sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Bostonkakku!

Olen tällä viikolla leiponut kaksi 2 litran pullataikinaa ja nyt taitaa olla muutamaksi päiväksi pullataikina kiintiö täynnä. Alkuviikosta leivoin kyläyhdistyksen grilli/yhteislaulu iltaan pullat ja nyt tänään innostuin sitten tekemään meille pakastimeen pullia. 

Päätin taikinasta tehdä yhden bostonkakun kokeeksi.
Muistissani on nyt suuri aukko? En muista, että olisin bostonkakkua tehnyt aikaisemmin, sekä muistissani on iso aukko jokanka mukaan en muistaisi, että olisin ammattikouluaikananikaan tehnyt bostonkakkua. 
Oli miten oli tänään päätin testata miten tuon kakun tekemeni meikäläiseltä käy ja sehän onnistui.
Minun on pitänyt moneen kertaan koittaa tehdä tätä niin kovin hyväksi kehuttua kakkua, että päätin sitten kylmästi testata.

Tässä se bostonilainen on menossa uuniin kypsymään.
Tässä vaiheessa ajattelin, että kylläpä on todella helppo tehdä ja jos kaikki menee putkeen  niin sehän voi jopa onnistuakkin!


Uunista juuri tullut tuore bostokakku näyttää hyvältä ja tuoksuu mitä ihannimmalta. Yllätyin itsekin kuinka hyvin se oikeasti onnistui. 
Hieman ehkä tuli pinnasta liian tumma, mutta se ei tässä vaiheessa haitanunna yhtään. Lähinnä jännitin sitä, että onko se sisältä kypsä, maistuuko se hyvältä ja onko pohja/reunat tarpeeksi kypsiä.


Siinähän se sitten onkin tarjoiluastialla ja hyvältä näyttää.
Uunista ulos kakun vedettyäni mies sanoi, että se on nyt kaffeen keiton aika ja päästään maistamaan mamman tekemää bostonkakku!
Ajattelin kyllä, että olisin pakastanut tämän ja säästänyt vieraita varten, että olisi joku kakku tarjottavana vieraita varten. Mutta taisi mennä tällä kertaa oman väen suihin.


Ohje:

Perus pullataikinan ohje joka löytyy TÄSTÄ 
Linkistä pääset suoraan  blogini vanhempaan postaukseen jossa on arkivehnäsen, sekä juhlavehnäsen ohje. 

Leivo litran taikina ja anna kohta kunnolla liinojen alla lämpimässä n: 1 h.
Litran taikinasta saat varmasti kaksikin bostonkakkua, mutta mikäli teet vain yhden niin lopusta taikinasta voi tehdä vaikka voipullia!

Tämän jälkeen jaa taikina osiin, ota osista yksi ja kauli leveäksi taikinalevyksi.

Täytteen ohje:

2 prk laktoositonta (Eila) valkosuklaa-lime rahkaa
1 prk laktoositonta (Eila) vanilija rahkaa
sokeria
kanelia

Sekoita rahkat sekaisin ja levitä taikinalevyn päälle.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Rullaa levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa palasia.
Täytä irtopohjan vuoka leikkaamillasi palasilla tiiviiksi.

paista uunissa 200 c:ssa n. 1 tunti.

Huom: katso, että rahkatäytettä ei tule liian paljon jotta saat levyn rullattua hyvin kiinni.
Yhdestä rullasta pitäisi saada  n.11-13 palasta. Taikinan levy saa siis olla aika suuri. 

Valkosuklaa-lime rahka antaa mielenkiintoisen maun bostonkakulle. Maku oli aivan ihana, mutta ajattelin seuraavan kerran kokeilla vähän eri täytteellä tätä helppoa ja kätevästi valmistettavaa bostonilaista!!1 kommentti:

  1. Ihanan näköinen kakku. Eipä ole pitkään aikaan tullut bostonkakkua tehtyäkään, joten tästä innostuneena, voisin sellaisen tervehdittyäni leipoakkin.

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...