keskiviikko 20. elokuuta 2014

Gluteenittomat mokkapalat! (masaliisa)

Pääsin niin kovaan vauhtiin ja puhisin ja touhusin keittiössä höyryveturin lailla. Päätin, että jotakin muutakin hyvää on saatava munkkien rinnalle. Päätin sitten tehdä gluteenittoman masaliisan joka kantaa siis oikealta nimeltään mokkapalat!

Näistä tuli järjettömän hyviä ja ei mitään eroa huomaa tavallisiin mokkapaloihin. Maku on aivan saman tyyppinen ja ei uskoisi varmaan ulkopuolinen maistaja, että on gluteeniton. Mutta minäpä sen mauna ja koostumuksen tiedän, koska siihen gluteenitonta jauhoseosta käytin.

Gluteenittomien mokkapalojen ohjeen löydät TÄSTÄ
Tietenkin ohjeen tekijääkin pitää mainostaa joten käväseppä Hennan blogissa tsekkaamassa muita ohjeita. Hennan blogiin pääset TÄSTÄ
Minä käväsin blogissa linkittämässä itseni lukijaksi ja katsomassa vähän miltä siellä näyttää. Hyvältähän siellä näytti joten pitää vierailla vielä uudelleen, josko sieltä löytyisi muita hyviä ohjeita testattavaksi ja kokeiltavaksi.

Muokkasin oman maun mukaan ohjetta sen verran, että voin sijaan käytin jälleen laktoositonta voita ja kevytmaidon sijaan laktoositonta maitoa.
Sokeroimattomasta kaakaojauheesta en tiedä joten laitoin ihan tummaa kaakaojauhetta. Lisäksi minulle meni hieman enemmän tomusokeria, kahvia ja voita kuorrutukseen. Minä kun olen sellainen herkkuhiiri, että sitä kuorrutetta pitää olla reilusti masaliisan pinnalla!Värinonparellien lisäksi heitin vielä joukkoon suklaa nonparelleja.
Ja sitten maistelemaan...
Maku oli hyvää ja mokkapalat onnistuivat hyvin!
Tätä voin siis jatkossa herkutella, kun alkaa makean nälkä iskemään. Tämä on muuten todella hyvä makean nälän tappaja joten suosittelen kaikille makean nälkäisille testaamaan tätä ohjetta!


Ihmettelen kuinka hyvin onnistuin näissä gluteenittomissa leivonnaisissa tänään ja miten hyvän makusia niistä tulikin.


6 kommenttia:

 1. Työkaverilla on gluteeniton ruokavalio ja hän toi näitä herkkuja viime viikolla töihin. Olivat kyllä niin hyviä ★

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon pystyy tänäpäivänä tekemään leivonnaisia ja ruokia gluteenittomana! Siis jäätävän hyvää tämä masaliisa oli. :)

   Poista
 2. Aivan ihana ulkoasu tässä blogissasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, piti vähän vaihtaa tyyliä. Sain viimeinkin laitettua nuo linkit kaikki yhteen riviin otsikon alle ettei ole sitä kamalaa sekamelskaa blogin oikeassa laidassa. Lisäksi tein itse ottamista kukkakuvista kuvan tuohon otsikon mukaan. Hienoa, että porukka tykkää ulkoasusta! :)

   Poista
 3. On niin kotoisaa kun sää sanot sitä masaliisaksi, täällä Hämeessä nämä ihmiset käyttää tuota toista väärää nimeä, sitä mokkapalaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mokkapalaa määkin olen pitkään käyttänyt kunnes joku meni ja opetti mullekin sen masaliisa nimityksen! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...