torstai 14. elokuuta 2014

Ostettua ja saatua!

Edellisessä postauksessani kirjoitin, että laitan jossakin vaiheessa postausta kesälomareissulla hankituista tai saaduista mielenkiintoisimmista tavaroista postausta.

Hämeenlinnan reissulla ja siellä sotamuseossa käydessämme iskin silmäni eteisaulassa myynnissä oleviin tavaroihin.
Bongasin sieltä myyntipöydältä 

nämä...
Tulitikkupaketit jotka on vankityönä tehty ostaa sieltä mukaani. Näissä oli niin ihanat pintakuvat ja systeemit, että en malttanut olla ostamatta. Olisihan niitä rasioita ollut yksittäisinäkin myynnissä, mutta kun kerta siinä seisoin niin päätin ostaa heti kolme pakettia ja kaikki erinäköisiä.


Etsiessäni blogini arvontaan sopivaa lahjaa löysin myös Sinooperista itsellenikin jotakin aivan ihanaa..
Olen siis niin moneen kertaan tuijottanut sinooperin hyllyllä tätä kynttilä lyhtyä ja miettinyt sen ostoa. Jostakin syystä se ei vain ole päätynyt meikäläisen ostoskassiin, mutta tälläkertaa minua onnisti ja lyhty lasipurkkeineen päivineen päätyi kassan kautta ostoskassiini. "johan mää odotinkin tätä päivää"! Sinooperissa oli meneillään alennukset ja tämähän sattui sopivasti olemaan alennuksessa joten nappasin sen automaattisesti mukaani!No nyt mulla on kunnon lyhty ja isoo kasa tulititikkuja, luulisi tällä tikkumäärällä saada syksyn pimenevinä iltoina sytytettyä kynttilöihin liekit.
 Hämeenlinnasta, kun lähdettiin ajettiin tampereen kautta kotiin. Poikettiin kuljun kartanossa ja sieltä mukaan kotiintuomisiksi löytyi nämä kaksi ihanaa peltipurnukkaa. Näitäkin olen etsinyt ja nyt kuljunkartanossa oli hyllyllä näitä tarjolla. Olisi tehnyt mieleni ostaa vielä se kolmaskin, mutta päätin nyt ensin ostaa nämä kaksi ja kokeilla, että tuleeko niitä oikeesti käytettyä vai päätyvätkö sisustuskoristeiksi johonkin hyllyn päälle. 
kyllä näitä silti on käytetty ja toisen täytin kaurahiutaleilla ja toisen milläs muullakaan kuin riisimuroilla!
Kerran tampereen sunnalta oltiin niin nyt oli hyvä syy mennä vielä ikeassa käymään. Ikeassa, kun en ihan joka viikko pääse käymään niin päätin hyödyntää reissumme ja pakottaa miesväki mukaani ikea kierrokselle. 

Olen aikaisemmin ostanut ikeasta näitä vahvoja isoja juomalaseja jotka todellakaan ei ole pilattu hinnalla. Jostakin kumman syystä meidän laseissa oli kato käynyt, niitä oli hajonnut käytössä muutamia niin päätin, että oli aika täydentää lasivarastoa.

No nyt niitä on ainakin vähäksi aikaa taas käytettäväksi.
Näissä on hyväpuoli se, että kestävät niin kylmää kuin kuumaakin juotavaa joten ovat selvasti suunnattu lapsiperheinen tarpeeseen.


Mulla on vielä muutama pienenpi tuollainen saman tyyppinen lasi ostettuna jostakin ideaparkin halbahalli tyyppisestä liikkeestä. Tosin mää en näistä lyhkäsistä niin välitä, että kyllä nää isot on parempia!Siinä kärryä täyttäessäni aloin katselemaan, että mitäs tänne kärryn pohjalle oikein on kasattu?
Sinne oli ilmestynyt kaksi iso lasikolpakkoa ja kysyin, että mistä nämä nyt ovat? Isäntä oli ne jostakin hyllystä bonganut ja sanoi, että voitaisiin viedä hänen vahemmilleen tuliaiseksi ja elkukoiden hoidosta lahjaksi. Aha.. ja mä sanoin heti perään, että mene sitten ja hae kaksi lisää, minä tahdon samanlaiset meidän hyllyyn!!
Kerrankin mulla on kunnon vesi-cocacola-jaffa kolpakko mistä kulauttaa kunnon määrä nesteitä kurkusta alas. Eipä tarvii enään juosta jatkuvasti vesihanan vierellä täyttämässä lasia!Reissusta kotio päästyämme seisoin hetken suu auki keittiön pöydän viressä ja katselin sinne ilmestynyttä kokoonpanoa. Mietein, että mistäs nämä nyt tähän on tupsahtanut? Piti oikein hetki raapia päätä ja miettiä, että onkohan nyt miehen siskolta unohtunut meille jotakin. Miehen sisko oli perheineen meillä talon vahteina, hoitivat kissoja, ja kävivät anoppia ja appiukkoa tapaamassa. Piti heti soittaa kälylle ja kysyä, että mikäs ihmeen juttu täällä keittiön pöydällä onkaan?
Käly nauroi ja sanoi, että hän osti sen teille kiitokseksi talon lainasta.
hmmm.. oli siinä pöydällä vähän muutakin karkkia pojille ja isännälle kurkun kostutetta. Hetken siinä katselin ja totesin puhelimeen, että no ei teidän nyt tuollaisia olisi tarvinnut, mutta nyt kun sen on tossa niin..
JEE..JEE.. mikä ihana lahja!!!

Siinä ne edelleen hienossa kassassa tönöttävät keittiön pöydällä, enkä ole raaskinnut laittaa minnekkään muualle. Niin ihana tuoksu tulee noista kynttilöistä ja tuo koko juttu kaunistaa pöydän sisustusta.
Enkä minä yksinäni ole niitä tuoksutellut vaan aika moni muukin joka on poikennut kylässä.
Kiitos vaan K:lle lahjasta!Semmoisia ostoksia ja toisilta saatuja juttuja tänäkesänä.

6 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä ja ihania lahjoja. Miten en oo noin kaunista lyhtyä nähnyt sinooperissa??? Pakko mennä sinne pyörimään uudestaan. Voihan se olla ,että täällä on eri valikoimat liikkeessä :(
  Kaunis se on ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme juttu, mutta viimeaikoina olen kyllä saanut rahalle vastinetta ja löytänyt sellaisia juttuja, että hyödyttää ostaa. Varsinkin nuo Ikea lasit on ihan in juttu!

   Voi olla, että paikkakunnittain sinoopereissa saattaa olla eri tuotteita, mutta nämä myytiin alennuksella pois kuten suurin osa tuotteista. Vaihtuu taas tilalle syksy valikoima ja se hemputin joulu taas lähenee!! :O

   Poista
 2. Ole hyvä vaan! Munkin mielestä nätit, pitää ehkä itsellekin napata seuraavalla Kpään reissulla :) T. Koo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin hetken, että mitä ihmeen ole hyvä vaan? Kunnes tuo Kankaanpään suunta paljasti anonyymin takana piileskelevän K:n! Juu kiitos vaan ja susittelen. En ole vielä raaskinnut polttaa noita kynttilöitä, kun odotan jotain spesial päivää tai oikein pimeetä syys iltaa! ;)

   Poista
 3. Sulla oli kyllä ihana talovahti kun sen vahtimisen lisäksi sait vielä noin kauniin asetelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kannatti jättää talo kälyn käsiin. :)

   Katsotaan sitten, koska rohkenen polttelemaan noita kynttilöitä? Täytyy odottaa jotain spesiaali tilaisuutta!! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...