keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Pöytien uusi ilme!

Syyskuun alkupuolella kirjoittamassa postauksessani kerroin kuinka olin aloittanut pöydän pinnan hionnan ja pinnan uudelleen maalaamiseen. Pöydän käsittelyssä tuli eteen monenlaisia ongelmia ja yksi niistä ongelmista oli aine jolla pöytä oli käsitelty. Tämä aine oli siis sellakka ja sitä käytettiin ennen vanhaan pöytien, senkkien ym.. käsittelyssä.

Syyskuiseen postaukseen pääset painamalla TÄSTÄ linkistä. Kun olet kävässyt lukemassa syyskuisen postaukseni niin sen jälkeen voit palata takaisin tähän postaukseen katselemaan pöydän lopputulosta.
Sen kummallisempihan pöytä ei siis ole, vaihdoin vain sen sellakan värin valkoiseksi. Valkoinen pöytä sopii paremmin pintaremontoituun tupahuoneeseemme.


Nyt pöytä näyttää puhtaalta ja raikkaalta saatuaan uuden maalipinnan. Tosin en käyttänyt huonekalumaalia vaan laitoin kylmästi samaa maalia kuin paneeleihin. Pinnasta ei siis tullut kiiltävä vaan paremminkin matta/karkea pintainen. Mieteinkin maalatessani, että mitenköhän pöydän puhdistus toimii jatkossa, mutta eipä ole ongelmia ollut. Pyyheliina kieppuu pinnassa yhtä kätevästi kuin muillakin.

Jonkin tarran olisi voinut laittaa pöydän kannen keskiosaan tuomaan vähän erilaisuutta pöydälle, mutta minähän pidän pelkistetyistä malleista joten omasta mielestäni tämä on ihan hyvä näinkin.

Paikoittain pöydästä kuultaa läpi sellakkaa, mutta ei niin paljon, että se haittaisi silmääni. Itse tehty on kuitenkin itsetehty ja kovan työn tein jo siinä, että sain suurimman osan sellakasta pois pöydän pinnasta.Meillä on ollut ruskea ruokapöytä tupahuoneessa ja ostin siihen ikeasta 6 kappaletta tummia tuoleja. Ajatuksenani on ollut hioa ja maalata tämäkin pöytä valkoiseksi.

Niinpä sitten huomasin tupahuoneen pintarempan jälkeen, että ei se ruskea pöytä oikein stemmaa yhteen huoneen uuden värimaailman kanssa. Päätin sitten hioa ja maalta tämänkin pöydän.


Hioin pöytää ja karhensin pintaa niin paljon kuin jaksoin. Kovaa hommaa näiden pöytien hionta ja, kun ei ole välineetkään ihan ammattitasoa niin meinaa hermot mennä ihan totaalisesti. Onneksi olin sen verran pitkäjänteinen, että sain pinnan karhennettua ja hiottua sen verran kuin piti. Ensin piti laittaa lakkamainen maali pintaan, mutta se ei sointunut millään pöytään joten maalasin sen sitten valkoiseksi heti suosiolla.


Ikean tuolitkin pääsevät nyt hyvin esiin valkoisen pöydän rinnalla. Pöydän jalkaosissa näkyy vielä hieman tummaa väriä, mutta se antaa pienen rustiikkisen vivahteen jalkoihin. Nyt odotellaan, kun pöytä alkaa kulumaan miltä se sitten näyttääkään tulevaisuudessa.

Huoneesta puuttuu vielä verhotangot ja verhot ja muutama iso matto!

4 kommenttia:

 1. Hienon työn oletkin tehnyt, lopputulos näyttäisi olevan kaiken työn arvoista. Kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän se kova homma oli, mutta kuten mainitsitkin, että lopputulos on kaiken työn arvoista. Tykkään kyllä tuosta valkoisesta väristä näissä pöydissä. Tulee paljon raikkaampi ja puhtaampi olotila. Vaikkakin näitä valkoisia saa sitten hieman useammin pyyhkiä, kun näkyy likatahrat nopeasti. :)

   Poista
 2. Upeaa jälkeä! Pitkästäaikaa vierailulla blogissasi ja teillähän on muutoksen tuulet puhaltaneet :) Todella kaunista. Pitääkin lueskella vähän taaksepäin kirjoituksiasi...

  Aloittelen uutta blogia nimellä "Tavallinen" osoitteessa http://taanytvaanontammosta.blogspot.fi/
  Käy joskus vierailulla :) Vielä on ihan alkutekijöissään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän täällä on touhuttu yhtä jos toista. Kiva, kun pääsit poikkeemaan jälleen täälläkin. Ei muutakuin kahlaamaan tekstejä läpi ja katselemaan mitä kaikkea täällä on puuhasteltu. :)

   Käväsen uudessa blogissasi tässä lähipäivinä teskkeilemassa ja päivitän sen listalle jossakin vaiheessa. Itse ajattelin vähän hilejentää blogitahtia, kun tajusin viimein, että elämässä on paljon muutakin tärkeämpää. Mutta jatkan kyllä pitämistä tosin vähän hitaamalla volyymilla. :) Joten TaRa ei katoa minnekkään, juttuja tulee vain siihen tahtiin, kun kerkiän jatkossa tekemään. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...