sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kirjoja, kirjoja!!

Perjantaina käytiin isännän kanssa Porissa hoitelemassa juoksevia asioita ja matkalla poriin sanoin, että kirjakauppaan on sitten päästävä.
Minulla oli kova kiinnostus löytää kirjakaupasta joku hyvä kirja missä olisi paljon erilaisia virkkausohjeita lähinnä etsin sellaista kirjaa jossa olisi tälläiselle lahoaivolle helppoja aloittelijan ohjeita!

Mutta mitä sainkaan saaliikseni kirjakauppa käynnistäni?

Ei tämä kirja näytä ollenkaan sellaiselta josta löytyisi virkkaus ohjeita saatikaa muutakaan virkkaukseen liittyvää!!
Siinä nyt vain kävi niin, että citymarketin kirjaosastolla olen seissyt hyvin monta kertaa tuijottaen kätevä kokko Jamie oliverin kirjaa, mutta en ole sen hinnan takia raaskinnut ostaa. Mikäli tahtoo saada haluamansa kirjan on siitä myös maksettava oma hintansa saadakseen sen!
Päätin nyt sitten mennä suomalaiseen kirjakauppaan ja etsiä käsiini sen pitsiliina opus kirjan, mutta miten kävikään?
Minähän sekosin ihan täysin päästessäni kirjakaupan ovista sisään, kiersin ja kaarsin hyllyjen välissä kuin hullu etisien puuroa. No puuroa sieltä ei kylläkään löytynyt, mutta se kätevä kokki osui jälleen silmieni eteen ja sormet syhyten sitä piti jälleen alkaa selaamaan ja katselemaan. Enään en jaksanut ajatella hintaa vaan totesin, että se on nyt mun ja olen ensimmäisen oliveri kirjan omistaja! 
Kokkaukset siis jatkuvat tässä talossa edelleen, tosin siellä oli paljon, paljon sellaisia kirjoja joita olisin tarvinnut ja joista olisin hyötynyt ihan mahdottoman paljon. Blogarille ja tälläiselle touhutädille kuten minä olisi löytynyt ihan tajuttoman paljon idea kirjoja ja hyötykirjoja. "miksen mää hokannut tätä ennen, että kirjakaupassakin voisi vierailla vähän enemmän"! Netistä löytyy kyllä paljon ohjeita erilaisiin tarpeisiin, mutta kyllä kirjakauppa on vielä se perinteinen josta löytyy sitten ne loputkin.


Lauantaina käytiin tamperestissa ja eksyttiin abc:lle haukkamaan välipalaa matkan varrella. Siinä miesväen käydessä vessassa seisoskelin käytävällä odotelle ja katsellen käytävällä olevien kauppojen näyteikkunoita. Huomasin käytävällä olevan kirjakaupan ja mietein, että menisinkö sinne katselemaan tarjontaa odotellessani miestäni ja kopusta. Muistin, että rahapussi on autossa ja ilman sitähän en tuonne kauppaan mene! Ikkunan läpi katselin siinä niitä näytillä olevia kirjoja ja niiden hintaa, ensin en oikein tajunnutkaan mitä katselen, mutta hetken päästä valkeni kuin salama kirkkaalta taivaalta, että hemputa rallaa nämähän ovat ihan sika halpoja kirjoja. Seuraavaksi olikin pakko katsoa vähän ylemäs ovien yläpuolelle, että mitä siellä oikein luki?
Päivän SANA kirjapörssi!!!

Poika ulostautui viimeinkin vessasta ja aloin saman tien paasaamaan, että mene sitten ja äkkiä hakemaan iskältä auton avaimet ja lujaa! Mun pitää saada rahapussi autosta ja PIAN!!
Poika parka teki työtä käskettyä ja juoksi nopsakkaasti vessan suuntaan ja ei siinä kauan nokka tuhissut, kun poika tuli takaisin ja heitti mulle avaimet. Sanoin vain, että nyt saat tulla mukaan juoksemaan ja mennään hakemaan se pussi ja vauhdilla.
Otettiin siinä sitten pienet juoksu spurtit junnun kanssa ja haettiin se pussukka sieltä autosta, isäntäkin oli viimein ulostautunut vessasta ja sanoin sille, että mää menen nyt tuonne!

Kun idealamppu syttyy päässä se pitää toteuttaa ja nopeasti! (ettei sitten kaduta jälkeenpäin, kun ei tullut käytyä ja tehtyä)!

Lujaa kipitin sinne hyllyjen suunnalle missä olin nähnyt ne pari kirjaa jotka osuivat silmiini kuin salamat!


Kyse oli siis näistä kahdesta kirjasta! Maalaistyylit ja romanttiset kodit. Kumpaakin kirjaa katselin perjantaina suomalaisessa kirjakaupassa, mutta pudjetti ei oikein riittänyt ostamiseen. Lauantaina päädyin kirjapörssiin ja siellä ne oli myynnissä puoleen hintaan joten päätin sitten kahmia kummatkin mukaani.
Totesin vain myyjälle, että nyt tiedän miksi käyn jatkossa tampereella jos en kerran vuodessa niin kohta kerran kuukaudessa! Hitsi mitkä hinnat ja kuinka edullisesti olisi mukaani lähtenyt vaikka mitä ihanuuksia. Oli kuitenkin pakko vähän himmailla omia ostohimojaan ja päättää ensin katsella nämä läpi ja sitten rynnätä seuraavan kerran muistilappu mukanaan mitä tarvitaan ja mitä ei tarvita!
Maalaistyyli kirja sisältää kaikkille maalaistyylistä pitäville ideanikkareille hyviä sisustus ideoita. Selasin kirjat eilen silleen nopsakkaasti läpi, mutta pitää lähipäivinä mennä ne vielä oikein ajatuksella uudelleen.


Nyt minulla on hyvä starttipaketti ruokaan ja sisustukseen. Tästä se kahmiminen ja kirjojen keräily saakin alkaa!

Jos joku kysyy millaisista kirjoista juuri nyt pidät ja mitkä ovat omat suosiksit niin tässä tulee pieni listaus siitä.

1. Ohjeita ja ideoita valokuvaukseen
2. opastusta, ideoita, ohjeita sisustukseen, huonekalujen käsittelyyn, pintaremontointiin, ym.. ym.. ym..
3. ruokaohjeet laidasta laitaan.
4. ompelu, kädentaito, ym..

Mitkäs ovat omat suosikkisi?

Lauantaina oltiin siis tampereella ja siitä tulee sitten vähän isompi postaus tässä lähipäivinä, mutta eiköhän nämä kolme postausta riitä tälle päivälle? 

Kirjojen pariin siis!!

6 kommenttia:

 1. Mulla käytössä Gordon Ramsayn reseptit ja kaiken maailman sisustuskirjat. Viimeksi luin läpi ranskalaisesta sisustustyylistä kirjan. Hyviä lukuhetkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä se keräily sitten alkaa tässäkin osoitteessa, kerran kun joutuu kierteeseen niin ei voi lopettaa. Mutta nämä ovat silti hyvä sijoitus jos sitä ajattelee, kylläsyessään voi myydä jollekin himo hamstraajalle. Näistä saa hyviä ideoita ja kyllä se gordon vielä munkin hyllyyni päätyy. Ajattelin seuraavaksi ehkä napata "tomi björkin" oli sellainenkin syötillä, mutta päädyin valitsemaan jamien! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä vain ja näistä riittää ainakin hetkeksi aikaa lukemista ja kuvien katselemista. Ehkä joku pikkuinen ideakin saattaa löytyä omiinkin tarkotuksiin! :)

   Poista
 3. Sulla oli täällä herkkureseptit ja nyt oli sellaiset herkkukirjat, että taidan kohta kuolata näppäimistölle kun on niin ihanuuksia :) Nyt kyllä suljen tämän Kirjapörssi-ajatuksen viikoksi mielestäni; meillä on ensi viikolle laivareissu tilattuna ja minähän varmaan sekoaisin tuollaisten saaliiden keskellä ja hassaisin koko matkabudjetin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä kirjapörssin näyteikkunassa meinasi olla isot huurumerkit ja kuola jäljet, kun katselin silmät kiiluen kirjoja ja hintoja. Onneksi hokasin juosta hakemaan sen rahapussini ja sujahtaa pörssin ovista sisään. Olisi ne sinne jäänett pinoon makaamaan, jos en olisi mennyt pelastamaan näitä kirjoja. Hyvän valinnan tein ja toivotaan, että pääsen sinne pörssiin vielä uudemmankin kerran kiertämään ja tekemään löytöjä! :)

   Kivaa laivareissua, pysykäähän sitten siellä laivan laitojen sisäpuolella! ;)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...