sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Puuttuva Palanen!

Perjantai iltanana innostuin tekemään jälleen pari pellillistä piirakkaa.
Näistä kahdesta piirakasta vain tuntui puuttuvan se jokin palanen! Mielestäni eivät kyllä onnistuneet alkuunkaan kunnolla ja maku oli selvästi mauttomampaa kuin edellisen postauksen piirakassa "olisiko ollut suolan vähyys tälläerää"?
Illalla poikkesi tätini meillä kylässä ja miehen sisko perheineen, osa jengistä maisteli piirakoitani ja osa ei edes kerinnyt, kun vialahtivat ovesta ulos liian äkkiä etten kerinnyt edes kysymään "maistuisiko piirakka"?
Ne jotka kerkisivät maistamaan tykkäsivät todella paljon ja mieheni veteli niitä kuin näkkileipää. 
Mietin aina samaa asiaa, että miksi minun suussani omat tekeleet maistuvat niin äklöltä? Niin se vaan menee, että toisen tekemä on aina paremman makuista! Kai sitä tulee siinä leivonnan yhteydessä haisteltua ja maisteltua niin paljon kaikkea, että ei enään uunista ulos tullessaan olekaan hyvän makuista!
Onneksi vieraille ja omalle väelle maistui. 
Isäntä vain totesi, "tätä täytyy tehdä toistekin, on niin hyvää"!

Yritin toisesta tehdä tulisempaa kuin toisesta, mutta eipä siitä mitään yli tulista tullutkaan. Päätin ihan kyläily sakkia ajatellen laittaa chiliä pikkuisen maltillisemmin ettei tarvitse alkaa heti soitamaan pelastuslaitosta paikalle jos joku porukasta alkaa syöksemään tulta suustaan!





JAUHELIHA PIIRAKKA!

Annoksesta tulee kaksi pellillistä
500 g Jauhelihaa
4 pkt pirkan valmis piirakka taikinaa
3 kpl syönti kypsiä avokadoja
1/2 prk kivettömiä oliiveja
Tomaatti viipaleita
Suolaa
Mustapippurirouhetta
1-3 tl Kurkumaa
1-3 chiliä
2 prk Ananas paloja 
1 prk ranskan kermaa
4 prk ruokakermaa
4 kananmunaa 
2 pss Punaleima juustoraastetta 

1. Ruskista jauheliha kypsäksi, lisää joukkoon kurkuma, mustapippuri, suola ja avokadot pilkottuina. Mikäli jauheliha on liian suurina paloina ruskistamisen jälkeen niin murenna lisää vaikka haarukalla.

2. Pilko oliivit pieniksi paloiksi, viipaloi tomaatti ohuiksi viipaleiksi.

3. Ota chileistä siemet pois ja pilko pineksi murskeeksi.

4. Yhdistä 2 pkt valmistaikinaa yhteen ja kaulitse uunipellillisen kokoinen levy. Laita levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (tee samoin myös toiselle piirakalle)

5. Ripottele jauheliha puoliksi kummankin taikinan päälle, sekä chilit, tomaatit, ananaspalat, sekä oliivit. Voit jakaa annokset siten, että laitat chiliä vain toiseen pellilliseen ja ananasta toiseen. Laitat vain pienenpinä määrinä.

6. Riko 2 kananmunaa vatkaa rikki, lisää purkki ranskankermaa ja 2 purkkia ruokakermaa. Kaada täytteiden päälle tasaisesti ja lopuksi ripottele 1 pussillinen juustoraastetta. 

(voit tehdä niinkin, että jaat ranskankerman puoliksi kummallekin pellilliselle jos tahdot ranskankermaa kumpaankin piirakkaan.) 

Suosittelen olemaan varovainen chilin kanssa ettei sitä tule liikaa, mutta jos tahdot piirkasta tulista niin lisää chiliä reilusti joukkoon. Lisäksi suolan kanssa ollaan maltillisempia. Näissä olisi saanut olla suolaa hieman enemmän! 


8 kommenttia:

  1. Meillä syödään chiliä oikein kunnolla. Ruoka on hyvin maustettua kun hikeä pukkaa ja nenästä valuu räkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistin viime vkolla kasvamaan purkkeihin chili paprikan alkuja ja toivon, että ne lähtevät kunnolla kasvuun jotta saan ne aikanaan siirrettyä kasvihuoneeseen jatkamaan kasvuaan. Chili on todella hyvä mauste josta saa hyvää potkua ruokiin. Luin niistä siemen pusseista, että sisältävät paljon c-vitamiinia joten ei yhtään huono valinta mausteeksi. Katsotaan siten miten maha ja refluxini kestävät chili ruuat, mutta ei ainakaan vielä kauheammin ole pahentunee. Pitää tietenkin osata käyttää maltillisesti. :)

      Eräälle tuttavalle kävi juurkin näin syödessään "ns" vähän liian chilistä ruokaa, että vesi lensi otsasta oikein kunnolla ja hikosi. Taitaa pistää aineenvaihdunnan hyvin liikkeelle tämä chili! :)

      Poista
    2. Minulla kun on tuo ukko sieltä Marokosta, niin on tuo maustamisen taito hallussa. Tuon chilin kanssa tosiaan pitää olla varovainen, se tosiaan toimii hyvänä suolentyhjentäjänä :D

      Poista
    3. No, mutta hyvänen aika sentään sähän laitatkin sitten blogiisi pitkän listan marokkolaisia ruokaohjeita ja jaat ne meille. Saadaan vähän erilaista ruokakulttuuria bloggaajien kesken! :)
      Chili, pitäisiköhän munkin alkaa testaamaan sitä suolen tyhjentäjänä, kun oma maha toimii silloin kun muistaa! :O

      Poista
  2. Pitkästä aikaa kommentoimassa, lukemassa ole kyllä käynyt. Ja oih, miten herkullista piirakkaa olet tehnyt. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että joskus on pitkään jotain kokannut hellan äärellä niin ne omat tekeleet eivät enää maistu omassa suussa miltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pääsit kommentoimaan ja vielä kivempi, että jatkat lukemista!!!
      Kiitos kyllä nämä ovat olleet ihan herkullisia, mutta tästä viimeisimmästä kokeilustani kyllä puuttui se jokin "puuttuva palanen" en tiedä mikä se on, mutta ehkä seuraavat onnistuvat jo vielä paremmin. :)

      Se on varmaan juurikin siinä, kun niitä aineita itse haistelee ja tulee maisteltua mennen tullen, että onko suolaa tarpeeksi tai jotakin muuta niin ei sitten enää maistu valmiina lainkaan. :)

      Poista
  3. Täytyy kokeilla, toivottavasti ei lyö peffasta lieskat, jos sitä chiliä tulee pilputtua liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varo vaan kuule, sitä ei tiedä kuinka pitkät lieskat lentää ulos chiliä nieleskellessä. Mä yritän "yritän" aina varoen laittaa ettei olisi liian tulista. Mutta yleensä mun suussa ne ruuat maistuu liian tuliselta ja mein miesväki vetelee ihan simona ruuat alas ja ottavat moneen kertaan lisää. Mä olen varmaan polttanut niiden makuaistin, kun eivät maista enään mitään! :O

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...