tiistai 7. lokakuuta 2014

Liekin voimaa!

Olen tässä muutamia kertoja huomannut googlesta etsiessäni uusia ideoita joita voisi testailla kotona, että useimmat hakusanat päätyvät suoraan nykyään blogeihin. Mitä enemmän googlea käytän niin myös sitä enemmän löytyy uusia mielenkiintoisia blogeja.
Tosin en nyt tähän rupea linkittämään mitään blogeja vaan ajatuksena oli yleisesti ajatella näitä googlesta löytyviä ideoita ja inspiraation lähteitä.

Tämäkin idea on ennestään testattu!!

Paripäivää sitten selailin jälleen googlea, mutta kuvahaku puolelta. Tosin en hakenut mitään tiettyä kuvaa tai mallia vaan ihan latelin googlen hakukenttään erilaisia sanoja ja mitä sieltä löysin?
Löysin kuvan jossa oli vanhoihin kahvikuppeihin valettu kynttilöitä. Näitä kuvia, kun aloin selaamaan niin totesin, että eipä tämäkään ollut mikään uusi juttu vaan joku on senkin jo kerinnyt ideoimaan ja toteuttamaan. Ainahan tästäkin jutusta voi rakennella ja kehitellä oman näköisensä idean, mutta minä tein sitten ihan perusidean mukaisen testin. 

Enpä ole aikaisemmin moista kuppi kynttilää ennen testannut niin piti sitten etsiä varastojen kätköstä testihommaan sopiva kuppi. 
Olin edellisenä päivänä tehnyt steariini massasta sytyke ruusukkeita ja värjännyt nämä ruusukkeet punaisella väriaineella. Tätä sulatettua massaa jäi sen verran jäljelle ruusukkeiden teosta joten päätin käytää sen kuppi kynttilän tekoon.Massa näyttää sulatuksen jälkeen oranssiselta kupissa, mutta jäähtymisen jälkeen vaihtaa värin punaiseksi. Annoin tämän ensimmäisen anopille testattavaksi ja kun kävin tänään katsomassa miltä kuivunut kuppi kynttilä näytti niin väri oli yön aikana muuttunut punaiseksi. Punaiseksisihan se olikin tarkoitus muuttua, koska käytin punaista väriainetta värjäyksessä.


Tästä tuli ajatuksena heti mieleeni, että näistä saa mitä näyttävämpiä ja kauneimpia lahjaideoita. Onhan se joulukuukin jälleen lähestymässä joten nämä ovat mainio joululahja idea. Tosin näitä voi antaa ihan muinakin aikoina lahjaksi ja sytykeruusukkeethan ovat hyödyllisiä ympäri vuoden!


Tälläinen testailu tällä kertaa ja seuraavaksi varmaan täytyy mennä kiertämään lähitienoon kirpputorit läpi ja etsiä kilokaupalla vanhoja kynttilän polttamiseen soveltuvia kahvikuppeja!

6 kommenttia:

 1. Siis wautsi wau miten ihania noi sun tekemät sytykeruusut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.. jälleen kerran kehuista. Jotkut onnistuu hyvin ja toisista tulle ihan onnettoman näköisiä. Tein vähän itselleni kiusaa näiden ruusukkeiden kanssa ja latelin lusikalla terälehtien väliin oikein reilusti sulanutta massaa. Syttyy sitten puut paremmin palamaan, kun oikein roihahtaa liekkeihin tuo ruusuke! :)

   Poista
 2. Aika täydellisen näköisiä sytykeruusuja :). Nämä ovat tosiaan ihana lahjaidea, itse tein viime jouluna juurikin noita kahvikuppikynttilöitä esim. lasten opettajille lahjoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedä siitä täydellisestä mitään, mutta hyvä yritys kuitenkin. :)
   Ajattelin, että voisi joulun alla ilahduttaa sukulaisia näillä kynttilä jutuilla. Antavat ainakin valoa syksyn/talven pimeneviin iltoihin. :)
   Täytyy vain ottaa hetki vähän rauhallisesti, kun toivun sairaalareissusta, jokin ihme pöpö iski elimistöön täydellä voimallaan ja vei sairaalan pedille viikoksi. Nyt olen kyllä jo kotosalla ja yleiskunto laski aika matalalle. Pikkuhiljalleen siis palaillaan taas normi arkeen. :O

   Poista
 3. Aivan ihania molemmat. Ja tosiaan mahtava joululahja turhan tavaran sijasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kyllä ovat hyvä lahjaidea. Aika mielenkiintoista oli tehdä tätä kuppi versioita, kun ensin massa oli ihan oranssista ja seuraavana päivänä kunnolla kuivuessaan täysin punaista. Ovat kyllä hienoja! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...