tiistai 15. huhtikuuta 2014

Lentävät laulajat!

Niiden laulun tunnistaa meistä jokainen, niiden laulu on kaunis ja ainutlaatuinen. Niiden saapumista katselee meistä jokainen, tuo iso valkea lintu lentää liihottaa ja niin innokkaasti kaikille hyvää kevättä toivottaa.
Olemme taas täällä ja koko kesän vietämme kanssamme, kunnes syksy saapuu ja on aika lähteä lämpimään. Meistä jokainen voi tuntea sen tunteen, kun laulujoutsen pariskunta lentää kotimme yli ja laulaa tuota jokakeväistä kaunista lauluaan.
 Sen laulun kuultuani se ääni lamaannuttaa minut paikalleen ja kuuntelen vain miten nämä valtavat linnut ääntelevät keskenään ja ääni lähestyy lähemmäs minua. Odotan hetken ja tajuan, että pitää napata nopeasti kamera pöydältä ja juosta kovalla vauhdilla ovesta ulos. Juoksen ulos ovesta siinä toivossa, että saisin edes kerran kuvatuksi joutsenparin mahdollisimman läheltä. Tämä samainen joutsenpari lentää päivittäin samaan aikaan kotimme yli ja saa minutkin päivä päivältä tuntemaan, että kevät on todellakin saapunut. 

Olen kuvannut blogiini muutamia kertoja joutsenia, mutta nyt osuin niin lähietäiyydelle, että sain jälleen kuvata joutsenparia jotka olivat tälläkertaa pellolla. Päätin mennä pellon vieressä kulkevalle tielle kuvaamaan tätä paria ja katsoa mitä tapahtuu!

En saa irti silmiäni tästä parista, enkä tiedä mikä näissä joutsenissa minua aina vain enemmän ja enemmän viehättää. Ajan autolla tietä pitkin, nousen ja kuvaan, en saa tarpeeksi hyvää kuvaa. Ajan varovasti eteenpäin ja jälleen kuvaan, mutta vieläkään ei tule tarpeeksi hyvää kuvaa. Viimeiseksi ajan tarpeeksi lähelle astun autosta ulos ja alan kuvaamaan. Minua mietityttää, että miten ne voivatkin olla noin rauhallisesti paikallaan, kun kuvaan niitä. Tälläkertaa antavat minun kuvata oikein urakalla, siinä kuvatessa minua alkaa hieman viehättämään ajatus, että mitä jospa menisin vielä lähemmäs näitä joutsenia kohden. Astun maantien reunalta ojan reunalle ja astuessani kenkieni alta kuuluu risujen narahdus ja pysyn hetken liikkumatta. Joutsenet ovat huomanneet minut ja reagoivat ääneen joka juuri kuului jalkojeni alta. Ilmeeni irvistää ja toivon, että ne pysyisivät vielä hetken paikallaan eivätkä lähtisi minua pakoon. Näin lähelle en ole ikinä päässyt ja nyt minulla oli todellakin mahdollisuus päästä vielä lähemmäksi näiti otuksia. Ajattelin, että jos nyt pelaisin pelikorttini oikein saattaisin päästä valokuvaus harrastuksessani siihen tilanteeseen joka veisi koko valokuvaamisen uudelle tasolle! Päätin vieläkin sinnikkäästi ja varovasti astua eteenpäin ja toivoa, ettei joutsenpari noteeraisi minun läsnäoloani. Mutta toisin kävin, astuin sen viimeisen askelmani ja siinä samaisella sekunnilla joutsenet tajusivat (vaaran) lähestyvän ja lähtivät juoksemaan. Pelto oli kuin kiitorata näille joutsenille ja kesti hetken ennenkuin nämä valtavan kokoiset linnut olivat päässeet raskain siiven liikkein ilmaan! Tilanne oli hyvin saman tyyppinen kuin olisi katsellut finnairin lentokoneen nousua taivaalle!

Niin joutsenpari nousi ilmaan valkein siivin ja minä jäin seisomaan tielle katselemaan haikein mielin. Hetkisen verran joutsenpari lenteli aivan siinä silmieni näköpiirissä, mutta kaarsivat metsän reunaan ja katosivat näköpiiristäni. 
Ajattelin, että kyllä minä vielä tämän kevään ja tulevan kesän aikana kuvaan tätä paria uudelleen. Lisäksi tämän parin kanssa pellolla on ollut kurkipari, mutta en ole vielä saanut sitä paria taltioitua kamerallani. Ehkä tässä lähipäivinä otan suunnan tuolle pellolle ja yritän saada kuvan myös siitä kurkiparista!

Tämän lähemmäksi en enään voi päästä laulujoutsenia!
mikäli kuitenkin käy niin, että pääsen niin sitten olen kyllä ylittänyt itseni joutsenten kuvaamisessa.

 Nämä kaksi ovat hyvin tottuneet ihmisiin, kun tiellä kulkee päivittäin paljon autoja ja muutenkin kyläläiset pyöräilevät ja lenkkeilevät pellon vierellä kulkevalla tiellä.
10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! :)

  Mä näin viikonloppuna kaksi joutsenta lentämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!
   Niitä lentelee nyt vähän joka suunnalla, mutta meidän suunnalla on ollut vai nämä kaksi rakastavaista ja sitten kurkipariskunta toisena. :)

   Poista
 2. Tosi lähellehän sinä pääsitkin! Upeita lintuja ne ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja nyt sattuivat osumaan kohdalleni juuri sopivaan aikaan. :) Ovat kyllä ja jos oikein lähelle pääsee näkemään niin kuinka valtavan kokoisia ne oikeasti ovatkaan.

   Poista
 3. Upeita lintuja ja hyvin olet niiden kuvaamisessa onnistunut :) Täällä Savon suunnalla näin ensimmäisen pariskunnan viime sunnuntaina. Oli vain puhelin mukana ja sillä ei julkaisukelpoisia kuvia saanut otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! No voi harmi, nyt sun pitää vain yrittää tähdätä kameran kanssa jatkossa lähemmäksi niitä. Facebookin luontokuvaaja ryhmässä on ihan mielettömiä ja upeita kuvia ihmiset laittaneet näytille joutsenista. Siis jos joskus saisi kuvattua samankaltaisia niin voi WOW.. se olisi kyllä ihan huipennus bloggaamiseni ja valokuvausharrastukseni rintamalla. :) Mutta vaatii vähän paremman kameran tai oikeastaan objektiivin. :)

   Poista
 4. Siinä on kyllä uljas pariskunta ja mahtavat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä upea pariskunta. Vielä komeampia ovat, kun lentävät meidän navetan yli ja iloisesti tervehtivät laulamalla! :)

   Poista
 5. Moikka! Kiitos vierailustasi blogiini ja kiitos kommentistasi! :)

  Tuo raparperirahkapiirakan ohje on kyllä aivan ihana, suosittelen ehdottomasti :) Ja varmasti sopii raparperin tilalle mikä tahansa muukin kuin raparperi, pitäskin itsekkin kokeilla joskus jollakin muullakin kuin raparperilla :)

  WOW! Ootpa saanut upeita kuvia joutsenista, aivan ihania :) Pääsispä itsekkin joskus noin lähelle kuvaamaan! Ihana blogi sinulla muutoinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. kiva, kun tulit vasta vieralulle ja tervetuloa uudelleen.

   Täytyypä joskus sitä testata jonkun muun kuin raparperin kanssa. Vähän tuppaa tulemaan raparperistä ääneni käheäksi,olisiko jotain allergia oireilua. Mutta onhan näitä muita vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon.

   Kiitos, kerrankin satuin osumaan oikeaan aikaan kamerani kanssa tuonne pellon vierustalle seisomaan ja tähyilemään. Harmittaa vain, kun se kurkipari ei ollut siellä samaan aikaan. Yleensä nimittäin ovat ja melko lähekkäinkin. Olisi tullut kaksi kärpäsen iskua samalla kertaa. :) Kiitos kehuista ja toivottavasti saat kaiken ilon ja hyödyn irti blogistani. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...