sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Luovuus valloilleen!

Edellisessä postauksessa hieman valotin asiaa, että olen tällä viikolla vääntänyt pullataikinaa oikein urakalla.

Tiistai aamu heräsin ja totesin, että voi en tänään on se päivä ja ilta jolloin jälleen leivonta kykyni laitetaan kovalle koetukselle.
Olin luvannut, emännöidä kylä-yhdistyksemme grilli-yhteislaulu iltaa.
 (tosin jotta koko kunnia ei nyt sitten mene meikäläisen piikkiin niin pitää heti tekstin alussa sanoa, että oli siellä emännöimässä muitakin kuin minä) 
Tämänvuoden olen lupautunut olemaan kylä-yhdistyksemme sihteeri joten pitäähän sihteerin emännöidä ainakin yksissä kyläjuhlissakin. Hyvänä apuna minulla oli ex-sihteerimme ja tietenkin mieheni, sekä puheenjohtajamme. Talkoo hommilla siis mentiin koko projekti ja minä olin mennyt ja luvannut leipoa pullat 40 hengelle. "mitäs menin lupaamaan"!

Maanantai päivä alkoi sillä, että olimme kylän naisten kanssa siivoamassa yhdistyksen tilat. Mitä enemmän siivoojia sitä enemmän saadaan puhdasta jälkeä aikaan. Onneksi meitä oli monta naista siivoilemassa niin tuli paikat melko vauhdikkaasti siivottua!
Siinä menikin maanantai päivä siis siivotessa..

Tiistaina aamuna aloitin pullien leivonnalla ja ilta vierähtikin juhlissa emännöiden. Voin kertoa etten sitten tiistaina paljon pakaroiden päällä istunut joten olo oli melko naatti juhlien jälkeen.
Juhlat saatiin kunnialla läpi, ruoka oli hyvää ja vanha väki enimmäkseen lauleskeli lauluja.

Mutta se pullien leivonta....

Vääntää, kääntää, veivaa ja vaivaa..
2 litran taikina voi nostattaa hien pintaan ja varsinkin siinä vaiheessa, kun huomaa taikinan pursuavan ja paisuvan melkein yli reunojen. Piti tunti odottaa taikinan nousemista, mutta odotus taisi puolittua, koska meikäläisen taikinat pursuaa ihan mahottomasti aina nostatus vaiheessa.


Yleensä näihin kylä-yhdistyksen illan istujaisiin on leivottu ihan perinteisiä pyöreitä pullia, mutta nyt meikäläinen päätti rikkoa perinteet ja muuttaa ne perinteiset pyöreät pullat puusteiksi!

Yllätys, en sitten yhtään yllättynyt tälläkään kertaa siitä, että vielä pöydälläkin taikinani jatkaa turpoamistaan joten tuli vähän kiire siinä puustien leivonnassa. Onneksi puustien leivonta on helppoa ja nopeaa!


Tässä on ainakin yksi pitko tehty valmiiksi puustit leikattu valmiiksi. Seuraavaksi paistovaihe ja taas jännitetään onnistuuko vai ei? Mikäli nyt joku menee vikaan niin sitten menee kaikki vikaan ja koko satsi on tarjoilu kelvottomia.Huh ja fiuh.. onneksi ne onnistuivat ja tulivat vielä tarjoilu ja syömä kelpoisiksi.

Olivat kuulemma todella upean kokoisia, näköisiä ja erittäin hyvän makuuisia. Kehut tuli suoraan siis illan juhlijoilta.Vielä oli jäljellä yksi ongelma!
Nimittäin minun piti leipoa tai tuoda jotakin gluteenitonta pöytään, koska porukassa oli pari joiden elimistö ei siedä gluteenia. Minulle oli luvattu, että eräs vanhemmista emännistä toisi tullessaan jotakin gluteenitonta vaihtoehtoa. Mutta eihän se nyt sopinut lainkaan pääkoppaani. Kyllä jos olen emännöimässä iltaa niin pitäähän minun tarjota myös puustien kanssa jotakin gluteenitontakin vaihtoehtoa niitä tarvitseville.

Päätin sitten tehdä gluteenittoman tiikerikakun.
Alku näytti tämänkin valmistamisessa aivan liian onnistuneelta ja hyvältä.Näin siinä sitten kävi...
Paistoin kakun silikoni vuuassa, kaapista ei löytynyt gluteenittomia korppujauhoja joten voitelin silikoni vuuan vain öljyllä ja korppujauhottamatta jäi.
Kakku kypsyi hyvin, mutta sitä vuuasta irottaessani se mureni halkesi ihan totaalisesti.
Tässä vaiheessa minulle iski paniikki ja totesin, voi ei! mitäs nyt teen?
Pitihän siitä ongelmasta laittaa huvittuneena kuvaa naamakirjaankin lujaa ja toivoa, että joku antaisi pienen vinkin miten voisin pelastaa tämän tilanteen.
Päätin sitten maistella kakkua ja totesin, että maistui ihan sairaan hyvältä ja annoin meidän Juhonkin sitä popsia poskeesan mahan täydeltä. Ajattelin, että no! Jos tämä ny meni ihan pialle niin ainahan me voimme sen syödä itse perheen kesken.  
Tässä vaiheessa joku oli jo mennyt kommentoimaan naamakirjan puolella miten voisin pelastaa vielä kakkuni tarjoilu kuntoon. Jälleen piti laittaa oma luovuus valloilleen ja miettiä miten tämän tilanteen nyt oikeasti HOITAISIN?
Siinä hetken sitä rikkinäistä kakkua tuijotellessa ja välillä astia hyllylle katsellen sain aivan mielettömän idean! Idea laittoi minut automaattisesti nopeasti toimimaan ja päätin testata miten se toimisi käytännössä. Nyt oli enään jäljellä oman idean, sekä luovuuteni testaaminen ja pidin itse itselleni peukkuja, että tämä idea todellakin onistuisi. Nimittäin mikäli tämä minun ideani ei toimisi niin sitten pitäisi todellakin toivoa, että eräs vanhempi rouva toisi niitä gluteenittomia kaupasta kuten oli luvannut. Mutta jos olivatkin siinä toivossa, että minä teen kahvi pöytään tarjolle jotakin gluteenitonta tarjottavaa niin nyt olisi minusta kiinni miten tämän tilanteen hoitaisin. Kauppaankaan en enään kerkiäisi lähteä hakemaan mitään gluteenittomia tuotteita joten nyt jos koskaan tämän idean piti TOIMIA!!


Gluteeniton tiikerkakkuni siis muuttui gluteenittomiksi tiikeri leivoksiksi!!
Hurraa ja olin ylittänyt itseni. Jälleen voin todeta, että aikansa miettii niin johan se luovuus iskee valloilleen...
Sitä miten nämä tein, en ala täällä kertomaan, koska siitä tulisi aivan liian pitkä tarina kerrottavaksi. Jokainen voi siis loput päätellä itse. Olenko vähä tyly, kun en kerro, mutta eihän taikurikaan voi taikojaan paljastaa!


Onneksi meidän junnu ei syönyt mahaansa koko kakkua joten sain pelastettua kakkua ja tehtyä lopusta näitä tiikeri leivoksia.
Päälle kunnon ripas vatkattua kermaa ja koristeeksi pakkasesta viime syksynä poimittuja vadelmia. Wolaa ja leivokset olivat valmiit tarjoiltavaksi.

Kun klikkaat TÄTÄ niin pääset hakemaan gluteenittoman tiikerikakun perusohjeen.


Joskus sitä yllättyy täysin omista taidoistaan!!

p.s. nämä kakut onnistuivat hyvin, tarjoilu oli pelastettu. Koemaistajana toimi anoppini joka totesi näiden toimivan ja olevan hyviä. Lisäksi illalla sain positiivista mainintaa näistä joten ilta oli pelastettu niin puustien kuin tiikerileivostenkin osalta.

Korvapuustiti tein kaikki laktoosittomina!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...