perjantai 20. kesäkuuta 2014

Suihkulähde kuntoon!

Meidän on pitkän aikaa pitänyt, pitänyt ja edelleen pitänyt laittaa pihassamme oleve suihkulähde kesäkuntoon. Aina tämä suihkulähteen siivous on vain venynyt ja sitä on siirretty kiireiden vuoksi eteenpäin. 

Viimeinkin sain aikaiseksi putsata suihkulähteen pohjamuovin ja samalla tarkastin sen yleiskunnon. Reikiähän siinä näytti olevan saman verran kuin edellisenäkin kesänä, mutta oli siihen tainnut tulla muutama lisää talven aikana. Tiedossa oli siis paikkaamista ja hieman korjaamista, jotta saataisiin vesi pysymään lähteessä.
Anoppi on aikaisempina vuosina pessyt lähteen muovipohjan oikein pesuaineen ja harjan kera, mutta itse olin sen verran laiskempi pohjan pesussa, että pyyhin ja putsasin vain pahemmat liat pois.

Siippa pääsi jälleen työn touhuun ja paikkailemaan pohjaa, kuten kuvasta näkyy niin paikkoja on vähän enemmänkin.
Ajattelin mieheni paikatessa pohjamuovia, että jospa tämä tämän kesän jaksaisi vielä pitää vedet sisällään niin ensi kesänä voitaisiin hankkia lähteeseen kunnon allas.


Puhdistettuamme ja paikattuamme pohjamuovin lähdimme asettelemaan suihkulähdettä paikalleen ja testailemaan pitääkö muovi veden sisäpuolella vai tuleeko koko hommasta ihan huti ja saadaanko lähteä hakemaan sitä allasta jo tänäkesänä?


Suihkulähde oli paikallaan ja ei muutakuin vesi valumaan ja jännityksellä odottamaan miten käy?
Kyllä siellä vesi näytti pysyvän ja suihkulähdekin alkoi toimimaan vanhaan perinteiseen tyyliin. Saatiin tämäkin homma pois päiväjärjestyksestä ja mukavahan se on suihkulähteen sadettaa katsella ja kuunella!


Siinä se suihku nyt suihkuaa ja ihan täyteen ei vettä päästetty. Huomattiin nimittäin seuraavana päivänä, että vesi oli laskenut. Ilmeisemminkin joku kohta pohjamuovissa vuotaa joten pitää varmaankin vielä kerran tyhjentää lähde ja paikata, tai sitten annetaan vuotaa tyhjilleen ja hankitaan se allas ja toivotaan, että se kestäisi sitten paremmin kuin tämä pohjamuovi.

Ilmeisemminkin talvella jäät ovat rikkoneet pohjamuovia, koirat ovat käyneet siellä juomassa ja tassujen kynnet ovat menneet muovin läpi. Mikäli tähän allas hankitaan niin pitää vahtia, että koirat eivät pääse tallaamaan sitä allasta hajalle. 

Kuvan myötä toivottelen kaikille rauhallista ja ihanaa juhannusta. Kesä ja juhannus on vain kerran vuodessa joten yritetään nauttia vaikka sää ei suosikkaan juhannus juhlijoita.

4 kommenttia:

 1. Läiskyvää juhannusta sinne teille kaikille

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää juhannusta teillekin! :)

  VastaaPoista
 3. Jos teillä on ollut siellä samanlaista tuulista kuin täällä Hämeessä niin ihmeen paljon vettä menee haaskuuseen kun tuuli heittää pisaran sinne ja pisaran tuonne :) Olin tyrkyttämässä sulle klooritablettia tuonne altaaseen, mutta teillä käy koirat siellä juomassa niin ei uskalla. Ollaan käytetty sellaista mikä on tarkoitettu uima-altaaseen, mutta kyllä koirilla juomalla menee sitä vettä paljon enemmän vatsaan kuin ihmisillä uidessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulista, sateista, harmaata, sumeeta juurikin sitä ärsyttävää kylmyyttä ja surkeutta. Meillä on laitettu ajastukselle tuo suihkulähde, mutta kai se pisaran heittää sinne ja tänne, ei se niin vaarallista ole. "onneksi ne surkeat kelit on ohitse ja nyt on vähän lämpimämpää ja aurinkoisempaa"!

   Juu elmo käy aina silloin tällöin siellä ryypiskelemässä vettä joten ei ehkä kannata laittaa klooritabuja joukkoon. Saisipahan koira sitten kerrasta kunnon puhdistuksen sisuskaluilleen. :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...