keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Synttäri sankari!

Alkuviikko on mennyt vipeltänyt ihan mahotonta vauhtia eteenpäin. Eilen oltiin juuri maanantaissa ja mitä maanantaina sain aikaiseksi. Ainakin siivoilin kämppää, vaikka tiesin, että se olisi päivää liian aikaisin, koska tänään vasta juhlittaisiin Joelin synttäreitä. Kesälomalla, kun koko sakki on koossa kotona niin kämppääkin saa tiiviimpään tahtiin siivota ja puunata. Jotenkin tuntuu, että paikat menevät täysin sekaisin ja millään en pysty pitämään paikkoja järjestyksessä. Onko paikkojen oltava sitten niin järjestyksessä kesälomalla? no on! Meikäläisellä, kun on ihan ääretön pakkoneuroosi siitä, että paikat pitää olla suht järjestyksessä kotona. Kukapa sitä nyt ihan äärettömän sekaisessa kodissa tahtoisi asua?

Maanantaina siis järjesteltiin ja järjestelyn lisäksi päätin kokeilla tehdä sokerimassasta itse ruusuja. Nyt otin kyllä sellaisen homman tehtäväksi, että joko se onnistuu tai menee päin seiniä! Päätin sitten vielä olla oikein rohkea ja värjätä sokerimassaa itse ja tehdä ruusukkeita niistä.
Joel vaati, että ruusuja pitää olla kakussa, niin silloin pojan on saatava ruusuja kakkuun. Olisihan niitä helpompi ostaa valmiina kuten viimevuonnakin, mutta meikäläinenhän päätti, että nyt luodaan jotain uutta ja hurjaa!!
TaRan taidot testiin ja ... ruusuja vääntämään, massaa värjäämään...


Ruusut sain valmiiksi ja lopputuloksen näette ylläolevasta kuvasta. Kolmen ruusun sarjan sain tehtyä ja ajattelin olla käymättä liian ahneeksi ruusujen teossa ja lopettaa harjoitukset ajoissa. Mikäli olisin tehnyt vielä lisää niin veikkaampa, että ne seuraavat olisivat olleet täysin tuhoontuomittu ajatus! Kannattaa siis joskus tehdä ihan kokeilun kannalta ja onnistua ensimmäisellä kerralla ja laittaa ne tarjolle. Näinhän minä teinkin. "kerrankin viisaasti tehty"!

Ruusukkeet!!

Valkoista sokerimassaa
elintarvike väriä
glitter geeliä

Minullahan siis ei ole mitään ruusu muottia eli nyt todellakin nyhjäsin tyhjästä ja pistin aivosopukat toimimaan vauhdilla. hyvinhän se värjääminen ja ruusujen teko onnistui. Värjäsin pienen määrän sokerimassaa turkoosiksi ja vihreäksi. Turkoosista tein ruusun ja vihreästä terälehdet ruusuille. Yritin tehdä sinivalkoisen ruusun joka todellakaan ei ollut helppoa tehdä, mutta tuli siitä nyt jonkunmoinen.

Maanantaista oltiin selvitty hengissä ja elävänä, vaikka koko alkupäivä oli mennyt ihan kiukun ja edelleen kiukun potkuraivarin partaalla. Ilmeisesti kannattaa joskus tehdä jotakin luovaa kiukussapäin niin saa luotua jotakin todella hienoa.

Seuraavaksi olikin TIISTAIN VUORO!!
aamulla heräsin ja totesin.. "voi ei"!! tämä tästä vielä puuttuuikin!!
Minulle oli varattu ensiviikolle hammaslääkäri aika, mutta se penteleen hammas päättikin sitten alkaa kiukutella juuri tänäaamuna. No mitä tekee Tara? Herätteelee itsensä aamutokkurasta hereille ja ottaa puhelimen kauniiseen kätten, soittaa päräyttää hammaspäivystykseen ja selittää tilanteen. Aika annettiin päivystykseen ja minä innokkaana siinä toivossa, että nyt saan apua suu olooni ja hammas paikataan.

Mitä päättikään tehdä hammaslääkäri? No REPIÄ irti sen kirotun hampaan. Pitikö olla niin pahalla päällä edellis päivänä, että hammaskin alkoi oikuttelemaan seuraavana aamuna. Syyttää saan itseäni ja nyt ainakin tiedän, että meitä ohjailee täällä jokin meitä voimakkaampi käsi. Ajattelin vain, että ei tämä voi olla totta!! taas kiskotaan hammas ulos ja mä niin luulin, että nämä toimenpiteet olisi vähäksi aikaa rauhoittuneet.
No hammas lähti ja sattunut ei onneksi yhtään, kun vetästiin sen verran jyty puurute, mutta kyllä sen poisto kestikin!

Kotiin tultiin tuppo suussa ja aloin heti leipomaan kakkupohjaa, sekä bostonpullaa. Enään olisi vuorokausi synttäreihin aikaa ja minähän päätin, että vaikka rakeita sataisi niskaan ja ammottava kolo riennaisi kipuna suussa niin minähän LEIVON!!

Leipominen on nimittäin hyvä asia unohtaa hampaan vedosta johtuva kipu ja onneksi vielä oli suu sen verran puuduksissa, että homma kävi kuin vanhalta tekijältä!Appelsiini bostonpulla tuli valmiiksi ja tuoksut olivat aivan mahtavat. 


Viimein selvisimme tähän päivään ja kaikki saatiin ajoissa valmiiksi.
Päivänsankari oli tyytyväinen valmistamiini herkkuihin ja niin olivat vieraatkin. Tänävuonna oli vähemmän synttäri vieraita, mutta sitä maittavammat herkut!

Täytekakuksi tein 8 munan kakun jonka väliin laitoin vanilija moussea ja mansikkahilloa. Kakun kostutuksena käytin sitruuna-sokeri-vesi seosta joka ei ollut yhtään kirpeää, eikä sitruuna edes maistunut kakun välissä. Päällystin kakun ensin kermavaahdolla johon sekoitin vatkaamis vaiheessa reilusti vanhan ajan vanilijasokeria. Tämän jälkeen annoin kakun vetäytyä hetken jääkaapissa ja silläaikaa kaulitsin valkoisesta sokerimassasta pinta kuoren. Lopuksi koristelin kakun tekemilläni ruusuilla, hopea kuulilla, ja tekemilläni nimi kuutioilla.

Lisäksi laitoin kakun ala-reunaan värjäämälläni sokerimassalla liuskan kakun ympärille ja hopeakuulia kiertämään kakun ympäri.Olen jopa itsekin hyvin tyytyväinen lopputulokseen, mutta pieni reikä tuli sokerimassaan, kun painaessa vähän repesi. Taisin kaulita massan liian ohueksi ja laittaessani sitä kakun päälle se repesi. Mutta kotikokille sattuu ja tapahtuu joten mitäpä sitä turhia stressaamaan, maku voittaa aina lopussa kakkusoran!


Tomusokeria näkyy pöydällä ja yleensä kakku kuvat pitäisi olla siistit, mutta tuli vähän kiire näiden kuvien otossa joten en kerinnyt vielä laittamaan sitä tarjolle kunnolla,kun ensimmäiset kaffittelijat olivat jo saapuneet. 
"joskus voi siis käydä näinkin"!


Sellaiset 10-vuotis herkut meillä tänäkesänä!

4 kommenttia:

 1. Myöhästyneet onnittelut isolle(pienelle) miehelle :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kakku ja ruusut! :) Sä olet taitava. :)

  Onnittelut 10-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välitän onnittelut!
   Olen kyllä lopputulokseen ihan tyytyväinen, vaikka sokerimassa lohkesikin parista kohdasta. Kaulin ilmeisesti vähän liian ohkaiseksi, mutta hyvin onnistui! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...