lauantai 12. huhtikuuta 2014

Mitä pihastani löytyy?

Meillä käynnistyi viikolla pihan puhdistus operaatio! Päätin ottaa haravan kauniiseen käteeni ja antaa kyytiä syksyllä maahan jääneille lehdille, risuille, roskille.
 Päätin aloittaa työuurastukseni Miinan juoksuhihna alueesta ja siivota koiran luut sun muut sotku jäljet pois ja muutoinkin siistiä tämän tuholaisen jäljet. Miina on kuoputtanut oman alueensa aivan jäätäville kuopille, ilmeisesti haukkuu maan alla kulkevia myyriä, hiiriä ja mitä lie muita jyrsijöitä. Mitä enemmän harvavoin ja puhdistin aluetta sitä enemmän niitä kuoppia tuli esiin. Ruusupuskienkin kimppuun oli käynyt ja niiden oksiakin tuhonnut minkä kerinnyt. Anopin kanssa pohdittiinkin yhdessä, että josko leikattaisiin ne puskat maantasalle ja kaivettaisiin juurineen päivineen ylös ja siirettäisiin sellaiselle alueelle jossa koirat eivät tekisi tuhojaan. Oikeastaan koiran paikan saisi paremminkin vaihtaa, koska tällähetkellä ei ole kyllä yhtään hyvällä paikalla!

Siinä niitä Miinan kaivamia kuoppia on ruusupuskan juurella ja sen ympäristössä!
Täytyy varmaan hakea vähän multaa ja paikkailla näitä kuoppia parempaan kuntoon.Mitä muuta meidän pihasta löytyy tähän aikaan vuodesta?

Vanhanajan aitta tietenkin löytyy ja aitta paran ovi on aivan vinossa. Olen miehelleni sanonut talven aikana monta kertaa, että tänä kesänä aitan ovi pitää saada suoristettua tai sitten tehdään siihen kokonaan uusi ovi!!
Pientä pintaremonttia siis ulkonakin tiedossa.


Aitan edessä on tälläiset mukavat kivet! Mikäli sattuu olemaan erittäin huono talvi jollion säät vaihtelevat samaan tahtiin kuin viime talvena niin nämä kivet ja TaRa eivät ole hyvä yhdistelmä lainkaan. Muut osaavat kulkea näissä aivan täydellisen hyvin, mutta meikäläinen on meinannut tänä talvena liukastua näillä persauksilleen muutaman kerran, sekä nyrjäyttää nilkkansa ainakin tusinan verran. Nämä ovat siis ei niin käytännölliset kivetykset lainkaan! Näistä olen manannut koko talven miehelle, että pitää kivien välit täyttää jollakin tai sitten tehdä joku kävelysilta aitan kynnykseltä näiden yli, että pääsee hengissä aittaan ja aitasta ulos!
Talvella siis vesisateiden ja pakkasten jälkeen nämä ovat ihan sika liukkaat. Joten joku voi vielä loukata itsensä näissä todella pahasti!


Pihamaasta löytyy myös tässä postauksessa erittäin pullean ja ei niin notkean bloggaajan varjokuva. Aurinko paistoi niin muikeasti, että oli pakko napsasta varjokuva töiden lomassa. Kuvasta näkee melkein selävästi kameranikin! 


Aitan seinässä on ollut jo vuosikymmenten ajan tälläinen pyörä ja se saa jatkaa olemistaa myös meidän aikamme. Tulee niin ihana vanhanajan maalaistunnelma katsellen meidän aittaa ja tätä pyörää!


Aitan vierestä löytyy pihakeinu ja tässä on mukava istuskella kesäiltaisin auringonlaskun aikaan. Mutta syksyisin on vielä mukavempaa, kun kahden valtavan omenapuun oksat taittuvat keinun päälle ja pudottelee istujien päälle kovia omenoita! Melkein syksyisin tuleekin tässä keinussa istuskellessa harrastettua omena jahtia. Keinussa istuessaan voi ihan käden ulottuvilta napata omenan ja popsia sen poskeensa!


Keinun vierestä löytyy anopin suunnittelema kukkapenkki ja suihkulähde. Tälläkertaa suihkulähteen muoviosa on täyttynyt puista pudonneilla lehdillä. Ajattelin napata haravalla lehdet pois ja aika märkää touhua se olikin, kun muovin pohja oli täynnä vettä. Lehtien alta alkoi viimein löytymään se muovikin ja totesin heti sen nähdessäni, että jaahas uusi muovi on hankittava tänä keväänä. Tämä muovi on niin moneen kertaan paikattu polkupyörän kumipaikoilla, että nyt kyllä hankin tähän uuden!
Tosin pitää hankkia se suihkukin siihen!


Siivosin suihkulähteen ympärillä olevan kukkapenkin ja saa nähdä sitten mitä siitä keväällä puskee pintaan?


Minä kuljen kamera käsissäni ja kuvaan "mitä löytyy pihastani" postaukseen valokuvia, mitä tekee meidän pihavahti? Jahtaa pikkukärpäsiä ja kulkee askel askeleelta perässäni! 
Olihan sen jahtaus puuhista pakko otaa ainakin yksi kuva!


Tunustan etten ole mikään kukkatieteilijä ja varmasti meikäläisen kannattaisi käydä joku kukkakurssi missä opettelisin tunnistamaan erilaisia kukkasia ja kasveja. Hyvä, kun edes tunnistan yhden linnunkaan luonnosta oikein!
Meidän pihassa on ne isot kolmion muotoiset kukkapenkit ja niitä siivoillessani huomasin, että jotakin sieltä penkistä on talven jälkeen heräämässä eloon?
Mutta mitä?
Nämä voivat olla Outia lainaten "narsisteja" eli siis narsisseja!

Hieman kylmältä ja ankealta näyttää puutarhamme portti, mutta kyllä se siitä kesään menessä alkaa ehostumaan!
Viime vuotisista postauksistani voit käydä katselemassa aikaisempia postauksia jossa tämä puutarha näyttää erittäin kukoistavalta!


Portti ja aita salaiseen puutarhaamme!
Aidan takana näkyy se iso määrä marjapuskia.


Tässä vaiheessa on parempi ottaa pari askelta taaksepäin ja todeta allolevaan kuvaan, että kuka kertoo mikä tämä on? Olisko ruusu? Nyt häpeän ja painun komeroon piiloon. Luonnontiede tunti olisi edelleen paikallaan. Ehkä anoppini vielä perehdyttää minut tämän pihan saloihin! Ei sitä uuden emännän vielä kaikkea pidä tietää ja kaikkia lajeja tunnistaakkaan.


Siivosin meidän Miinan häkin ja häkkiin oli eksynyt niin mukavan kokosia männyn käpyjä, että päätin ottaa ne talteen. Lisäksi kävin alkuviikosta koirien kanssa lenkkeilemässä ja keräilin muovipussiin ison määrän käpyjä. Niistä tulee sitten juttua jossakin vaiheessa, että mitä niille keräämilleni kävyille tein?


Tämän minäkin tunnistan en niin hyvänä kasvitieteilijänä.
Sinivuokkohan se sieltä pintaan puskee!


Pihasta löytyy kaivo ja kaivon päältä potkukelkka. Tämä kelkka on varmaan tässä vielä syksylläkin ja odottaa talvea ja kunnon kelkkakelejä. 
Tässä minä istuskelen mennen tullen kamera kädessäni ja kuvailen pikkulintujen touhuiluja. Hyvä paikka kuvata lintuja ja saa rauhassa istua hiljaa paikallaan ja olla sen enempää häiritsemättä lintujen ruokailua ja touhuja!


Anopin aikana näiden kivien joukossa oli puutarha tonttuja ja vaikka mitä vanhoja kattiloita. Saa näkee mitä minä näille keksin tehdä?


Tässäon taas pieni arvoitus mitä penkistä kevään aikanaa nousee esiin?


Veikkaukseksi menee tämän kuvan kohdalla? En edes muista mistä kohtaa pihaa kuvan olen ottanut, mutta mustaherukka puskaa ainakin yritin tässä vaiheessa kuvata. Miltä tämä sitten teidän silmissänne näytää?


No nyt on kyseessä ne "narsistit" eli narsissit! Näitä kasvaa seinän vierustalla kahden penkin verran. Näiden kukkimista siis odotellessa!Tarkemmin, kun ajattelen asiaa niin en ole ihan varma tahdonko mennä siirtämäänkään vielä niitä ruusupuskia. Jos ajatukseni ei kovin paljon ailahtele edessun takaisin niin nämä ovat ruusun nuppuja? 


Vai ovatko?


HAASTE!!

Tästä tuleekin seuraava luontoaiheinen haaste bloggareille.
Mitä pihastasi löytyy? 
Kaikkien pihasta löytyy varmasti jotakin mielenkiintoista ja nyt on sinun vuorosi kertoa meille muille mitä talven jälkeen maan alta nosee esiin?

Tämän haasteen pongautan Kikille Kiki onkin minulta jo odottanut haastetta jonkinaikaa ja tämän haaste idean sain Outilta . Outi oli valokuvaillut syntymäpäivälahjaksi saamiaan narsisseja ja siitä se mun idea sitten lähti. Muistin, että meidän pihassa kasvaa näitä narsisseja joten päätin tehdä
 mitä pihastani löytyy postauksen ja haasteen!

Huom! 
Haaste etenee siis näin!!
1.  Laitan Kikille tämän eteenpäin 
2.  Kiki jakaa haasteen yhdelle bloggaajalle eteenpäin samoin kuten aloitin.
3. Kiki merkitsee haasteeseen kuka sen aloitti ja hänelle lähetti.
4. Seuraava haasteen saja tekee taas samoin lähettää edelleen haasteen yhdelle ja laittaa haasteen aloittaneen bloggaajan blogin ja nimimerkin ensimmäiseksi ja seuraavaksi nimeksi tulee se kuka hänelle haasteen lähetti.
5. Haaste jatkaa samaan tahtiin matkaa eteenpäin ja jossakin vaiheessa näemme miten haaste liikkuu ja keitä siihen on lähtenyt mukaan!

MUISTAKAA siis laittaa ne nimet aina listaan!

Onkohan ohjeet kaikille mahdollisimman selvät?

Hyvää haaste matkaa...

4 kommenttia:

 1. Tästä tulee hauska haaste. Onneksi siis kuvasin "narsistini" :) Teillä on kyllä ihanan iso piha. Ai niin, jos kyllästyt tuohon ihanaan pyörään, niin mielelläni annan sille uuden kodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että haaste tulee ja pöllähtää sunkin blogiin jossakin vaiheessa. Kyllä se joku sinne kierättää, mutta katotaan miten pitkälle tässä päästään ja kuinka moni ottaa haasteen vastaan! :) Pyörästä en raaski vielä luopua, mutta jos jonakin päivänä käy niin, niin tiedämpä ainakin missä sille olisi siinä vaiheessa uusi koti! :)

   Poista
 2. Ihanaa, kiitos <3 Mää sitten tykkään näistä haasteista. Ihan vähän aikaa tätä jemmaan kun meillä mies alkaa justiinsa rakentaa pientä kasvihuonetta. Pääsen sitten esittelemään sitä. Meillä on miehen kanssa vähän kyllä mielikuvissa eroja kasvihuoneen suhteen kun minä näen silmissäni rottinkituolin ja kynttelikön roikkumassa katosta ja mies puhuu multapusseista ja istutusaltaista :D Laitan sitten Outille tämän matkaan :) Innolla odotan mitä tuunaat kävyistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuule Kiki mä putosin täysin puusta ja taisin juuri nyrjäyttää nilkkani ja pahasti!! Hih.. taas alkoi naurattamaan jotenkin niin tyypillistä Kikiä ja voin hyvinkin kuvitella, että sinä istut ronttiki tuolilla katsellen sitä kynttelikköä. Tai sitten sä istut siinä ronttikituolilla ja katselet, kun mies heittää multaa pitkin kasvihuoneen nurkkia ja istuttelee no istuttelee mitä sittn istuttelee!! :O
   Oles hyvä vaan ja ei mulla mikään kiire ole joten ihan rauhassa teet sitten, kun kerkeet ja viskaat sen Outille niin päästään katselemaan mitä outi saa aikaiseksi! <3

   VastaaPoista

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...