maanantai 7. huhtikuuta 2014

Makkara-Kasvis laatikko!

Makkara-Kasvis laatikkoa voi kutsua myös sillä tutummalla nimellä eli uunimakkara laatikko. Rakkaalla ruualla on monta nimeä. 
Tämän ohjeen olen opetellut anopilta joka tekee tätä viikonloppuisin iltapalaksi saunomisen jälkeen. (tosin ei joka viikonloppu) 
Meilläkään tätä ei sentäs ihan joka viikonloppu syödä ja tänään päätinkin tehdä tätä oikein ruuaksi, kun en nyt muutakaan keksinyt. Tätä voi siis syödä päivä, ilta ruokana ja tästä saa omalla luovuudellaan monen näköistä ja makuista laatikkoa.

Makkarat voi ottaa rasvattomalla ja kevyemmällä versiolla, sekä kasviksia voi laittaa enemmän kuin makkaraa. Jokainen siis tekee omalla maulla.Ohje:

1 pkt makkaraa (grillimakkaraa)
2 pss vihannessekoitusta
3 kpl kananmunia 
1/2 l maitoa
Juustoraastetta tai juusto siivuja

1. Kuori makkarat ja halkaise kahtia, laita uunivuuan reunoille.
2. Keitä sekavihanneksia muutama minuutti ja lisää makkaroiden keskelle vuokaan.
(keittämällä kasvikset saat ruuasta kiinteämpää eikä laatikosta tule niin vetistä)
3. valmista kananmunista ja maidosta munamaito ja kaada se kasvisten ja makkaroiden päälle. mikäli maitomäärä ei riitä peittämään makkaroita ja kasviksia lisää suoraan purkista maitoa lisää.
4. Paista uunissa 200 c:ssa niin kauan, että maito on hyytynyt ja pinta tasaisesti ruskettunut. Lisää juustoraaste tai juusto siivut laatikon päälle ja anna vielä hautua hetki uunissa ja juuston sulaa kunnolla päälle. Voit tässä vaihteessa ottaa uunista lämmöt pois ja antaa laatikon hautua vielä jälkilämmössä.

Lisukkeeksi voit laittaa tuoresalaattia, mutta maistuu varmasti ilman sitäkin.

Kevyemmän version saat laatikosta siten, että käytät rasvattomia grillimakkaroita, rasvatonta maitoa. kauppojen pakastealtaista löytyy ääretön määrä erilaisia kasvisekoituksia joten käytä omaa makuasi ja mieltymyksiäsi valitessasi kasvis sekoituksia.


Hyvä tarjoiluehdotus illan istujaisiin tai saunailtoihin iltapalaksi!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvää huikopalaa, suosittelen testaamaan! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Paistoaika on varmaan enemmän kuin tunti. Toisaalta äkkiä tehty, mutta kannattaa kunnolla antaa imeytyä ja ruskistua niin tulee hyvää. Juusto kannattaa myös antaa sulaa silleen kunnolla ettei takerru kurkkuun nieltäessä! :)

   Poista
 3. Laitetaanpa resepti talteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti laittamaan talteen! :)

   Poista
 4. Voi TaRa, täällä olikin ensimmäisessä postauksessa ykköspaikan voittaja resepti :) Tästä tulee meille varmasti yksi suosikkiruoka. Tämä täytyy varmaan nimetä TaRan hyvä laatikko numero 2 kun meillä syödään jo TaRan hyvää laatikkoa:) Virallisemmin TaRan hyvä laatikko numero yksi taitaa olla kana riisipedillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki kehuista! Hyvä, että laatikot ja riisipedit maistuvat. Sovitaan niin, että se on se TaRan laatikko nro 2 ja 1, vai miten ne meneekään? :) Kohta koko suomi kokkaa TaRan makkaralaatikkoa, vaikka sen onkin alunperin tuonut pöytäämme anoppini! Sieltähän ne parhaat reseptit lähtee, mutta me kehitellään sitten niistä uudenlaisia ja vähän erimakuisia! :)

   Poista
 5. Haaste sinulle. :) http://luontokudelmia.fi/minut-on-haastettu

  VastaaPoista
 6. Tämäpä kuulostaa hyvältä ja kivaa vaihtelua aina samoihin arkiruokiin, resepti talteen :)

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...