keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesäkalusteet kuntoon!

Meillä avattiin viikonlopun aikana grillikausi!
Päätettiin aitan suojasta kantaa puutarha kalusteet pesun kautta omille paikoilleen.
Niitä olinkin jo odotannut paikalleen jotta päästäisiin istuskelemaan odotellessa grillin lämpiämistä. 
Vaikka voisinhan minä istuskella pihakeinussakin joka on ihan grillin vieressä. Kuitenkaan en mennyt siihen pihakeinuun istumaan, kun sekin piti pestä oikein kunnolla. Keinuun on nimittäin talven ja kevään aikana linnut kakkineet mukavia valkoisia prut..prut jäkiä joten pakkohan se oli kunnolla hinkata puhtaaksi ennen käyttöön ottoa!

Isäntä antaa kunnon mäntysaippua pesua tuoleille..


Pöytä on saatu paikalleen ja se jotenkin näyttää niin orvolta yksinään grillin vieressä. 
Tarkoituksella otin tämän kuvan, kun tämä nykyinen kuvakokonaisuus ei oikein täsmää silmääni ei sitten niin millään. 
Pöydän takana seisoo kaksi vanhaa omenapuuta ja olemme päättäneet, että tämä edessä oleva puu saa päättää tarinansa vielä tämän kesän aikana. Omenapuu on sen verran vanhaksi käynyt, että se on parempi kaataa kumolleen. Lisäksi sitä on kotitekoisilla virityksillä tuettu joten ei ole enään kovin edustavan näköinenkään.
 puun vieressä olevat marjapuskat on sunnitteilla siirtää toisten puskien seuraksi talon toiselle puolelle. Tien vieressä oleva omenapuu jää paikalleen, koska siitä tulee ihan sairaan hyviä omenoita ja pihassa on muitakin omppupuita kuin nämä kaksi. Tosin tämän edustalla olevan puun omput eivät nekään ole mitään pahoja ja yleensä syksyllä niistä on tehty uuniomenaa melkoiseen tahtiin, sekä viety hirvien ja peurojen ruokinta paikoille.

Kaavailen ja suunnittelen puskien ja omenapuun kohdalle sellaista perussuomalaista grillikatotsta. Meikäläisen suunnittelemalla siitä voi kyllä syntyä mitä erikoisempi huvimaja, mutta joku sellainen minkä sisällä vois istuskellessa viileämmälläkin säällä ja grillailla koko perheen voimin!
Paljon muutakin olisi suunnitteilla, mutta vaatii lautatavaraa ison kansan ja aikaa tehdä. Tuntuu, että sitä aikaa vain ei oikein tahdo löytyä mistään, kun mies on ollut monta viikkoa metsässä siivoamassa tuulikaatoja ja toissapäiväinen ukkosmyräkkä kaatoi lisää toiset kymmenen puuuta joten metsässä miehen duunit ovat iltaisin. No ehkä mää saan sen grillikatoksen tuohon kohtaan seuraavan kahdenkymmenen vuoden sisällä!


Grilli on pistetty lämpiämään ja jotenkin tämä grilli alkaa kyllä olemaan iltapuolella ja elämänsä nähnyt ja kokenut versio. 
edelleen siis sitä grillikatosta tai huvimajaa odotellessa!
mikäli tästä jotakin hyviä puolia hakee niin kyllä puugrilli on paras grilli. Olemme kyllä käyttäneet kaasugrilliä ja todenneen senkin olevan hyvä kuten myös sähkögrilli, mutta niitä ei nyt meiltä löydy joten puugrilli siis kelvatkoon ja ajakoon asiansa loppuun.


Anoppi laittoi meidän kasvihuoneen jälleen käyttökuntoon ja isutti sinne tilliä ja vaikka mitä herkkuja. Menin jo laskuissa sekaisin, kun se aloitti selvittämään, että missä kasvaa mikäkin. Syksymmällä näen sitten mitä kaikkea pintaan putkahtelee. 


Tomaatit on esikasvatettu kevään aikana ja siiretty kasvihuoneesen, mutta harso suojaa niitä vielä muutamat päivät etteivät mene pilalle.

Olen esikasvattanut ikkunallani chiliä ja paprikaa ja nekin siirtyvät tässä muutaman viikon päästä kasvihuoneeseen jatkamaan kasvuaan. Katsotaan sitten syksymällä onnistuinko saavuttamaan kasvatukseni huippuunsa!


Viime vuonna anoppi istutti rakuunaa kasvamaan ja nyt se jo kasvaa sojottaa mullan läpi. Innoissani odotan, kun saan mennä nyppimään sen täysikasvuisena irti multien seasta, kuivatta ja silputa purkkiin!


Viimevuonna anopin kanssa rakennettu mansikkamaa alkaa näyttämään hyvältä. Siivoiltiin vanhat rönsyt pois, sekä lehdet ympäriltä. Nyt saa mansikat alkaa sitten pikkuhiljalleen kasvamaan ja kypsymään! mä niin odotan niitä syksyn ensimmäisiä tuoreita mansikoita!

itseasiassa tänään siirtelin mansikan taimia toiseen penkkiin tyhjillään oleviin kohtiin. Anoppi oli laittanut alkuja kasvamaan kasvimaan reunalle ja sanoi, että siitä voin siirrellä sitten mansikkamaahan niitä taimia. Melkoista puuhaa tämäkin, mutta tulihan sekin tehtyä! Jäi vielä jäljelle muutamia taimia joten ajateltiin tehdä pellon reunalle vielä yksi penkki lisää!


Niin.. mähän olin vain vuorokauden sairaalassa kohdun poistossa ja sinä aikana oli sitten marjapuskien lehdetkin kasvaneet ihan huimasti kokoa. Miten ne voi vuorokaudessa niinkin paljon venyä? Lisäksi koko meidän piha-alue tuntuu vihertävän joka suunnalta!
Kummallista miten äkkiä se luonto herääkin talven jäljiltä eloon!


Mikähän se tämäkin oli? 
Arvatkaa vain muistanko nimeä, meillä on niin mahottomasti kaiken maailman kukkia ja kasveja piha täynnä, että en muista edes kaikkien nimiä. Anoppi kyllä selitti mitä nämäkin ovat, mutta arvatkaa muistanko enään yhtään mitään siitä selonteosta!


Näiden vihertävien kasvien vierellä on itse tehty puro ja nyt odotellaan hetki, että saan vetää muovit päältä pois ja virittää puron solisemaan. On se niin upean näköinen kesällä, kun ympärillä kasvaa monenlaisia ja värisiä kukkasia.


Tälläistä postausta tällä kertaa ja nyt taidan tästä pinkoa ulos leikkaamaan ruohoa, huomattiin tänään anopin kanssa, että marjapuskien välit pitää ajaa matalaksi tai kohta ei löydy marjapuskia ruohon seasta!

8 kommenttia:

 1. Teillä tuota lääniä ihanille istutuksille riittää<3 Kysys anopilta uudestaan kasvit ja piirrä samalla pihasta ""pohjapiirustus"".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja hommaa riittää varsinkin näin kesästä ja oikein kunnolla. Hyvä silti, että tekemistä on niin en kerkiä kyllästymään tähän malla asumiseen. Työttömänä, kun olen niin mitäs sitä muutkaan puuhastaisi kuin omien mantujensa kimpussa! :)

   Pitää kysyä!! Ehkä mä saan vastauksen seuraaviin postauksiin! :)

   Poista
 2. Onpas siellä kovasti puuhasteltu ja saatu aikaiseksi vaikka mitä! Paitsi sitä haaveiden grillikatosta:)
  Mihin muuten käytät sitä rakuunaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan se grillikatos puutuu ja pari muuta pientä unelmaa! Jos olisi paalljooon hyvää lautatavaraa, huopakattoa, jne..jne.. niin saataisiin ne kolme asiaa joita toivon ylikaiken mein pihaan! ;)

   Rakuunaa käytän kuivattuna ja miksei tuoreenakin lähinnä lihapatoihin, uunikasviksiin tuomaan makua ja eniten hirviruokiin. Sitä voi laittaa kyllä vaikka marinaadiinkin... eli testaamaan rakunaa jos et ole vielä päässyt rakuunan makuun! :)

   Poista
 3. Arvasinhan minä ettet malta rauhoittua vaan olet pyyhällellyt pitkin ja poikin pihaa vaikka olet justiinsa ollut sairaalassa :) Upealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kaksi viikkoa meni suhteellisen hiljaisin liikkein. Ihmekös tuo, kun ensimmäisen viikon kävelin kotona virtsakatetri lantiolla... juu ihan oikein luit! Tuli leikkauksessa vitsarakkoon reikä ja siihen laitettiin kaksi tikkiä joten siitä hyvästä sain katetrin kotiin ja opettelin sen kanssa olemaan sujut viikon. Seuraavalla viikolla se poistettiin ja sitten alkoi kulkeminenkin taas onnistua, mutta piti vielä ottaa iisisti. Nyt on yli kaksi viikkoa kulunut leikkauksesta ja ajattelin, että enää ei pysty istumaan, mutta kipu laittaa välillä vieläkin rauhoittumaan ja sitten Tara rauhoittuu paikalleen, pistää netflixin päälle tuijottaa sarjoja ja katselee ikkunasta ulos ja huokailee syvään, että voisiko olla pöntömpi olotila. Eli ihan kaikki kivut ei ole vielä poissa ja se muistuttaa välillä, että hei NAINEN... voitko ottaa vähän iisimmin! :(

   Poista
 4. Apua TaRa, mää en voi edes kuvitella miltä susta on tuntunut. Mua alkoi huippaamaan pelkkä ajatus katetrin irti repimisestä saati sitten että sun piti olla se, josta se katetri revittiin irti. Voi kauheeta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että aikalailla söi luonnetta, kun joutui sen letkun varassa kulkemaan ja aina se muistutti olemassaolostaan siinä vaiheessa, kun pisteli ikävän puoleisesti. No omapahan sekin koettu ja luojaa kiittää saan, että sain sen pois.

   Ei se irtiotto niin kipeää tee kuin luullaan, mutta kyllähän se vähän nippasee kun otetaan pois. Jokainen nainen sen kuitenkin kerran elämässään kokee ainakin siinä vaiheessa, kun kohtu poistetaan. No se nyt sattui meikäläisen kohdalle ja onneksi saatiin viikko sen jälkeen pois joten olokin helpottui, kun saa taas ns. normisti liikkua. Mutta ajattelen kyllä syvällisesti niitä ihmisiä jotka joutuvat olemaan katetrin kanssa pitkiä aikoja ja olisi kyllä hyvä jos vielä lääketieteessä keksittäisiin jokin helpompi keino näihin katetri juttuihin. :(

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...