivää meiltä ja vaikka kuinka oviraolla huutelisin neitokaista kotiin niin ei näy missään. Lähinnä Selma viettää yöt anopin ja apen luona. Päivät kuluvat kuten jokainen varmaan osaa ajatellakin niin saalistus puuhissa.

Selmaa on todella vaikea nykyään saada kiinni otettua ulkona ja Selma villiintyi aivan täysin kolipoikien jäädessä meille asumaan. Mikäli meistä joku onnistuu saamaan Selman kiinni ja se joku on yleensä meidän Juho tai isäntä. Minä jos yritän napata neitiä kiinni niin ei varmasti anna ottaa, juoksuttaa minua pitkin pihaa perässään. "ajattelee varmastikin, että juoskoon nyt niin saa tuokin  möhömaha liikuntaa"! Jotenkin hupaisaa ja naurattaa itseäkin välillä meikäläisen kissa-hiiri leikki tämän neidin kanssa. 

Aina silloin, kun Selma innostuu tulemaan kotiin yöksi tai päivällä nauttimaan ruokakipon antimista niin kipolle ei ole muilla asiaa kuin hänellä. Mikäli pennut tulevat lähellekin niin alkaa kova murina ja sähinä. 
Yleensäkin, kun nämä kollit tulevat lähelle niin Selma antaa kyllä sellaista lapaskaa tassuilla, sähinää ja murinaa, että pojat tietävät menneensä kielletylle alueelle.
Mistä moinen käytös sitten johtuu niin sitä en osaa tietää. Veikkaukseni on vain se, että hiarkia on meillä täysin selvä. Selma ei viihdy kollien kanssa ja ei halua niitä lähelleen. Vaikka ovatkin pentuja, mutta nämäkään pennut eivät ole enään mitään pieniä joten olisikohan kyseessä enemmänkin kollien ja nartun välinen ero. pojat tosin haluaisivat kovasti äidin vierelle ja päästä halailemaan, mutta selma on täysin toista mieltä asiasta ja lähelle ei ole tulemista. 
Oudointa onkin se, että minun sylissänikään Selma ei tykkää olla kuin muutaman sekunnin ja saman tien alkaa murina ja sähinä. Ajatuksissani käynkin läpi mietettä, että onko Selmalla pientä mielenosoitusta siitä, että kollit jäivät taloon?
Mene ja tiedä mitä Selman päässä liikkuu, mutta emme halua kissaa sen enmpää kiusata vaan anname kulke ihan omia kulkujaan rauhassa ja  kotiin tultaessa rauhoitan Selmalle oman huoneen jossa voi nukkua ja rentoutua rauhassa.

Olenkin miettinyt, että tämä on varmaan emännän ja kissan välistä selvittelyä siitä, että kumpi kaipaa toistaan ja osoittaa mieltään enemmän. Minä kaipaan ja Selma osoittaa mieletään.

Viikon päästä olen viemässä Selman leikkautettavaksi joten saa nähdä miten paljon se muuttaa neidin eloa ja olemista. Kollipojat leikkautetaan myös, mutta eläinlääkäri käski vielä hetken odottaa. Odottaa lähinnä varmaan poikien kasvua ja kehitystä. Kuitenkin sanoin, että joku kolmesta on leikkautettava ja nopeasti, koska en tahdo pentujen astuvan emäänsä tiineeksi.

Pennut sen sijaan ovat ottaneet minusta emä vastikkeen ja pomppivat syliini vuoronperään hellittäviksi. Muutoin nämä kaksi sankaria kulkee yhdessä sisällä ja ulkona, nukkuvat kylki kylejessä ja nuolevat toisensa puhtaiksi.

Tämmöstä kissan elämää meillä nyt sitten vietetään je Selma mietti, että kummassa asua meillä vai tien toisella puolella. Tosin on vara valita vapaati oman alueensa. Onneksi täällä maalla on paljon paikkoja joissa kissa voi nukkua yöt ja päivät rauhassa.
Selma ja selman oma rauhaisa hetki. Huh.. puolet on luettu, mutta vielä olisi muutama sivu jäljellä!!
"miten tässä kirjassa voikin olla näin paljon sivuja ja en millään jaksaisi sitä lukea, kun kerrankin saan olla ihan rauhssa"!!


"kysyin, mitäs lueskelet tälläkertaa?". Sain huonon vastauksen, mutta voin kuvitella mitä Selma ajatteli mielessään. "Mitäs siinä kyselet? eikös se nyt ole ihan ilmeisen selvä asia, että harry potterilla mennään, sitähän ne kaikki murkut lukee".


Alkaa kuvissa olemaan sellaiset ilmeet Selmalla, että kohta on emännäkin parempi siirtyä kameran kanssa takavasemmalle ja jättää neiti rauhassa viettämään omaa hetkeään ja lepäilemään.


Onneksi sain Selmasta napatuksi nämä muutamat kuvat. Selma on niin vikkelä kinttuinen, että siitä ei kuvia ihan helposti napatakkaan. Lisäksi kollipojat ovat lähistöllä niin Selma liikkuu vielä nopeammin. 


Sillai kai sitten!!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä tehokkaasti laittaakin, mutta laittaa välillä isäntäväenkin! :O Eilen menin käymään anopin ja apen puolella niin siellä se rennosti nukkua pussutti jälleen niiden sohvalla. Siis on se kyllä erinomainen nainen, kun päätti muuttaa sille puolelle. Ihmettelen kyllä suuresti vaikka meillä ruokittiin, paijattiin, hellittiin, annettii olla oma itsensä niin ... :( Onneksi se käy edes kerran viikossa meillä vielä nukkumassa! ;)

   Poista
 2. Ihana Selma :) Teillä ei ole lukutoukkaa teillä on lukukissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanahan se on jos vain kotona viihtyisi, mutta kollit jäi taloon niin Selma muutti naapuriin. Huomenna mennäänkin Selman kanssa leikattavaksi jos saan sen tänäiltana pihasta kiinni. Muutoin peruuntuu koko leikkautus. hmph... :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...