lauantai 12. huhtikuuta 2014

Tampere (Messut)!

Viikko sitten lauantaina oltiin Tampereella Mansen Mörinöillä messuilla. Itse en niin kauheammin innostunut tästä messu jutusta, koska näytteillä oli maatalouskoneita, kaivinkoneita ja minä, kun en muutenkaan niin näistä koneista ymmärrä niin tunsin oloni vähän höppänäksi! 

Mutta lähteminen Tampereelle kiinnosti tietenkin ja siihen suuntaan oli pakko lähteä jokatapauksessa. Veimme nimittäin lauantai aamusta esikoisen ja hänen kaverinsa partioleirille jämpälle ja jatkoimme siitä miehen ja kuopuksen kanssa kolmisin matkaa Tamperestiin! 
Olimme tehneet kaupat uudesta metsäkärrystä ja tämä samainen kärry oli nyt näytillä messuilla. Myyjä oli sanonut miehelle, että lähtekää lauantaina Mansen Mörinöille lohisopalle niin näette samalla ostamanne kärryn. Kärryn oli mies tosin jo nähnyt ilmeisesti netissä, mutta nyt se nähtäisiin ensikertaa oikein omassa todellisessa koossaan! Tämän näkeminen minuakin kiinnosti joten eihän siinä sitten auttanut muutakuin lähteä mukaan.

Menomatkalla poikettiin abc:llä älkää kysykö missä olin jo tuossa vaiheessa menettänyt täysin suuntavaistoni ja mietein vain, että kaippa mies sitten osaa suunnistaa navigaattorin ja maalaisjärjen kanssa perille paikan päälle. Abc:ltä löytyi yllätys, yllätys minulle hyvinkin mielenkiintoinen paikka nimittäin kirjapörssi ja sieltä löytämäni kirjat jotka ostin ovatkin esitelty edellisessä postauksessa jonne pääset TÄSTÄ. Pari kivaa sisustukirjaa lähti jo alkutaipaleella mukaan joten siinä vaiheessa, kun katselin kirjapörssin hintoja totesin, että tänne pitää tulla uudelleen ja hyvinkin pian!

Matka jatkuu..
Seuraavaksi suunta olikin sitten ne mansen mörinät! Siellä sitä oli koneita toinen toisensa perään jos ja hintoja hintojen perään. Lähinnä kauhistelin niitä koneiden ja laitteiden hintoja, mutta jos tahtoo uuden traktorin niin pitää siitä olla valmis maksamaankin! Huh.. ei meidän pudjeteilla kyllä sellaisia ostettaisi mitä mörinöillä oli näytillä!

Tässä isäntä tutkailee meidän metsäkärryä eli tämä on nyt se isännän uusi leikkikalu joka tuotin tässä viikolla kuorma-auton lavalla meidän pihaan. Pari päivää olen nyt seurannut, kun isäntä ja kuopus lähtevät keskenään hakemaan tukkeja metsästä ja kuopus kuulemma on melkein kuin ammattilainen käsittelemään kouraa! Taitaa pojasta tulla vielä melkoinen konemestari!Mein Joelia ainakin kiinnosti nämä traktori ja koneet oikein urakalla, päätti sitten järjestäs mennä testaamaan oikein hyttiin millasta niissä on istua. Penkit piti tutkia moneen kertaan ja kaikki vempaimet käydä läpi. "ne miehet, ne miehet"!


Välillä Joel huusi, että nyt on äiti sun vuoro tulla testaamaan näitä penkkejä ja sitten taas iskän. Vuoronperään sinne sitten noustiin ihmettelemään hyttiin, kun poika selitti mistä vivusta mitäkin tapahtuu! "mistä nää junnut tietää kaiken"?
Näitä hintoja, kun katseli niin tuli tunne, että mähän en tonne edes raaski nousta istumaan. Mutta oli ne kyllä valtavan kokoisiakin!


Eipä ollut koolla väliä, pieni suuri tai keskikokoinen niin kaikko piti läpi käydä. Tämä puutarha mönkijä mitä lie oli hyvinkin mielenkiintoinen ja itse katselin, että tälläisellä pienellä määkin voisin jopa ajaa. Isojen traktoreiden rattiin menemistä tosin harkitsisin pariin kertaan. Menisin niin sekaisin niissä säädöissä, että koko kone varmaan hajoaisi mun käsissä!


Päästiin välillä sisätiloihin katselemaan ja se oli hyvä, sillä ulkona kävi ihan jumalaton viima ja oli kylmä. Joel löysi tietenkin  kuorma-auton ja sitähän piti heti mennä katsomaan ja hyttiin istumaan! Siinä mulla kävi mielessäni vain yksi kysymys "kuorma-auto kuskiko"! Se nähdään sitten ajetaanko meillä kuorma-autoa, rekkaa, taraktoreita vai pelataan ammatikseen jääkiekkoa. Mikäli suunta on tämä niin voi kyllä olla, että ne kuorma-autot ym..vetävät puoleensä enemmän!


Päivän sana: new hollander! Näitä minäkin alkoin katselemaan hyvin mielenkiinnolla ja totesin miehelle, että ei ihan pahemman hintaisiakaan uusina. Tarkoitin lähinnä niitä pienempiä. Kuvaa, kun katsoo niin jälleen huomaa junnun pääseen testaamaan yhtä hyttiä. Näissä se taisi käydä kaikissa ja aina kysyi, kävinköhän mä jo testaamaassa tuon? En tainnut, no nyt menen! Ja taas ovet aukesi ja poika kipusi nopsakkaasti hyttiin istumaan. Lisäksi huusi mulle, että äite se on nyt sun vuoro tulla mun kans tänne!! No ei siinä sitten auttanut muu kuin nousta ylös ja mennä testaan millasta on istua hollanderin varaistuimella. Aika mukavalta se myöntämättä tuntuikin näin naisen näkökulmasta katsottuna!


Puimuri oli vissiin junnun päivän kohokohta, mää kieltäydyin ihan suosista nousemasta sen hyttiin. Sen verran korkeelle noustiin ja jyrkkiä tikkaita, että en suostunut puukintuillani sinne menemään. Mutta junnu ja isäntä kipaisi sinnen niin reippaan notkeasti, että kateeksi kävi.
Oli sitten muuten kokoa tällä puimurilla sen verran, että huh..huh!
yläkuvasa näkyy puimuri koko koossaan!


Messupaikkoja ei kaikki jaksettu kiertää ja lähinnä se kylmä tuuli otti niin pattiin, että päätettiin antaa periksi ja lähteä muualle kiertelemään. Kun kerran Tampereella oltiin niin päätettiin kävästä pirkkalan lentokentällä, mutta sieltä en napannut yhtään kuvaa, kun ei ollut mitään kuvattavaakaan. Ajateltiin, että jospa siellä sattuisi olemaan vaikka yksi lentokone juuri laskeutuneena, mutta sillähetkellä ei ollut yhtään. 

Sitten jatkettiin matkaa ja päätettiin mennä käymään ideaparkissa joka oli muuten meikäläisen ensimmäinen käyti kerta ideaparkissa. Hyvänen aika sitä paikkaa, eihän sitä yhdessä päivässä sellaista paikkaa pysty millään kiertämään ja katselemaan mitä tarjottavaa siellä on! 
Ihan vinkkinä voin antaa, että jos olet menossa TAMPEREELLE ja ideaparkkiin niin varaa hyvä ihminen aikaa koko päivä, sitä paikkaa ei ihan parissa tunnissa koluta läpi!!

Ideaparkin jälkeen alkoi jalat ja selkä olemaan niin kipeänä, että hyvä kun pääsin autoon istumaan. Autoon päästyäni sanoinkin, että olisikohan tämä reissu nyt tässä? jos jonnekin vielä tahdotte mennä niin mää jään suosista istumaan autoon mun jalat ja selkä ei kanna enään metriäkään! 
Miesväki päätti ettei mennä enään muutakuin syömään ja macdonalds oli pakko löytää jostakin ja äkkiä. Meikläisen oli pakottava tarve saada kanawrap ateria ja monimaku pirtelö. Jos et ole vielä kanawrappia maistanut donaldsissa niin nyt kannattaa mennä ja äkkiä on nimittäin ihan järjettömän hyvää!! 

Sitten olikin paluumatka kotiin ja suoraan sänkyyn päädyin pienille päikkäreille. Matkailu voi avartaa, mutta myös väsyttää!!

Tulihn nähtyä nekin messut!

6 kommenttia:

 1. Kivoja messukuvia :) Kanawrapin olen kerran syönyt. Oli ihan täyttävä itsestään juoman kera, en kaivannut mitään lisää. Ja oli hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! mulle tuntuu uppoavan muutakin kuin se wrappi mahaani. Mutta nyt olen kyllästynyt niihin ranskalaisiin joten ranskisten tilalle mahtuu se pirtelö! ;)

   Poista
 2. Mitä isot eellä, sitä pienet perässä...isänsä poika selvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näinhän se menee! Isät edellä ja pojat perässä! ;)

   Poista
 3. Mies niistä messuista puhui ja minä tämäytin heti "Ei". Kyllä ne messut olisi sittenkin kiinnostaneet, jos olisin tiennyt mahdollisuudesta nykäistä TaRaa hihansuusta ja komentaa kaffeelle :) Ideaparkissa saa kyllä kulumaan koko päivän, siinä menee jo se päivä kun kävelee päästä päähän :D Siinä heti tullessa pihaan on päädyssä sellaisten HalpaHallin tyylisten kauppojen keskittymä, ne on mun lempparit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit nyt hyväihminen ollut tämäyttämättä sen "EI" sanan sille miehelles! Olisihan se ollut aika hulpeeta kuule törmätä jossakin mörinöillä päin yhteen. Niin ja ei me siitä kaffeesta, mutta oltaisiin voitu lähteä etsimään sitä kana wrappi paikkaa ja jättää miehet sinne keskenään katselemaan niitä koneita ja ihmettelemään, että mihis hiivattiin ne akat kerken jo häippästä! Niin ja kuule Kiki meille olis varmaan löytynyt kaikkea kivaa sieltä "ideaparkista"! ;) Mä olen vissiin kulkenut huuli auki ja puolisokena, kun en ole nähnyt niitä kauppakeskittymiä, mutta kyllä me yhdessä halpis paikassa käytiin ja sieltä ostin ainakin juomalaseja ja kaksi isoaaa pakettia neekerin suukkoja! ;)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...