lauantai 7. kesäkuuta 2014

Öljyä puupinnalle!

Tässä joku aika siten kirjoitin ja laitoin kuvia postaukseeni jossa otimme ulkokalusteet kesäkäyttöön talven jäljiltä.
Ensin kalusteet pestiin kunnon mäntysuopa pesulla ja annettiin hetken kuivahtaa, tämän jälkeen pinnat käsiteltiin puuöljyllä joka antaa väriä ja suojaa kalusteiden pinnalle.

Meillä uusittiin pihakaivon kansi uusiksi viime kesänä, kun vanha alkoi olemaan sen verran laho, että pelkäsimme pahasti sen koituvan vielä jonkun kohtaloksi. Lapsia kuitenkin juoksentelee pihassa mennen tullen niin kaivon kansi on hyvä olla kestävä ja turvallinen. Enkä minäkään niin innokas ole sinne kaivonpohjalle mätkähtämään saatika muutkaan jotka sen kaivon ympärillä pyörii ja hyörii.

Kaivonkansi oli sitten sen verran haalistuneen näköinen, että päätimme antaa sille saman puuöljy käsittelyn kuin pihakalsuteillekin.
Olisihan sen kaivonkannen voinut jättää sellaiseksi haalistuneen harmaan väriseksikin, koska vanhan harmaat laudathan ovat nykyään kovassa huudossa ja muotia. Päätimme kuitenkin vetää yhtenäisen linjan ja värisävyn muiden kalusteiden kanssa.Ylläolevasta kuvasta näet selvän eron käsitellystä ja käsittelemättömästä pinnasta.


Ilves-maalit ja ja puuöljy 2.7 litran sanko maksaa n. 14.00 € 
Sopivan edullinen alueelle jossa ei ole suuria määriä öljyttäviä pintoja!
Melko ohkasta tämä kyseinen öljy oli joten saa nähdä sitten miten kestää kesän sateet ja kuumuuudet.


Valmis öljytty pinta on siistin ja värikkään sävyinen. Kuvassa vielä paikoin märkä, mutta tänään kuivuneena näytti ihan hyvältä.
Pintojen öljyäminen on melko helppoa eikä vaadi mitään ihmeellisempiä poppas konsteja!


Kaivon reunalla on jono pieniä kiviä ja yksi kivi sai pienen öljyn pintaansa. Ihan sydämeltä se ainakin minun silmissäni näyttää!
Vähän teräväkulmainen, mutta kiva yksityiskohta!

2 kommenttia:

  1. Mun silmään tuo käsitelty puu näyttää tässä tapauksessa paremmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä ihan hieno lopputulos tuli. Titenkin makuasia, mä olen vanhojen harmaiden lautojen ystävä, mutta keinuissa ja pihakalusteissa on hyvä ainakin olla öljy suojaus päällä. :)

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...