torstai 15. toukokuuta 2014

Uusi tuoteperhe!

Olen koko elämäni kamppaillut atooppista ihoa vastaan, välillä iho on ollut rauhallisempi ja välillä todella huonossa kunnossa. Kesäisin yleensä iho on paremmassa kunnossa luonnollisestikin auringon sitä hoitaessa oireet helpottavat. Talvisin kärsin kuivasta ja kutiavasta ihosta kuten muutkin atoopikot.

Tämä tarina on siis monelle atoopikolle ja allergigolle tuttua litaniaa?

Talvisin olenkin tottunut siihen, että käytän enimmäkseen allergialiiton suosimia pyykinpesu, huuhtelu, vartalon- ja hiustenhoito aineita. Olen testannut niin lv-tuoteperhettä, miniriskiä ja omolta, sekä confortilta hajustamattomia sarjoja ja ollut ihan tyytyväinen kaikkiin tuotteisiin. Näistä tuotteista joita mainitsin varmasti löytyy monelle allergigolle apua tyytyväisyyttä iholle.

Talvella kiertäessäni kauppahyllyjen välejä törmäsin yllättäin HalbaHallissa Neutral tuotteisiin seistessäni pyykinpesuaine puolella. Siinä hetken seisoin ja tuijotin purkkeja silmät pyöreinä. Jokin niissä purkeissa pisti aivopoimut jälleen liikenteeseen ja miettimään, että miksi en ole aikaisemmin nähnyt tätä sarjaa? Onko tämä jokin uusi sarja? onko tämä halbahallin oma tuotesarja vai mikä tämä on?
Päätin kokeeksi ostaa yhden pullon pesuainetiivistettä ja yhden pullon huuhteluainette. 

Kerrasta ansaan jäin!!
Ensimmäisen koneellisen pestyäni totesin, että ja tämä oli sitten tässä! Näillä aineilla jatketaan seuraavatkin talvet, keväät ja kesät! Tuote tuntui niin hyvältä vaatteiden ja petiveetteiden pesussa, että ei minulla ollut mitään järkeä lähteä enään etsimäänkään muita allergia tuotteita.

Miten saan hyvän pesutuloksen Neutral sarjan tuotteilla ja miten petivaatteet tuntuvat hyvältä? 

Pesen petivaatteemme aina 60 c:ssa ja kuivaan saunan jälkilämmössä. Pyykin kuivuttua seuraavana päivänä silitän pyykit ja viikkaan kaappiin.
Silittämistä riittää meillä todella paljon ja olen huomannut, että puhtaat silitetyt petivaatteet ovat todella ihanan pehmeät ja niiden sekaan on mukava pujahtaa nukkumaan illalla.

Kuivaan meillä pyykit siis saunassa päivittäin, pihalle vien vaatteita tuulettumaan vasta siinä vaiheessa, kun pahin siitepölykausi on ohitse. Alkukeväästä siitepölykauden pahimillaan olevana aikana en suosittele kenenkään allergigon viemään ulos vaatteita tuulettumaan. Miksi näin? Yleensä siitepölyllä on tapana leijailla ilmassa ja laskeutua myös puhtaille petivaatteille. Siitepölyn tarttuessa petivaatteille ei ole mukavaa pistää näitä vaatteita päälle, koska siitepöly on yksi suuri kutinan aiheuttaja vaatteissa. 

Allergigon tulee siis kaikissa valinnoissaan miettiä tarkkaan minkälaisia vaatteita ja tekstiilejä voi päälleen pukea, tai millaisia petivaatteita on hyvä käyttää sängyssä. Luonnollisestikin allergigot suosivat pehmeitä materiaaleja jotka eivät aiheuta kutinaa, pistävää tunnetta iholla tai hengittämättömiä materiaaleja. 

Siksi Neutral sarja on hyvä valinta ja suosittelen testaamaan sitä!Olin siis löytänyt perheelleni sopivan pyykkiaine perheen pahimpaan kuivuus ja kutina aikaan. Käytänhän minäkin satunnaisesti hyvältä tuoksuvia huuhteluaineita, mutta nyt on ollut taas pitempi aika että on tarve allergia ystävällisille tuotteille.

Pari viikkoa sitten yllätyin täysin, kun löysin prisman hyllyiltä vielä Neutral tuoteperheen hiustenhoito ja vartalonhoito tuotteet. Tämä oli kyllä sellainen yllätys, että piti heti laittaa pesuaineet testiin. 
Vartalosuihkusta pidän todella paljon, ei kuivaa, ei kutia pesun jälkeen. Iholla on hyvä ja puhdas olla. 
Hiustenhoito tuotteet ovat vähemmän käytössä, koska edelleen kamppailen tämän päänahka ongelmani kanssa johon tosin löysin ratkaisun ja apua ongelmaani. Kuitenkin käytän tätä sahampoota ja hoitoainetta jotka ovat ihan hyviä ja miellyttäviä. Ainakin niistä tulee puhdas olo, eikä hiukset tuoksu miltään eli ovat käytännössä pesun, raikkaan puhtaat. Voimakkaat shampoot saavat päänahkani kutiamaan ja kuivumaan melkein aina, sekä aiheuttavat minussa epämiellyttäviä tuntemuksia!Neutral sarja on siis testissä ja tyytyväinen olen valintaani tyytyväinen.

Mutta sitten se toinen mielenkiintoinen sarja!!!

ACO
Apteekki sarjan tuotteet

Kokeilin pari vuotta sitten Amwayn puhdistustuotteita ja ovat hyviä en mene kieltämään, eikä hintakaan ole tuotteissa mikään paha. Pääsi kuitenkin tuotteet loppumaan ja en saanut aikaiseksi tilata yhteyshenkilöni kautta lisää. 

Minulta puuttui puhdistusmaito, ja kasvovesi kaapistani kokonaan. 
On niitä halpa tuotteita testattu ja kokeiltu kaupan hyllyiltä vaikka kuinka moneen kertaan ja aina sama tulos, kireä, kutiava ja ärsyyntynyt iho puhdistuksen jälkeen.

Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kävellä suoraan apteekin ovista sisään!
minulle suositeltiin kuivaan, atooppiseen päänahkaan eräässä apteekissa acon kosteuttavaa päänahkaa hoitavaa ainetta (punainen korkki). Päätin ottaa purkin testiin ja katsoa mitä tapahtuu? Kyllä vain oli tämäkin hyvä päätös, päänahka rauhoittuu todella nopeasti jos vain osaisin pitää kynteni irti päänahasta enkä raapisi rupia auki joka ikinen ilta tv:tä katsellessani.

Ensimmäinen aco tuote oli siis testattu! kuin automaattisesti kävelin apteekissa aco tuotteiden hyllylle ja katselin siinä aikani kuin parempikin tietäjä. Hetken katseltuani minulle tuli täysin epätoivoinen olotila ja mietin sormi suussa, että minkä tuotteen mää näistä nyt sitten ottaisin? Mikä näistä ylipäätään sopisi mun naamataululleni?
Onneksi minut pelasti ystävällinen apteekki täti ja kyseli, että mitähän tahtoisin ja minkälaiseen ihoon. Selitin siinä sitten vain, että atoopikolle, kuivaan ihoon, ja tälläiseen ihme nyppyiseen. Täti katselin ihoani ja kehui heti, että otappas kuule tämä sininen sarja!
No minäpä otin ja olin jo lujaa juoksemassa kassan suuntaa, kun tämä täti huikkas mulle, että hei ei ne tässä olleet vielä kaikki!!
Käännyin hitaasti ja mietein, että käännynkö vai enkö? Arvaatte varamaan mitä ajattelin? No tietenkin tyhmänä, että nyt se alkaa esittelemään niitä tuotteita enemmänkin ja kohta mulla on jättikassillinen aco tuotteita maksettavanani kassalle.

Eipäs esitellytkään enempää vain kehui, että kun ostat yhden aco kasvonhoito purkin niin saat yhdestä purkista kaupan päälle ripsivärin!!! JEEE... no nyt kuullosti ihan sika makealta idealta ja ei muutakuin kumpikin purkki kouraan ja kaksi acon omaa ripsaria kaupan päälle.

Testissä on siis acon kasvonhoito tuotteet, sekä ripsarit.Riittää ainakin ripsiväriä hetkeksi aikaa.
Minä kuulun jälleen siihen kohderyhmään joka käyttää meikkiä kerran tai pari vuodessa. Silloin meikataan, kun on juhliin meno tai jokin muu vastaava tilaisuus, mutta yleensä kuljen meikittömänä pitkin vuotta.
Luonnollinen kauneus siis kunniaan!

Nämä tulevat varmasti riittämään minulla joksikin aikaa. 
Testailen tässä nyt sitten Acon ja Neutral sarjan tuotteita. Katsotaan aikanaan miltä on tuntunut tuotteet. Pitää laittaa sitten jossakin vaiheessa vielä uutta postausta kyseisistä tuotteista ja niiden toimivuudesta!


4 kommenttia:

 1. Meidän atoopikko tytölle on nuo Acon tuotteet käyneet hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnosta testaan nyt acon ja neutral sarjan tuotteita. Tosin olen sellainen tapaus, että aina, kun kohdalleni osuu jokin mielenkiintoinen tuoteperhe niin pitää heti mennä ja rynnätä testaamaan.

   Eilen ystäväni toi minulle jälleen täydennystä Amway tuotteista ja nyt minulla on ainakin hetkeksi aikaa vartalosaippuaa kaapit pullollaan. :)

   Varmasti hyvä valinta tuo aco sarja atoopikoille, ainakin apteekissa sitä kovasti kehuivat joten pitää testiä sitä vähän pitempään niin saa siitä sitten täyden hyödynkin! :)

   Poista
 2. Onneksi olen itse säästynyt iho-ongelmilta ja voin käyttää ihan mitä itse haluan! Hyvä, että jaat tietoa muille atoopikoille näin blogisi kautta! Varmasti monelle on tästäkin postauksesta hyötyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivonkin, että muutkin saisivat apua ja huomaisivat tosiaankin sen, että allergisetkin saavat helpotusta oireisiinsa kunhan osaavat etsiä oikeat tuoteperheet. Kaikille allergigoille ja atoopikoillekaan eivät nämäkään tuotesarjat sovellu. Itsekin olen joutunut testaamaan laidasta laitaan ennenkuin olen löytänyt omat pesuaineet ym.. jotka sopivat iholle eivätkä ärsytä. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...